Sport

CFR Cluj o depăşeşte pe FCSB la titluri consecutive. Recordul este deţinut de Steaua şi Chinezul

CFR Cluj a ajuns la patru titluri consecutive în Liga 1, după 1-0 la Botoşani. De-a lungul istoriei, doar Steaua şi Chinezul au reuşit mai multe, şase la rând.
19.05.2021 | 00:20
CFR Cluj o depaseste pe FCSB la titluri consecutive Recordul este detinut de Steaua si Chinezul
CFR Cluj a ajuns la patru titluri consecutive în Liga 1, după 1-0 la Botoşani. De-a lungul istoriei, doar Steaua şi Chinezul au reuşit mai multe, şase la rând. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj domină Liga 1 de o manieră categorică, aşa cum nu s-a mai văzut din anii ’90. Victoria de la FC Botoşani, scor 1-0, a adus al şaptelea titlu din palmaresul ardelenilor. Şi al patrulea consecutiv. Din 2017, CFR Cluj este imposibil de doborât.

Dan Petrescu este cel care a reuşit să aducă primele trei campionate. Şi a început şi acest sezon, dar i-a lăsat campioni la şase puncte în spatele FCSB. Distanţă care a fost recuperată sub comanda lui Edi Iordănescu. Tehnicianul de 42 de ani este la primul titlu în carieră. Iar FANATIK a anuţat în exclusivitate ce intenţii are Neluţu Varga în ceea ce îl priveşte.

ADVERTISEMENT

Steaua, singura echipă care a legat şase titluri consecutive în Liga 1 după Revoluţie. Chinezul a reuşit această performanţă în anii ’20

Steaua şi Chinezul Timişoara sunt echipele care au bifat cele mai multe titluri consecutive, nu mai puţin de şase. Bănăţenii se impuneau între 1922 şi 1927, pentru ca apoi să cedeze titlul celor de la Colţea Braşov.

Steaua a obţinut şase titluri consecutive între 1993 şi 1998, pentru ca apoi să piardă trofeul în faţa celor de la Rapid. De altfel, Steaua are şi o serie de cinci titluri consecutive, echipa legendară a campionilor de la Sevilla, între 1984 şi 1989.

ADVERTISEMENT

Tot Steaua are şi o altă serie de trei titluri consecutive, sub denumirea CCA Bucureşti, între 1952 şi 1954. Erau, de altfel, primele din totalul de 21 de campionate ale “militarilor”.

Dinamo nu şi-a apărat niciodată titlul după Revoluţie. Bifa patru campionate consecutive în anii ’60

După Revoluţie, doar trei echipe au reuşit să îşi apere titlurile: Steaua, CFR Cluj şi FCSB. Iar CFR Cluj a reuşit să depăşească recordul celor de la FCSB, care obţineau trei titluri consecutive, între 2012 şi 2015. Dar nu au mai luat niciodată titlul de atunci.

ADVERTISEMENT

Dinamo are şase titluri după Revoluţie, dar nu şi-a apărat niciodată trofeul. “Câinii” au, totuşi, o serie de patru campionate consecutive, în anii ’60, între 1962 şi 1965. Astfel că Steaua, Chinezul, CFR Cluj şi Dinamo sunt singurele cu patru sau mai multe titluri consecutive.

De asemenea, CFR Cluj o egalează pe Venus pe poziţia a treia între echipele cu cele mai multe titluri din istoria primei divizii. Steaua conduce şi acest top, cu 21 de titluri.

ADVERTISEMENT

Din 2008 până în prezent, nu mai puţin de 11 titluri au mers la echipele din Provincie. CFR Cluj are şapte dintre ele

  1. Steaua – 21 de titluri
  2. Dinamo – 18 titluri
  3. Venus, CFR Cluj – 7 titluri
  4. Chinezul Timişoara, UTA – 6 titluri
  5. FCSB – 5 titluri
  6. Universitatea Craiova, Ripensia – 4 titluri

De asemenea, de remarcat că ardelenii sunt în acest moment cea mai titrată echipă din provincie. Au reuşit să treacă peste Chinezul şi UTA.

Ultimele şase titluri în Liga 1 au fost câştigate de formaţii din provincie. Sunt 12 titluri care au plecat din Bucureşti după Revoluţie, iar 11 dintre ele au venit după 2008.

ADVERTISEMENT