Fotbal intern

Oficialii lui CFR, atacaţi: “Vor doar să pună presiune pe arbitri!”

Primarul din Piteşti, Cornel Ionică, dar şi managerul clubului FC Argeş, Dragoş Şerban, au sărit în apărarea lui Nicolae Dică după ce acesta a fost acuzat de prietenie cu arbitrul piteştean Iulian Călin de către oficialii lui CFR Cluj.
12.03.2018 | 12:35
Oficialii lui CFR atacati Vor doar sa puna presiune pe arbitri

Lupta pentru titlul de campioană dintre CFR Cluj şi FCSB se dispută cu săbiile pe masă, iar începutul play-off-ului a adus deja primele atacuri ale ardelenilor împotriva lui Nicolae Dică. La finalul jocului din Gruia cu Poli Iaşi, scor 2-1, oficialii clujenilor erau foarte supăraţi  că Dan Petrescu a fost trimis în tribune de către arbitrul piteştean Iulian Călin şi l-au acuzat pe acesta de prietenie cu tehnicianul echipei lui Gigi Becali. (vezi detalii)

La rândul său Nicolae Dică a respins acuzele care i-au fost aduse. Antrenorul celor de la FCSB consideră că oficialii echipei din Gruia îi fac o mare nedreptate, după ce au spus despre el că este prieten cu arbitrul Iulian Călin. Dică a anunţat că îi va da în judecată.  Antrenorul de 37 de ani a afirmat că nu putea să-i interzică omului care a condus la centru partida CFR Cluj-Poli Iaşi să se antreneze pe stadionul mare din Piteşti deoarece acesta este un bun public. (vezi detalii)

“Doreaţi să se pregătească lângă fotbalişti de Liga 1”

Contactat de FANATIK.RO, primarul Piteştiului, Cornel Ionică, a respins din start acuzele venite asupra lui Dică . “Hai să fim serioşi! Stadionul dinTrivale este un bun public şi este al tuturor piteştenilor. Acolo este şi un loc cu pistă pentru alergări, iar arbitrul Iulian Călin se putea antrena şi el. În primul rând FC Argeş nu are nici o implicare, iar în al doilea rând Nicolae Dică nu are nicio vină că acest arbitru venea să se antreneze acolo. La vremea aia noi eram o echipă de Liga 3. Era mai bine dacă arbitrul Călin era văzut că face alergări pe lângă jucători de Liga 1? De unde să ştie Călin că peste un an sau doi o să arbitreze meciuri care îl au sau nu pe Dică în Liga 1? Nu este corect ce i se întâmplă acum lui Nicolae Dică”, a spus ediul piteştenilor.

La fel de deranjat de acuzele la adresa lui Nicolae Dică, managerul formaţiei FC Argeş, Dragoş Şerban s-a arătat mult mai vehement. Acesta a mărturisit pentru FANATIK.RO că este foarte sigur că totul este doar o strategie pusă de punct de CFR Cluj.

“FC Argeş nu are nevoie ca oamenii de la Cluj să îi facă publicitate. Chiar dacă noi suntem în Liga 2 să ştiţi că ne-am dat seama de presiunea pe care vor să o pună oficialii lui CFR pe brigăzile următoare de arbitri care vor conduce jocurile echipei lor. Totul este o strategie. Eu înţeleg că în joc e titlul de campioană în Liga 1 şi mulţi bani, dar nici să îţi baţi joc de numele unui tehnician. Lui Nicu nu i s-a dat nimic gratuit în cariera de antrenor. El a muncit foarte mult. Eu îl cunosc bine, este un om corect sută la sută. La noi la Piteşti este un loc public unde se pot face antrenamente, dar este şi un stadion special pentru atletism. Toţi piteştenii au dreptul să meargă şi să se antreneze acolo. Nu în acest fel însănătoşim fotbalul românesc”, a încheiat Şerban.