Sport

CFR Cluj i-a făcut o primă ofertă lui Florin Niță. Câți bani i s-au promis și ce șanse sunt ca portarul naționalei să semneze cu ardelenii. Exclusiv

Portarul echipei naționale, Florin Niță, a primit acordul clubului Sparta Praga să-și caute un nou angajament. CFR Cluj a intrat pe fir și i-a făcut o primă ofertă.
29.06.2022 | 20:43
CFR Cluj ia facut o prima oferta lui Florin Nita Cati bani i sau promis si ce sanse sunt ca portarul nationalei sa semneze cu ardelenii Exclusiv
CFR Cluj a făcut o primă ofertă pentru portarul echipei naționale a României, Florin Niță. Fanatik a aflat în exclusivitate detaliile contractului. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Intrat în dizgrație la Sparta Praga, unde a fost uitat pe banca de rezerve încă din noiembrie anul trecut, portarul Florin Niță a primit o primă ofertă din partea campioanei CFR Cluj. FANATIK a aflat în exclusivitate detaliile contractului oferit de ardeleni.

Pe câți ani se întinde oferta campioanei CFR Cluj și ce bonus ar încasa portarul la semnătură

Portarul echipei naționale a devenit extrem de atractiv pentru campioana CFR Cluj, după ce a primit acordul clubului Sparta Praga, pentru care a evoluat în ultimele trei sezoane, de a-și găsi un nou angajament.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului ceh l-a anunțat pe Florin Niță că nu mai intră în vederile lui pentru sezonul viitor. De altfel, Niță a fost exilat pe banca de rezerve încă de la sfârșitul anului trecut.

Ultimul meci în care Niță a apărat poarta celor de la Sparta Praga s-a disputat pe 21 noiembrie. De atunci, ”tricolorul” a fost doar rezervă la gruparea pragheză, dar au fost și situații când nici măcar nu a prins lotul.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj este una dintre echipele care au anunțat că și l-ar dori pe Florin Niță, iar ardelenii i-au făcut și prima ofertă. FANATIK a aflat că feroviarii îi oferă un contract pe doi ani și un bonus la semnătură în valoare de 50.000 de euro.

Nici salariul nu este unul deloc de neglijat pentru fotbalul românesc. Ardelenii îi oferă o remunerație lunară în valoare de 20.000 de euro, net inferioară, însă, celei pe care o încasează la Sparta Praga.

ADVERTISEMENT

La gruparea din capitala Cehiei, Florin Niță are un salariu anual de 700.000 de euro, aproximativ 60.000 de euro pe lună. Însă, având în vedere că Niță, în vârstă de 34 de ani, se apropie de finalul carierei, oferta clujenilor este una chiar foarte bună.

Șanse mici ca mutarea să se realizeze. Soția lui Florin Niță se opune transferului

Deși la CFR Cluj ar avea șanse să joace meci de meci, este destul de greu de crezut că portarul echipei naționale va semna cu campioana României.

ADVERTISEMENT

Florin Niță mai are un an de contract cu Sparta Praga, iar beneficiile financiare sunt, totuși, net superioare ofertei pe care i-au făcut-o clujenii.

Un alt aspect care poate cântări decisiv este dorința soției fotbalistului, căreia nu-i surâde ideea să se mute în orașul din inima Ardealului și ar prefera să se întoarcă la București, în cazul în care portarul ar accepta o ofertă din România.

Florin Niță a fost achiziționat de Sparta în 2018 în schimbul a aproximativ 2.000.000 de euro. A evoluat în 87 de meciuri pentru praghezi și a câștigat Cupa Cehiei în 2020.

  • 850.000 de euro este cota lui Florin Niță, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT