Fotbal intern

CFR Cluj nu a terminat nicio etapă din sezonul regulat pe primul loc! Cele cinci şanse ratate în lupta cu FCSB

12.04.2021 | 16:36
CFR Cluj nu a terminat nicio etapa din sezonul regulat pe primul loc Cele cinci sanse ratate in lupta cu FCSB
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-0 a fost partida care a stabilit ierarhia finală în sezonul regulat. Campioana ar fi avut nevoie de victorie pentru a trece pe primul loc. Astfel că va avea un punct de recuperat față de FCSB la intrarea în play-off.

CFR Cluj nu a terminat niciodată pe primul loc în cele 30 de etape disputate în sezonul regulat. Dar șansele nu au lipsit pentru trupa pregătită de Edward Iordănescu. Au fost nu mai puțin de cinci ocazii în care ar fi putut trece peste FCSB, toate ratate. Se intră în play-off cu FCSB lider și CFR Cluj pe 2.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu a arătat bine în toamna anului trecut, dar multe dintre probleme s-au rezolvat în 2021. În plus, FCSB a dat câteva rateuri importante în acest an. Au fost multe puncte pierdute de Toni Petrea, dar CFR Cluj nu a putut să profite în momentele cheie.

Pe 28 ianuarie, CFR Cluj rata prima șansă de a termina etapa pe primul loc. După un 1-1 cu Astra Giurgiu

  • Etapa 19, 26-28 ianuarie, prima şansă ratată de CFR Cluj. FC Argeş – FCSB 0-0 / CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-1.
ADVERTISEMENT

FCSB a pierdut primele puncte din 2021 la Ovidiu, în partida cu Viitorul, scor 2-2. Dar atunci încă îşi permitea un pas greşit, fără niciun risc. Apoi, pe 26 ianuarie, FCSB mai comitea o eroare. Doar 0-0 la Piteşti, cu FC Argeş. Două zile mai târziu, CFR Cluj avea nevoie de victorie pentru a fi lider. A terminat la egalitate cu Astra, scor 1-1.

  • Etapa 22, 7-8 februarie, a doua şansă ratată de CFR Cluj. FCSB – Academica Clinceni 0-1 / FC Botoşani – CFR Cluj 2-1.
ADVERTISEMENT

Cea mai mare surpriză din 2021 a fost eşecul înregistrat de FCSB cu Academica Clinceni, scor 0-1. Rezultat care a adus-o din nou pe CFR Cluj în postura de a trece pe primul loc cu o victorie. Din nou o şansă ratată, după un meci complicat la Botoşani. S-au impus moldovenii, scor 2-1.

  • Etapa 23, 14-15 februarie, a treia şansă ratată de CFR Cluj. Hermannstadt – FCSB 1-0 / CFR Cluj – FC Voluntari 0-0. 
ADVERTISEMENT

În fine, perioada de coşmar de la FCSB a continuat cu o înfrângere la Sibiu. Părea cea mai accesibilă ocazie pentru CFR de a trece pe primul loc. Acasă cu FC Voluntari. Dar a fost 0-0, rezultat care le-a păstrat la egalitate pe cele două echipe. Cu FCSB lider datorită golaverajului.

FCSB și-a salvat primul loc după etapa 26 cu un gol marcat de Tănase în prelungirile partidei cu Gaz Metan Mediaș

  • Etapa 26, 6-7 martie, a patra şansă ratată de CFR Cluj. UTA – CFR Cluj 0-1 / FCSB – Gaz Metan Mediaș 1-0.

CFR Cluj a fost la doar câteva minute de a termina pe primul loc etapa a 26-a din Liga 1. Ardelenii au fost cei care au jucat primii în acea ocazie. Și au petrecut o noapte ca lideri, după ce au învins la Arad, scor 1-0. FCSB s-a chinuit cu Gaz Metan Mediaș, dar a câștigat în cele din urmă cu un gol marcat în prelungiri de Florin Tănase. Și astfel a revenit pe prima poziție.

  • Etapa 30, 10-11 aprilie, a cincea şansă ratată de CFR Cluj. Sepsi – FCSB 1-1 / Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-0.

Ultima etapă din sezonul regulat a adus o nouă șansă pentru CFR Cluj de a trece pe primul loc. FCSB s-a chinuit la Sfântu Gheorghe și a terminat la egalitate cu Sepsi, scor 1-1. Campioana ar fi avut nevoie de trei puncte în deplasarea de la Craiova pentru a termina pe primul loc sezonul regulat. A fost 0-0, iar CFR Cluj termină primele 30 de etape cu 64 de puncte. 65 pentru FCSB.

ADVERTISEMENT