Fotbal intern

Cătălin Golofca, prezentat oficial la CFR Cluj. FANATIK confirmat

30.08.2019 | 23:59

Cătălin Golofca a semnat cu CFR Cluj și a fost prezentat pe canalele media oficiale ale campioanei României. Fostul jucător al celor de la Botoșani a fost adus de Dan Petrescu pentru suma de 400.000 de euro, plus procente dintr-un eventual transfer. Site-ul nostru a anunțat în exclusivitate informația de pe data de 28 august. Toate detaliile sunt mai jos

ȘTIREA INIȚIALĂ, 28 august, ora 14.50

CFR Cluj a rezolvat transferul unuia dintre cei mai în formă jucători din acest început de sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Cătălin Golofca de la FC Botoșani va semna un contract valabil trei ani cu formația condusă de Dan Petrescu, chiar în seara meciului decisiv cu Slavia Praga, din play-off-ul Champions League. Campionii vor plătii 400 de mii de euro pentru transfer, plus 25% dintr-un eventual viitor transfer.

Cătălin Golofca se transferă la CFR Cluj

CFR Cluj a transferat încă un jucător important din Casa Pariurilor Liga 1. Cătălin Golofca de la FC Botoșani s-a înțeles cu oficialii campioanei și va semna un contract valabil 3 sezoane. Clujenii vor plăti 400 de mii de euro pentru transferul fotbalistului, plus 25% dintr-un eventual transfer. Transferul vine în contextul evoluțiilor apreciate pe care mijlocașul de bandă le-a avut în acest început de stagiune. Golofca a reușit 3 pase decisive în 4 partide jucate în sezonul 2019 – 2020 din Casa Pariurilor Liga 1.

Cătălin Golofca evolua la FC Botoșani de un și jumătate, când a revenit în Moldova după 6 luni mai puțin reușite la FCSB. În stagiunea trecută, a jucat 39 de partide, în care a marcat 7 goluri și a dat 5 pase decisive. Valeriu Iftime, patronul celor de la Botoșani a confirmat, în exclusivitate pentru FANATIK, transferul: “Noi suntem mulţumiţi, cred că şi cei de la CFR sunt mulțumiți, Cătălin m-a rugat foarte mult şi eu sunt un om bun“.

Cătălin Golofca s-a transferat la CFR Cluj. Sursă Foto: Sportpictures
Cătălin Golofca s-a transferat la CFR Cluj. Sursă Foto: Sportpictures

Perioadă neagră pentru Golofca la FCSB

În urmă cu două sezoane, Cătălin Golofca prindea un transfer important la FCSB, echipă care se pregătea să dispute play-off-ul Ligii Campionilor, situație în care se află și actuala sa echipă, CFR Cluj. Formația lui Gigi Becali a ratat prezența în grupe, iar după câteva prestații mai puțin reușite, Golofca a intrat în dizgrația patronului.

După 6 luni și 15 prezențe în tricoul roș-albastru, mijlocașul de 29 de ani se întorcea la Botoșani. Golofca este cotat de site-ul transfermark.de la 800 de mii de euro.

  • „Acest transfer este în avantajul tuturor părților. Sper să fie un al treilea transfer reușit pe axa Botoșani – Cluj, după Bordeianu și Burcă. Sunt sigur că Golofca poate fi unul dintre titularii echipei clujene. Le țin pumnii celor de la CFR, diseară, cu Slavia Praga, pentru că dacă se vor califica în grupele Champions League, ne va mai reveni o sumă de bani. Pe lângă performanța de a avea o echipa în cea mai presigioasă competiție intercluburi a Europei– Valeriu Iftime, patron FC Botoșani
  • 400.000 de euro plus 25% dintr-un eventual viitor transfer a plătit CFR Cluj către FC Botoșani pentru transferul lui Cătălin Golofca
  • 29 de ani a împlinit Cătălin Golofca pe 21 aprilie