Sport

CFR Cluj nu va conta pe sprijinul fanilor în Europa! Anunțul făcut de ardeleni

CFR Cluj va reprezenta România în preliminariile Ligii Campionilor, şi-a aflat adversarii din primele două tururi, dar a primit și o veste proastă de la UEFA.
24.06.2021 | 22:43
CFR Cluj nu va conta pe sprijinul fanilor in Europa Anuntul facut de ardeleni
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost în urna capilor de serie la tragerile la sorţi pentru primele două tururi preliminare din Liga Campionilor și va avea parte de adversari uşori.

După mai bine de un an de interdicții, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, fanii ar fi vrut să fie alături de campioana țării, dar UEFA a decis că încă nu e momentul ca suporterii să-și însoțească favoriții.

ADVERTISEMENT

Ce îi oprește pe suporteri să facă deplasări alături de echipele lor

Potrivit noului protocol al UEFA, suporterii nu-și vor putea însoții echipele, cel puțin în fazele preliminare ale Ligii Campionilor.

”ÎN ATENȚIA SUPORTERILOR ECHIPEI NOASTRE! Știm cât de mult înseamnă pentru voi zilele petrecute în deplasare cu prilejul meciurilor echipei favorite…

ADVERTISEMENT

ÎNSĂ: Potrivit noului protocol întocmit de UEFA pentru sezonul competițional 2021-22, deplasările fanilor echipei oaspete SUNT INTERZISE la toate meciurile din tururile preliminare ale competițiilor europene.

Și voi, și noi sperăm într-o revenire cât mai rapidă la normalitate, asta însemnând și susținerea voastră în duelurile europene departe de casă. Până atunci, hai CFR!”, au anunțat feroviarii pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj îşi începe aventura europeană în noul sezon contra bosniacilor de la Borac Banja Luka. Partida tur se joacă la Cluj, pe 6 iulie, returul fiind programat o săptămâna mai târziu, în deplasare.

CFR e favorită la calificarea în turul 3 preliminar

Campioana României are prima șansă în duelul cu bosniacii de la Bora Banja Luka. Puse în balanță, loturile celor două echipe aproape că nu suportă grad de comparație.

ADVERTISEMENT

Lotul feroviarii este evaluat de transfermarkt la 27,55 milioane de euro, de cinci ori mai mult decât valorează toți jucătorii campioanei din Bosnia.

Având datorii de milioane de euro, pentru CFR miza cea mare este o calificare în grupele competiţiei, care aduce o sumă garantată de 15,64 milioane de euro.

În funcție de rezultate, în faza grupelor se pot câștiga alte câteva milioane, o victorie fiind recompensată cu 2,8 milioane, iar un rezultat de egalitate cu 930 de mii de euro.

Acestora li se vor adăuga şi o cotă din market pool, dar şi un supliment pe baza coeficientului european din ultimele 10 sezoane.

ADVERTISEMENT