Fotbal international

Analiza Sevillei, adversarul CFR-ului din Europa League! Lot de peste 280.000.000 de euro, foști jucători de la Real și Barca + Cinci trofee continentale în ultimii 13 ani

16.12.2019 | 14:57
Analiza Sevillei adversarul CFRului din Europa League Lot de peste 280000000 de euro fosti jucatori de la Real si Barca  Cinci trofee continentale in ultimii 13 ani
ADVERTISEMENT

CFR Cluj va întâlni Sevilla în șaisprezecimile Europa League. Formația spaniolă are un lot cotat la peste 280.000.000 de euro și este o specialistă a competiției continentale, reușind să triumfe de cinci ori în ultimii 13 ani.

CFR Cluj, misiune dificilă în șaisprezecimile Europa League

CFR nu a reușit să evite unul dintre adversarii dificili în șaisprezecimile Europa League. Chiar dacă a fost în urma a doua valorică, tragerea la sorți putea aduce pentru campioana României un adversar precum LASK Linz, Braga sau Gent.ș

ADVERTISEMENT

Evenimentul de la Nyon a stabilit că formația lui Dan Petrescu va întâlni Sevilla în prima fază eliminatorie a competiției continentale. Spaniolii au un loc cotat la peste 280.000.000 de euro, iar cei mai periculoși jucători, cel puțin la prima vedere, par a fi Munir El Haddadi, fotbalist care a marcat șapte goluri în 12 apariții în acest sezon, Chicharito sau Oliver Torres.

Chicharito Hernandez are o experiență uriașă la nivel înalt, fiind ani buni om de bază la Manchester United. În această stagiune, atacantul mexican a marcat de două ori în cele patru jocuri în care a evoluat în grupele Europa League. Pentru postul de atacant central, Lopetegui mai are la dispoziție fotbaliști experimentați precum Luuk de Jong sau Munas Dabbur.

ADVERTISEMENT

Rony Lopes este un alt jucător valoros din lotul spaniolilor. Cotat la 25.000.000 de euro de Transfermarkt, mjlocașul lateral portughez a fost cumpărat cu aceeași sumă în vară de la Monaco, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Lopes a prins doar opt meciuri în acest sezon, reușind să ofere o pasă decisivă.

Dacă atacul propune jucători care au trecut în carieră pe la Manchester United și Barcelona, Sevilla se bazează în defensivă pe jucători care nu au nume uriașe pentru fotbalul mondial, dar a căror cotă de piață a explodat în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Tomas Vaclik, cotat de Transfermark la 18.000.000 de euro, este portarul titular al andaluzilor. Jucătorul de 30 de ani a fost adus de Sevilla în vara anului trecut, de la Basel, și în acest sezon a înregistrat opt clean sheet-uri în cele 18 apariții din toate competițiile.

Foști jucători de la Real Madrid și Manchester City în defensivă

Jesus Navas este titularul postului de fundaș dreapta de la Sevilla. Deși s-a consacrat ca mijlocaș lateral, poziție pentru care a fost adus și de Manchester City în 2013, Navas, ajuns acum la 34 de ani, a fost reprofilat în echipa andaluză în banda dreaptă a defensivei.

ADVERTISEMENT

Sergio Reguillon, cotat de Transfermarkt la 22.000.000 de euro, este om de bază în partea stângă a apărării Sevillei sub comanda lui Julen Lopetegui. Spaniolul de 23 de ani este împrumutat de Sevilla de la Real Madrid pentru acest sezon.

De cele mai multe ori, defensiva este completată de Jules Kounde, cumpărat de la Bordeaux în vară pentru 25.000.000, și Diego Carlos, fundaș central brazilian de 26 de ani, pentru care Sevilla a plătit celor de la Nantes 15.000.000 de euro.

Linia mediană este formată, în cele mai multe meciuri, din Franco Vazquez, cotat la 15.000.000, Fernando, fotbalist care a trecut pe la Manchester City, și Joan Jordan, pentru care andaluzii au plătit în vară 14.000.000 de euro celor de la Eibar.

Echipa tip a celor de la Sevilla în acest sezon: 

  • Vaclik – Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguillon – Vazquez, Fernando, Jordan / Banega – Torres / Rony Lopes, Chicharito / de Jong, Munir

Cinci trofee europene în 13 ani

FC Sevilla este o specialistă a Europa League. În ultimii 13 ani, fie că se juca în actualul format sau competiția purta numele de Cupa UEFA, echipa andaluză a câștigat trofeul de șase ori. Seria a început în 2006, când Sevilla a învins în finală Middlesbrough, coșmarul FCSB-ului din acel sezon.

Formația condusă acum de Julen Lopetegui a mai câștigat competiția continentală în 2007, 2014, 2015 și 2016.

În acest sezon, după 17 runde din La Liga, Sevilla este pe locul trei, cu 31 de puncte. În Europa League, andaluzii au câștigat grupa A, din care au mai făcut parte Apoel, Qarabag și Dudelange, cu cinci victorii din șase meciuri.

ADVERTISEMENT