Fotbal intern

CFR Cluj bate toate recordurile. Salariul pe o lună al fotbaliștilor lui Dan Petrescu, eșalonat în 7 rate! Exclusiv

19.05.2020 | 20:20
CFR Cluj bate toate recordurile Salariul pe o luna al fotbalistilor lui Dan Petrescu esalonat in 7 rate Exclusiv
Ciprian Deac isi manifesta bucuria dupa ce inscrie un gol n meciul de fotbal dintre CFR Cluj si AFC Astra , din prima etapa a play - off - ului Ligii 1, disputat la stadionul Constantin Radulescu din Cluj Napoca, luni, 2 martie 2020..© FOTO:Flaviu Buboi/Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, campioana ultimelor două ediții de campionat și liderul la zi, inovează în materie de plată a salariilor jucătorilor și a venit cu varianta achitării contractului pe o lună în nu mai puțin de 7 rate! Șapte!

FANATIK a aflat că este vorba despre salariul pe luna mai, care ar urma să fie plătit, în rate egale, începând din luna iunie 2020 și până în decembrie 2020, inclusiv. Asta în condițiile în care ultimul salariu pe care l-au primit elevii lui Dan Petrescu este cel pe luna februarie 2020, chiar înaintea Paștelui.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj le-a propus fotbaliștilor o anexă la contract prin care renunță la salariul pe luna aprilie, iar cel pe luna mai va fi împărțit în 7 rate egale!

La CFR Cluj sunt probleme evidente cu banii, chiar dacă clubul traversează cel mai bun sezon din punct de vedere financiar după rezultatele excelente din cupele europene.

Chiar dacă șefii din Gruia nu au umblat încă la contractele fotbaliștilor pe perioada stării de urgență, cum s-a întâmplat la aproape toate echipele din Casa Pariurilor Liga 1, jucătorii lui Dan Petrescu au probleme în a-și încasa drepturile financiare.

ADVERTISEMENT

GSP a dezvăluit că fotbaliștii au fost anunțați că li se taie salariul pe luna aprilie, date fiind problemele actuale cu banii, iar următoarea dată când le vor fi alimentate cardurile este 25 iunie. Din informațiile FANATIK, în plus, salariul pe luna mai va fi încasat integral abia la finalul anului!

Cum se poate așa ceva? Ciprian Deac și compania au primit anexe la contract, pe care le vor semna sau nu, prin care li s-a propus ca leafa pe luna mai să fie împărțită în 7 rate aproximativ egale, care să fie achitate lunar, începând cu luna iunie și până în decembrie. Șapte luni până la finele lui 2020, 7 rate!

ADVERTISEMENT

Există și o clauză prin care jucătorii își pot recupera salariul pe luna aprilie. Totul depinde de intrarea iar în grupele cupelor europene

Haideți să fie toată lumea lămurită privind modul cum au gândit conducătorii de la CFR Cluj această strategie de achitare a salariilor jucătorilor. Ultimul salariu care s-a plătit la CFR Cluj a fost cel pe februarie 2020, la mijlocul lunii aprilie.

Jucătorii ar trebui să fie de acord să renunțe acum la banii pe luna aprilie, iar cei pe luna mai să fie împărțiți în 7 rate. Ar urma ca pe 25 iunie să se achite salariul pe martie și prima rată din mai, apoi ceva prime restante, în luna iulie să se plătească salariul pe luna iunie plus a doua rată din mai, în august salariul pe luna iulie și a treia rată din luna mai… Și tot așa până la finele anului 2020, în decembrie terminându-se cele 7 rate din luna mai.

ADVERTISEMENT
  • 25 iunie 2020: salariul pe martie + prima rată din mai
  • 25 iulie 2020: salariul pe iunie + a doua rată din mai
  • 25 august 2020: salariul pe iulie + a treia rată din mai
  • …..
  • 25 decembrie 2020: salariul pe noiembrie + a 7-a rată din luna mai

Există și o veste bună pentru jucători, de fapt pentru cei ce vor fi de acord cu aceste eșalonări. Salariul pe luna aprilie îl vor putea recupera dacă echipa reușește să ajungă din în grupele cupelor europene!

Și este ideea șefilor, nu propunerea lui Dan Petrescu, cel care a ieșit în față cerând tuturor să renunțe pentru binele clubului la banii pe luna aprilie! Așa cum ar face el…

Alin Minteuan nu a fost de acord cu eșalonările propuse de Dan Petrescu și a fost dat afară de acesta! Urmează o discuție decisivă cu președintele Marian Copilu!

Sunt jucători, în special cei străini, care nu vor accepta anexa la contract pe care le-a propus-o board-ul de la Cluj. Sunt și oameni din staff care nu sunt de acord.

Primul care a spus „nu” amânării unor restanțe financiare, dar care erau din prima parte a campionatului, a fost antrenorul secund Alin Minteuan. El a răbufnit la adresa lui Dan Petrescu, cel care și-a arogat rolul de manager în lipsa lui Marian Copilu.

Dan Petrescu l-a acuzat de lipsă de caracter pe Minteuan, acesta l-a distrus într-un interviu exclusiv pentru FANATIKAu fost cele mai dure acuze la adresa „Bursucului”, venite din partea unui om alături de care a muncit. În acest moment, pe hârtie, Alin Minteuan este încă la CFR Cluj până la finalul lunii iunie.

Minteuan va avea probabil o discuție în acest sens, între patru ochi, cu președintele Marian Copilu, care va reveni alături de echipă zilele acestea. Copilu este cel care, înainte de perioada de pandemie, îi propusese lui Minteuan un nou contract la CFR Cluj.

  • 4 puncte este avansul pe care CFR Cluj îl are față de FCSB și Craiova înainte de reluarea campionatului
  • 25.000 de euro este cel mai mare salariu lunar la CFR Cluj și îi aparține lui Ciprian Deac
ADVERTISEMENT