Sport

CFR Cluj, lovită din nou de blestemul prelungirilor! Ghinion cu repetiție în duelurile cu Young Boys

CFR Cluj a condus-o aproape 90 de minute pe Young Boys, dar manșa retur pornește de la scor egal în cele din urmă.
03.08.2021 | 23:44
CFR Cluj lovita din nou de blestemul prelungirilor Ghinion cu repetitie in duelurile cu Young Boys
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a deschis repede scorul în partida cu Young Boys, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, prin Cristi Manea. Apoi a dat senzația că poate rezista asaltului lansat de elvețieni, care au căutat cu disperare egalarea.

Arlauskis a prins o zi foarte bună, iar jucătorii lui Young Boys își pierduseră deja răbdarea și încrederea. În minutul doi al prelungirilor, chiar Manea a fost cel care a greșit.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, lovită din nou de blestemul prelungirilor. Cristi Manea a marcat, dar pe final a greşit la lovitura liberă primită de elveţieni

A avut o intervenție imprudentă la marginea careului și le-a oferit elvețienilor o lovitură liberă foarte pericoloasă. Arlauskis a scos din nou, la lovitura liberă executată periculos de Aebischer, dar Sierro a marcat pe recuperare.

Era minutul 90+3. Un deja-vu pentru campioana României, care a trăit un final trist și în precedenta partidă cu Young Boys, în urmă cu doar opt luni.

ADVERTISEMENT

Pe 10 decembrie 2020, CFR Cluj avea nevoie de victorie la Berna pentru a se califica în primăvara europeană. A fost o partidă echilibrată, în care Debeljuh părea că a reușit să dea lovitura, cu un gol în minutul 84.

Young Boys întorcea scorul în prelungiri în decembrie 2020 şi obţinea calificarea în primăvara europeană

Elvețienii s-au năpustit spre poarta apărată de Bălgrădean, dar ardelenii, pregătiți la vremea respectivă de Edward Iordănescu, erau foarte bine așezați în defensivă.

ADVERTISEMENT

Același minut 90+3, un adevărat blestem pentru CFR Cluj, avea să aducă egalarea pentru Young Boys. După un penalty acordat foarte ușor de francezul Benoit Bastien.

Arbitrul fluierase la o intervenție a lui Cristi Bălgrădean, care a boxat o minge aflată în zona careului său. Francezul a considerat că “Pufi” și-a lovit adversarul și a dictat fault.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj va porni returul cu Young Boys, de la Berna, de la scorul de 1-1. Nu se ţine cont de regula golului marcat în deplasare

O fază relativ asemănătoare cu aceea la care elvețienii au primit fault în partida de marți. Bălgrădean a fost ulterior eliminat pentru proteste, iar Nsame l-a învins pe Sandomierski. Djokovic şi acelaşi Nsame au fost eliminaţi până la final, iar Gaudino a adus chiar victoria gazdelor, în minutul 90+6. Într-un moment în care toţi jucătorii campioanei României se năpustiseră în ofensivă.

Totuşi, reuşita lui Sierro de marţi a venit pe fondul unei dominări totale a elveţienilor în finalul partidei. Ceea ce nu fusese cazul în decembrie 2020.

Totuşi, spre deosebire de acel meci, ardelenii au acum timp să îndrepte ghinionul pe care l-au avut. CFR Cluj joacă peste o săptămână returul cu Young Boys, la Berna. Se porneşte de la 1-1 şi nu mai există regula golului marcat în deplasare.

ADVERTISEMENT