Fotbal intern

CFR Cluj, lider în premieră în acest sezon! FCSB pierde prima poziție după 6 luni

30.04.2021 | 12:20
CFR Cluj lider in premiera in acest sezon FCSB pierde prima pozitie dupa 6 luni
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a urcat pe prima poziție în Liga 1 profitând de înfrângerea celor de la FCSB la Craiova, scor 0-2. Roș-albaștrii au fost nu mai puțin de șase luni pe primul loc al clasamentului și au coborât de acolo cu doar 6 etape înainte de final. 

Echipa lui Edi Iordănescu nu a fost niciodată pe primul loc în ierarhia Ligii 1 din acest sezon. Startul de campionat a fost dominat de Universitatea Craiova, care a obținut șapte victorii la rând în primele 7 etape.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, lider în premieră în acest sezon! FCSB a condus clasamentul din 6 noiembrie

Oltenii nu au rezistat pe primul loc decât până în etapa a 10-a din sezonul regulat când FCSB a egalat la puncte echipa din Bănie. Se întâmpla pe data de 6 noiembrie, după ce roș-albaștrii au învins cu 4-1 pe FC Botoșani.

FCSB a devenit lider solitar după victoria din etapa a 11-a cu Gaz Metan, profitând de remiza Universității Craiova pe terenul lui FC Botoșani, scor 0-0. De atunci, echipa lui Toni Petrea a fost lider în ierarhia Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Ardelenii au ratat mai multe șanse de a trece pe primul loc!

CFR Cluj a recuperat în clasament și în ultimele etape ale sezonului regulat a ratat mai multe șanse de a trece pe primul loc, în dauna FCSB-ului. Acest lucru s-a întâmplat însă în play-off, după victoria cu 2-0 în fața celor de la FC Botoșani.

FCSB poate să își recupereze primul loc peste doar trei zile, când va întâlni liderul CFR Cluj, în etapa a 5-a din play-off. Ardelenii au două puncte avans față de rivală și sunt avantajați și la rotunjirea punctelor, ceea ce înseamnă că la egalitate de puncte, CFR va avea câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Luptă în trei pentru titlu: CFR Cluj, FCSB și U Craiova

De cealaltă parte, roș-albaștrii au nevoie de cele trei puncte, altfel riscă să piardă contactul cu liderul, cu doar 5 etape înainte de finalul sezonului. Universitatea Craiova a strâns și mai mult clasamentul la vârf după victoriile consecutive împotriva celor de la CFR Cluj și FCSB.

Roș-albaștrii au câștigat sezonul regulat și riscă să fie prima echipă care ratează titlul din această postură. De la schimbarea sistemului, în 2015, toate echipele care au încheiat pe primul loc sezonul regulat au reușit să câștige titlul la finalul play-off-ului.

ADVERTISEMENT

Cu 6 etape înainte de final, bătălia pentru titlu se dă în trei. CFR Cluj este acum în pole position, cu FCSB și Universitatea Craiova la mâna lor în această luptă. Este posibil să se ajungă și la un meci decisiv pentru titlu între FCSB și CFR Cluj, echipe care se vor duela în ultima etapă din play-off, în Gruia.

Clasamentul Ligii 1: 

  • 6 luni a condus FCSB campionatul
  • 3 titluri la rând a câștigat CFR Cluj

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 3,15 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT