Fotbal intern

CFR Cluj – Poli Iași, duelul marilor schimbări în acest sezon. După Iordănescu, debutează și Napoli

14.03.2021 | 12:57
CFR Cluj  Poli Iasi duelul marilor schimbari in acest sezon Dupa Iordanescu debuteaza si Napoli
ADVERTISEMENT

Duelurile dintre CFR Cluj și Poli Iași au provocat deja două schimbări importante în acest sezon. Napoli va fi protagonistul celei de-a treia mișcări de pe băncile tehnice ale celor două cluburi.

Prima întâlnire dintre cele două cluburi a pecetluit soarta lui Dan Petrescu, demis după eliminarea din Cupa României în fața ieșenilor, în faza 16-imilor de finală.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu și-a început cel de-al doilea mandat în Gruia tot cu ocazia unui meci contra moldovenilor. A fost 2-0 pentru campioană, la Iași, după un meci fantastic al lui Ciprian Deac.

CFR Cluj – Poli Iași, duelul marilor schimbări în acest sezon. Eliminarea din Cupă, fatidică pentru Dan Petrescu

Primul duel dintre echipele care reprezintă două dintre cele mai importante orașe ale României, pe prima scenă a fotbalului autohton, s-a disputat în Cupă. Poli Iași – CFR Cluj s-a jucat în Gruia, deși moldovenii au fost organizatori. Asta pentru că moldovenii au fost de acord să le acorde o mână de ajutor oamenilor lui Dan Petrescu, cei care au fost astfel scutiți de o deplasare lungă și grea, înaintea duelului cu ȚSKA Sofia, din Europa League.

ADVERTISEMENT

În mod involuntar, ardelenii le-au întors favorul în teren celor de la Poli Iași și au pierdut cu 0-1 un meci în care au avut o evoluție extrem de slabă. Tensiunile din Gruia erau deja la cote alarmante, iar relația dintre Dan Petrescu și conducere se degradase într-un mod considerat de unii a fi iremediabil. Iar această părere n-avea cum să fie mai corectă. După eliminarea din Cupa României, Neluțu Varga anunța în exclusivitate pentru FANATIK că Dan Petrescu nu mai este antrenorul echipei pe care a făcut-o campioană de trei ori în ultimii trei ani.

„Da, e adevărat, ne-am despărțit de domnul Dan Petrescu. Este o decizie definitivă, n-o mai întoarce nici președintele României! Îi mulțumim pentru tot! Asta e viața… nu ai voie, la ce condiții avem, să te elimine Poli Iași din Cupă!”, spunea atunci Varga pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Ulterior, tot FANATIK dezvăluia și alte detalii importante din spatele culiselor. Neluțu Varga era extrem de supărat pe „Bursuc”, considerând că antrenorul a profitat de generozitatea sa. Dan Petrescu a vrut ca omul de afaceri care controlează clubul CFR Cluj să îi deconteze o factură extrem de costisitoare la stomatolog. Varga nici nu a vrut să audă, iar gestul tehnicianului a fost motivul pentru care ruptura dintre cei doi nu a mai putut fi niciodată remediată.

„A luat milioane de euro de la CFR Cluj în 2020 și nu poate să-și plătească aproape 20 de mii de euro pentru niște carii…“, s-ar fi plâns Varga unor apropiați.

ADVERTISEMENT
  • 29 noiembrie 2020 a fost ziua în care CFR a pierdut cu Poli Iași în Cupă, iar „Bursucul” a fost demis;
  • 1-0 a fost scorul în favoarea ieșenilor, după reușita lui Calcan.

Imediat, a debutat Edi Iordănescu. Tot cu Poli Iași!

„Dubla” dintre CFR și Poli Iași, disputată în weekenduri consecutive, a fost una palpitantă pentru fanii ardelenilor. După ce s-au trezit fără antrenorul care a reușit cea mai bună serie de performanțe din istoria recentă a clubului, CFR-iștii au avut parte și de o revenire mai degrabă neașteptată. Plecat fără glorie din Gruia în 2018, după doar trei meciuri, Edi Iordănescu se întorcea la Cluj și debuta chiar contra ieșenilor.

Doar că meciul de debut al fiului lui Anghel Iordănescu se disputa în Liga 1. După o lună sau patru meciuri de la ultima victorie, ardelenii găseau din nou calea spre succes. Schimbarea antrenorului reușea să aibă efectul dorit de campioană, care câștiga destul de ușor la Iași, cu 2-0. Deac marca o dublă și își ducea echipa la doar șase puncte în spatele liderului actual, dar și al momentului respectiv, FCSB.

Iar debutul lui Edi Iordănescu reprezenta un excelent punct de plecare către un traseu fantastic al ardelenilor. Aceștia au început să lege victoriile și, în ciuda eliminării din Europa League, s-au apropiat tot mai mult de primul loc. Acum, vișiniii sunt la egalitate cu FCSB și nu mai au alt obiectiv pentru finalul sezonului în afară de câștigarea unui nou titlu în Liga 1. Doar că și adversara de duminică a decis să facă o schimbare.

  • 6 decembrie 2020 este data redebutului lui Edi Iordănescu la CFR Cluj;
  • 11 victorii din 15 meciuri a obținut antrenorul în Liga 1, începând cu partida de la Iași.

Revine și Nicolo Napoli la Iași. Stabilitate în Copou?

După un sezon început cu Daniel Pancu pe banca tehnică, Poli Iași a încercat să meargă și pe mâna cuplului Andrei Cristea – Marian Rada, dar disensiunile dintre conducere și banca tehnică au continuat. Formația moldavă nu și-a putut găsi nici liniștea, nici stabilitatea și nici inspirația în joc sau norocul în rezultate. Așa că șefii ieșenilor au decis să facă încă o schimbare.

Chiar în săptămâna de dinaintea partidei cu CFR Cluj, Poli a anunțat că Nicolo Napoli revine la Iași și va încerca să salveze echipa de la retrogradare. Eliminarea campioanei din Cupa României nu a fost confirmată de alb-albaștri cu un parcurs bun în a doua competiție internă, astfel că singura miză a italianului va fi rămânerea pe prima scenă. Dar ce miză!

Debutul va fi infernal pentru Napoli, în fața unui CFR care nu își permite niciun pas greșit și care vrea să meargă cap la cap cu FCSB până la intrarea în play-off. Ardelenii visează să înceapă ultima parte a sezonului fără să fie în spatele rivalilor roș-albaștri, dar vor avea de înfruntat o echipă ce ar putea fi revigorată de venirea unui nou antrenor. Mai mult decât atât, clujenii se vor confrunta și cu absențele unor jucători importanți, după ce aceștia s-au îmbolnăvit de coronavirus, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

  • Între 2014 și 2016 a mai antrenat Nicolo Napoli la Iași;
  • 30 de victorii, 25 de egaluri și 29 de înfrângeri a fost statistica italianului în mandatul precedent.
ADVERTISEMENT