Sport

CFR Cluj poate anula cartonașul roșu luat de Andrei Burcă la finalul partidei cu Farul. Calea de atac a ardelenilor

CFR Cluj are la îndemână varianta de a anula cartonașul roșu încasat de Andrei Burcă la finalul partidei cu Farul. Ardelenii se pot adresa Comisiei de Disciplină a FRF.
29.05.2023 | 00:21
CFR Cluj poate anula cartonasul rosu luat de Andrei Burca la finalul partidei cu Farul Calea de atac a ardelenilor
CFR Cluj poate anula cartonașul roșu primit de Andrei Burcă în meciul cu Farul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pierdut cu Farul, scor 1-2 în ultima etapă a sezonului, însă fosta campioană a României a încheiat pe locul 3 în play-off și va juca împotriva lui FC U Craiova 1948 în „finala” barajului pentru Conference League. Finalul partidei din Gruia a fost extrem de aprins. Dan Petrescu s-a dezlănțuit, în timp ce Andrei Burcă a primit cartonașul roșu.

Andrei Burcă, eliminat eronat de Marcel Bîrsan în CFR Cluj – Farul 1-2?!

Dan Petrescu a avut o criză de nervi și i-a luat la rost pe jucătorii Farului. „Bursucul” a avut o discuție aprinsă și cu Gică Hagi, dar și cu Zoltan Iașko, unul dintre apropiații „Regelui”. În urma haosului din finalul meciului, Andrei Burcă a primit cartonașul roșu din partea lui Marcel Bîrsan.

ADVERTISEMENT

Inițial, „centralul” i-a acordat cartonașul galben lui Andrei Burcă, însă după câteva momente, stoperul clujenilor a primit cartonașul roșu. Totuși, Costin Curelea, antrenorul secund de la CFR Cluj, care i-a luat locul lui Dan Petrescu la flash-interviu după criza de nervi, a precizat că Marcel Bîrsan a arătat cartonașul roșu după ce a fost „apostrofat”, însă nu știe de cine.

Mario Camora a precizat, de asemenea, la finalul partidei că Marcel Bîrsan a primit câteva cuvinte de la un alt jucător al clujenilor, însă cel care a fost sancționat a fost Andrei Burcă. Fundașul naționalei României a protestat vehement după ce a încasat cartonașul roșu. „La final, nu Burcă a vorbit, alt jucător a spus câteva cuvinte arbitrului și a luat el roșu. Bîrligea a zis ceva”, a declarat Mario Camora.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj poate anula cartonașul roșu primit de Andrei Burcă în finalul partidei cu Farul

Andrei Burcă nu va putea evolua în meciul de baraj al celor de la CFR Cluj cu FC U Craiova 1948, joi, 1 iunie, de la ora 20:30, din cauza faptului că este suspendat. Totuși, CFR Cluj poate anula sancțiunea primită de Andrei Burcă printr-o adresă la Comisia de Disciplină din cadrul FRF.

Conform Articolului 64, alin. 2 din Regulamentul Disciplinar al FRF, sancțiunile nu vor fi aplicate, dacă persoanele sancționate disciplinar au fost identificate greșit, iar eroarea este confirmată în scris de Comisia Centrală a Arbitrilor.

ADVERTISEMENT

„Consecințele regulamentare atrase de deciziile disciplinare luate de arbitru, respectiv măsurile sancționatorii nu vor fi aplicate sau vor fi anulate de organismele de luare a deciziei, în cazul în care persoanele sancționate disciplinar de arbitru au fost identificate greșit sau au fost sancționate eronat și eroarea este confirmată în scris de CCA”, se arată în pasajul din Regulamentul Disciplinar al FRF.

FRF

Dan Petrescu l-a trimis pe Costin Curelea la flash-interviu după CFR Cluj – Farul 1-2

Dan Petrescu nu a apărut la microfon după eșecul lui CFR Cluj cu Farul, scor 1-2 în etapa cu numărul 10 din play-off-ul SuperLigii. „Bursucul” a invocat probleme medicale și l-a trimis pe Costin Curelea la flash-interviu. Antrenorul secund al ardelenilor a confirmat că Marcel Bîrsan l-a eliminat eronat pe Andrei Burcă.

ADVERTISEMENT

„Stresul și presiunea și-au spus cuvântul, de aceea spiritele s-au încins puțin pe final. Dar nici măcar înjurătură n-a fost. Am înțeles că cineva a apostrofat arbitrul, nici măcar nu l-a înjurat, și arbitrul l-a eliminat direct pe Burcă, nici măcar nu știa cine a fost. Arbitrul a zis că așa a luat decizia și că nu mai poate schimba nimic”

Sepsi ne-a dat șansa de a juca barajul, ni s-a întins o mână și sperăm să profităm de asta. A fost un sezon foarte stresant și lung, cu probleme de toate felurile, ceea ce se vede și pe teren. Sperăm să ne capacităm la maxim pentru ultima partidă și să reușim să câștigăm acest baraj și să ne calificăm.

A fost un play-off mai greu decât anul trecut, ne-am uitat puțin pe program și anul trecut le aveam pe Voluntari și FC Argeș în play-off, un pic mai lejer. Dar nici noi nu ne-am mai ridicat la același nivel. Toți au sperat, credeam că vom câștiga astăzi, dar probabil presiunea și-a spus cuvântul atât la noi cât și la Craiova”, a declarat Costin Curelea.

ADVERTISEMENT