Sport

CFR Cluj pierde pentru prima dată la debutul în grupele europene! Bălgrădean și Camora le-au dat o uriașă “mână de ajutor” cehilor

CFR Cluj a pierdut pentru prima dată la debutul în grupele europene. Gafa în lanț a lui Bălgrădean și Camora au tranșat soarta meciului cu Jablonec din Conference League.
17.09.2021 | 00:46
CFR Cluj pierde pentru prima data la debutul in grupele europene Balgradean si Camora leau dat o uriasa mana de ajutor cehilor
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu are un început dificil de mandat la CFR Cluj. După înfrângerea de la Botoșani, ardelenii au pierdut și meciul de debut din grupele Conference League, 0-1 în deplasarea de la Jablonec.

CFR Cluj pierde pentru prima dată la debutul în grupele europene! A câştigat toate cele şase meciuri precedente

CFR Cluj a înregistrat o nouă performanță negativă. Este pentru prima dată în istorie când ardelenii pierd primul meci din grupele europene, la a șaptea calificare în această fază. Campioana României câștigase în toate celelalte șase rânduri meciul de debut din Champions League sau Europa League.

ADVERTISEMENT

Meciurile CFR-ului la debutul în grupele europene: 

  • Champions League 2008-2009: AS Roma – CFR 1-2
  • Europa League 2009-2010: CFR – Copenhaga 2-0
  • Champions League 2010-2011: CFR – FC Basel 2-1
  • Champions League 2012-2013: Braga – CFR 0-2
  • Europa League 2019-2020: CFR – Lazio 2-1
  • Europa League 2020-2021: ŢSKA Sofia – CFR 0-2
  • Conference League 2021-2022: Jablonec – CFR 1-0

Jablonec, început bun de meci! Scor alb după primele 45 de minute

Echipa lui Dan Petrescu a început dificil meciul de la Jablonec. Cehii au stat bine în teren și au ratat câteva șanse bune, Bălgrădean fiind de fiecare dată la post. De cealaltă parte, CFR Cluj a avut o prestație palidă.

ADVERTISEMENT

Puține faze ofensive pentru echipa lui Dan Petrescu, însă la cabine scorul a fost alb, 0-0. CFR Cluj a ieșit mai motivată de la vestiare, însă cinci minute mai târziu a venit faza care a decis confruntarea.

Bălgrădean şi Camora, “mână” uriaşă de ajutor pentru cehi! Au gafat la faza care a decis meciul

Ciprian Bălgrădean a ieșit greșit la o centrare a cehilor. Mingea l-a lovit pe Camora, iar fundașul celor de la CFR Cluj s-a aruncat și a scos cu mâna balonul de pe linia porții, într-un gest disperat.

ADVERTISEMENT

În primă fază, arbitrul Enea Jorgji a acordat doar lovitură de pedeapsă pentru Jablonec, însă după consultări cu arbitrul asistent, “centralul” albanez a scos cartonaşul roşu şi i l-a arătat lui Mario Camora.

Pilar a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă şi Jablonec a trecut în avantaj pe tabelă, având şi un om în plus în teren. CFR Cluj a dat semne de viaţă după ce au ieşit de pe teren veteranii Culio şi Deac.

ADVERTISEMENT

Omrani şi Costache au trecut pe lângă egalare! CFR Cluj, învinsă de locul 11 din Cehia

În ultima jumătate de oră, Omrani şi Costache au ratat două şanse bune de egalare pentru CFR Cluj. Însă, cu aceste excepţii, Jablonec a controlat bine jocul şi a făcut un meci foarte bun din punct de vedere defensiv.

Eşecul este unul greu de digerat în condiţiile în care campioana României şi liderul din Liga 1 a fost învins de locul 11 din Cehia. Cel mai valoros jucător al adversarilor este Jaroslav Zeleny, cotat la 900.000 de euro.

Ardelenii joacă împotriva lui Randers în etapa viitoare! CFR revine pe “şine”?

În etapa următoare, CFR Cluj primeşte vizita celor de la Randers. Danezii au încheiat la egalitate, scor 2-2, cu AZ Alkmaar, favorita acestei grupe. Cu o victorie, CFR-ul revine pe “şine” şi intră în lupta pentru calificare.

“În prima repriză adversarul era foarte montat, a intrat bine. Jablonec a câștigat toate duelurile, au stat mai bine fizic. Eu când fac un lot, aleg jucători cu forță. Anul ăsta n-am fost la CFR să fac lotul, iar acum suferim din toate punctele de vedere. Dar repriza a doua ne dă speranțe! N-am început eu pregătirea, n-am făcut eu transferurile. E imposibil să ai un impact rapid. Edi Iordănescu la FCSB a pierdut cu 1-4, abia al 3-lea joc l-a câștigat. Nu poți avea un impact imediat. Încerc să repar ce a fost făcut greșit înainte”, Dan Petrescu

  • 56% a avut posesie Jablonec
  • 7 calificări are CFR Cluj în istoria competiţiilor europene

 

ADVERTISEMENT