Fotbal international

CFR Cluj, povestea unei noi “victorii-miracol”! Ce nu s-a văzut la TV în succesul cu Lazio: “Cu Celtic nu mai dăm atâţia bani” şi “Bine aţi venit la meciul de Champions League” :)

20.09.2019 | 00:14
CFR Cluj povestea unei noi victoriimiracol Ce nu sa vazut la TV in succesul cu Lazio  Cu Celtic nu mai dam atatia bani si Bine ati venit la meciul de Champions League

CFR Cluj a obținut o victorie mare în meciul cu Lazio, în prima etapă din Europa League. Ardelenii s-au impus cu 2-1 datorită golurilor lui Deac și Omrani, respectiv Bastos, la capătul unui meci care a început dezastruos, însă care a avut un final de carnaval. Stadionul nu s-a umplut, iar fanii au taxat dublarea biletelor, însă cei 8000 care au venit au asistat la o nouă victorie uriașă a lui CFR Cluj în Europa. 

CFR Cluj, povestea unei noi victorii miracol! Fanii, nemulțumiți de prețurile la bilete

FANATIK a asistat la debutul în grupele Europa League a echipei lui Dan Petrescu și nimeni nu își imagina un asemenea scenariu al meciului, unul în care fanii CFR-ului s-au lăsat greu convinși să vină la stadion și, mai apoi să scandeze, însă care au trăit finalul cu emoții la cote paroxistice.

Cu două ore înainte de startul meciului, câțiva fani CFR-iști veneau agale spre stadion pregătiți de cel mai sonor meci din grupa E, cel împotriva lui Lazio Roma, echipa cap de serie. În aceste zile, Clujul este sub sceptrul unor temperaturi destul de scăzute, în condițiile în care la ora meciului se anunțau doar 11 grade. Fanii au venit pregătiți, mai ales că în stadion bate destul de tare vântul. Unii, mai curajoși, au venit în bluze subțiri, decizie pe care probabil că au regretat-o la final.

Înaintea meciului atmosfera de la meci a fost un liniștită, confirmând spiritul mai “domol” al ardelenilor. Câteva zeci de fani italieni au făcut deplasarea de la Roma și au încercat câteva scandări, însă erau prea puțini să se audă. De altfel, optimismul conducătorilor de la CFR privind atmosfera de pe stadion nu a fost confirmat de realitate. Deși sperau ca tribunele să fie pline, prețurile mari i-a ținut departe pe mulți. Cel mai ieftin tichet la acest meci a fost 85 de lei.

Chiar și printre cei care au făcut un efort să vină la meci au existat nemulțumiri: “Cu Lazio am dat 85 de lei la peluză, dar cu Celtic și Rennes nu dau niciodată. Nu știu de ce le-au scumpit așa pentru grupe”, ne-a spus un fan clujean. Odată cu lăsarea soarelui, a scăzut și temperatura și fanii au căutat pentru prima dată în acest sezon băuturile sau mâncărurile calde. Ceaiul, cafeaua și hotdogul au fost la mare căutare în interiorul arenei.

Frig de îngheață pietrele la Cluj! Crainicul a rămas setat pe Liga Campionilor: “Bine ați venit la meciul de Champions League”

Chiar și când pe gazon a intrat echipa CFR-ului, atmosfera a rămas rece, la fel ca și gradele din termometre. Fanii s-au lăsat așteptați, dar cu 20 de minute înainte de start în tribune erau aproximativ 5000-6000 de fani, la un stadion cu o capacitate de 19.000 de locuri. Nu este chiar startul la care se așteptau clujenii, fanii pedepsind probabil decizia organizatorilor de a dubla prețurile la tichete în grupe.

Crainicul stadionului a încurcat din nou competițiile: “Bine ați venit la meciul de Champions League dintre CFR Cluj și Lazio”, însă puținii fani prezenți nu au avut nicio reacție, cu 10 minute înainte de meci fiind o liniște aticipă unui meci european. Nici lazialii nu s-au grăbit să vină la Cluj, aproximativ 50 de italieni fiind în tribunele din Gruia. Crainicul a încercat să strige alături de fani numele jucătorilor de la CFR Cluj, însă s-a oprit la portar “Giedriuuuuus…”, iar când a venit rândul “Arlauskis”, fanii au lăsat-o mai moale.

Primul moment în care s-au animat tribunele a fost la intrarea echipelor pe teren. În acordurile imnului Europa League, clujenii au dezvăluit o scenografie la peluză, cu mesajul “This is what we live for”. În tribunele din Gruia s-au adunat aproximativ 8000 de oameni, însă fondul sonor nu a fost tot timpul dominat de fanii ardelenilor, cei 100 de laziali din tribune scandând încă din start.

Început amorțit de meci, pe teren și în tribune! Fanii au prins “culoare în obraji” la golul lui Deac

Pe parcursul meciului, galeria de 500 de fani a CFR-ului a întreținut o atmosferă de meci prin scandări, iar fără această galerie partia s-ar fi disputat în “liniște”, tribunele fiind dezghețate doar la aparițiile CFR-ului în jumătatea adversă.

În minutul 25, Bastos a rupt echilibrul pe tabelă, gol care a adus liniștea în tribune și l-a încurcat și pe crainic: “A înscris pentru echipa gazdă, Bastos”. Publicul a avut totuși o răbufnire de orgoliu și sporadic mai auzeam din tribună și peluză un “CFR… CFR… CFR”, scandare care se întrerupea rapid.

Tribunele au explodat în minutul 41 când Ciprian Deac a transformat penalty-ul obținut de Djokovic. De altfel, fazele fixe păreau să fie singurul mod în care CFR-ul putea să se apropie de poarta adversă. La pauză, scorul a fost 1-1 după o primă parte dominată de italieni. Însă golul lui Deac din finalul primei reprize a animat tribunele și a menținut suspansul.

De la atmosferă înghețată, la un adevărat vulcan, în doar 90 de minute!

CFR Cluj a început bine partea secundă și Omrani a tras pe lângă din postură de singur cu portarul. Ardelenii au mai echilibrat jocul și au devenit mai periculoși odată cu ieșirea lui Traore. Ardelenii au răspuns tăois pe contraatac la jocul de posesie a lui Lazio și și-au creat șanse de a marca, ceea ce a scos din apatie tribunele.

Amosfera a fost crescendo în tribune. De la apatia din începutul meciului la vulcanul din minutul 75 când Omrani a reușit să înscrie. Atacantul CFR-ului a trimis în bară din poziție bună, dar a avut inspirația să urmărească faza și să marcheze. Tribunele au creat cu adevărat o atmosferă de mare meci la club, alimentați de rezultatul de pe tabelă.

Pe teren, Dan Petrescu a reușit să înghețe jocul după golul lui Omrani, iar Lazio nu și-a creat nicio șansă bună de egalare. Chiar dacă a dominat din punctul de vedere al posesiei, echipa lui Simone Inzaghi nu și-a creat șanse mari în partea secundă. Ultimele minute au fost trăite din picioare de fanii CFR-ului care la începutul meciului nu au crezut într-o nouă victorie istorică a echipei lui Dan Petrescu.

Meciul CFR Cluj – Lazio a început lin, domol. Atât în tribune, cât și pe teren. Însă, cumva echipa lui Dan Petrescu a reușit un nou miracol, nu doar să se impună în meciul cu favorita Lazio Roma, ci să îi facă pe fanii propriei echipe să trăiască în picioare finalul de meci.