Fotbal intern

CFR Cluj nu câştigase niciodată în faţa unei echipe din Franţa! A reușit chiar pe terenul lui Rennes să rupă „blestemul”

24.10.2019 | 23:55
CFR Cluj nu castigase niciodata in fata unei echipe din Franta A reusit chiar pe terenul lui Rennes sa rupa blestemul
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a jucat în Franţa joi, 25 octombrie, de la ora 22.00, împotriva lui Rennes, reușind să rupă tradiţia care spune că formaţia românească nu  izbutise să învingă niciodată o echipă din Hexagon. Vişiniii au evoluat în şase meciuri până la duelul cu Rennes în faţa reprezentantelor “cocoşului galic”, bifând o singură reuşită: eliminarea din Intertoto a lui Saint Etienne, însă după două egaluri. 

UPDATE 24 octombrie, ora 23:56 / CFR Cluj a reușit să rupă blestemul împotriva echipelor din Franța. Campioana României a învins-o pe Rennes în deplasare, cu 1-0. Unicul gol al meciului a fost înscris de Ciprian Deac în minutul 5. CFR Cluj a jucat până în minutul 80 cu doi oameni mai mult pe teren, până când Susic a văzut al doilea cartonaș galben.

ADVERTISEMENT

Știre inițială

CFR Cluj nu a învins niciodată o echipă din Franţa: au jucat cu Saint Etienne, Lens şi Bordeaux

CFR Cluj luptă şi cu statisticile în faţa celor de la Rennes, pentru că acestea spun că “feroviarii” nu au reuşit să învingă până acum o formaţie din Franţa. Clujenii au avut în şase meciuri ocazia de a rupe această barieră, însă şi-au trecut în palmares doar egaluri şi înfrângeri. Prima confruntare a fost în Cupa UEFA Intertoto, prima prezenţă a ardelenilor în cupele europene în istorie.

Adversar le-a fost atunci Saint Etienne, în turul 3 al defunctei competiţii. Se întâmpla în 2005, iar ardelenii au dat lovitura în acel moment, însă cu două egaluri: a fost 2-2 pe “Stade Geoffroy Guichard” şi 1-1 la Cluj, scoruri care au consfiinţit calificarea “vişiniilor” în ultima fază a competiţiei.

ADVERTISEMENT
  • 3 înfrângeri şi 3 rezultate de egalitate este bilanţul celor de la CFR Cluj în confruntările cu formaţiile din Franţa
  • 2-0 pentru Rapid a fost scorul singurei partide jucate de Rennes contra unei formaţii din România. Se întâmpla în 2005, în Giuleşti, în grupele Cupei UEFA, iar antrenorul francezilor era Ladislau Boloni
CFR Cluj a obţinut până acum trei puncte în grupa din Europa League, după victoria în faţa lui Lazio şi înfrângerea cu Celtic. Foto: rpressport.ro
CFR Cluj a obţinut până acum trei puncte în grupa din Europa League, după victoria în faţa lui Lazio şi înfrângerea cu Celtic. Foto: rpressport.ro

Imediat după, tot în Intertoto, clujenii au evoluat în faţa celor de la Lens. De data asta, a venit şi prima înfrângere pentru formaţia care era condusă atunci din teren de Dorinel Munteanu, Adrian Anca sau Alin Minteuan. În Franţa, clujenii au pierdut cu 3-1, iar apoi nu au putut mai mult de un 1-1 pe “Dr. Constantin Rădulescu”.

ADVERTISEMENT

Ultima echipă din Hexagon pe care a înfruntat-o CFR Cluj a fost Bordeaux. Se întâmpla în 2008, în grupele Ligii Campionilor, iar “dubla” cu “girondinii” venea chiar după două rezultate fantastice obţinute de clujeni: acel 2-1 epic de la Roma şi un 0-0 acasă cu Chelsea. Numai că la Bordeaux a venit autogolul lui Cadu, care a adus victoria cu 1-0 a francezilor, iar aceştia aveau să se impună şi la Cluj, cu 2-1, unul din goluri fiind marcate de Yoann Gourcuff.