Cine sunt Suduva Marijampole și Kups Kuopio, posibilii adversari ai lui CFR Cluj în play-off-ul Europa League. Când se joacă meciul

Bogdan Ciutacu   
în Europa League
18/09/2020, 16:30
Cine sunt Suduva Marijampole și Kups Kuopio, posibilii adversari ai lui CFR Cluj în play-off-ul Europa League. Când se joacă meciul

Dacă CFR Cluj va trece de Djurgardens, campioana României va avea o misiunea aparent mai ușoară în play-off-ul Europa League, în fața uneia dintre echipele Suduva Marijampole (Lituania) sau Kups Kuopio (Finalanda), ceea ce va face din echipa lui Dan Petrescu principala favorită la calificarea în grupe. Pe lângă faptul că va întâlni un adversar mai slab cotat, CFR are și avantajul că partida se va juca într-o singură manșă, la Cluj, pe data de 1 octombrie.

Însă după eliminarea Craiovei și a Botoșaniului e mai bine ca echipele noastre să fie precaute în fața oricărui adversar, asfel că FANATIK analizează cine sunt aceste echipe necunoscute care o pot surprinde pe CFR Cluj.

Dacă Suduva este campioana Lituaniei și vine după o eliminare în Champions League în fața lui Maccabi Tel Aviv, Kups este campioana Finlandei și i-a eliminat pe Slovan Bratislava la penalty-uri.

Colonie sârbo-croată la Suduva

FK Suduva a trecut în primul tur al Ligii Campionilor de Flora, după ce în 120 de minute a fost 1-1, iar la penalty-uri s-au impus cu 4-2. În turul următor, a întâlnit un adversar care i-a dat o lecție de fotbal, iar Maccabi Tel Aviv a învins-o sec cu 3-0.

Lituanienii au numai puțin de 13 străini în lot și au o echipă experimentată, cu o medie de vârstă de 27,8 ani, la echipa națională dau patru jucători, ceea ce spune totuși de ce sunt echipa campioană.

Întreg lotul lituanienilor valorează doar 5 milioane de euro, iar cei mai bine cotați jucători sunt fundașul central bosniac Semir Kerla (450.000 de euro) și mijlocașul ofensiv brazilian Renan Oliveira (400.000 de euro), care a venit gratis în 2019 de la Botafogo. Pe lângă bosniac și brazilian, lituanienii mai au în lot doi fundași centrali sârbi, un atacant și un mijlocaș din Austria, Thomas Salamon, fost internațional de tineret și jucător al Austriei Viena, și chiar un fundaș dreapta ucrainian, un portar din Letonia și un atacant care a jucat la Club Bruges în șapte perioade diferite.

FK Suduva are numai puțin de patru jucători croați în lot, doi sârbi și un bosniac. Un portar croat și un fundaș dreapta care a mai fost Rijeka și Istra, încă un mijlocaș central croat de la Rijeka, un atacant croat care are un CV impresionat: Bayern Leverkusen, Dinamo Zagreb, Arminia Bilelefeld sau Sturm Graz.

  • 5.000.000 de euro valorează întreg lotul echipei Suduva Marijampole

Africanii sunt la putere la Kups Kuopio

Un semnal de alarmă pentru echipa lui Dan Petrescu este că finlandezii de la Kups Kuopio i-au eliminat pe campionii Slovaciei, Slovan Bratislava, după un meci decis la loviturile de departajare. Slovan a deschis scorul în fața finlandezilor în minutul 111, iar slovacii au fost egalați dramatic la ultima fază a meciului și s-a mers la penalty-uri, unde chiar dacă finlandezii au ratat primii, Slovan Bratislava a ratat ultimele două penalty-uri și a pierdut incredibil cu 4-3.

Kups are în lot nu mai puțin de 5 jucători africani: un cameruz, un senegalez, un ghanez și doi nigerieni, dar și doi brazilieni și un portughez, deci o echipă imprevizibilă și capacitate mare de efort. Kups e de șase ori campioana a Finlandei și dă 3 jucători la echipa națională: Artur Pik (Finlanda), Igors Tarasovs (Letonia) și Ilmari Niskanen (Finlanda).

Cel mai bine cotat jucător este atacantul brazilian Rangel (400.000 de euro), în timp ce întreaga valoare a lotului este de doar 4,68 milioane euro, chiar mai puțin decât adversarii lor lituanieni, iar CFR Cluj, indiferent de echipa cu care va juca în cazul în care vor trece de cei de la Djurgardens, nu ar trebui să aibă probleme.

  • 4.680.000 de euro valoreaza întreg lotul echipei Kups Kuopio
Închide ×