Sport

Facundo Fereyra, omul lansat de Mircea Lucescu în Europa, a ajuns la Cluj: ”Ne ocupăm de semnarea contractului”

Dan Petrescu s-a plâns de la revenirea la CFR Cluj de problemele de lot, iar conducătorii clubului pregătesc un transfer surpriză.
30.09.2021 | 19:19
Facundo Fereyra omul lansat de Mircea Lucescu in Europa a ajuns la Cluj Ne ocupam de semnarea contractului
Dan Petrescu s-a plâns de la revenirea la CFR Cluj de problemele de lot, iar conducătorii clubului pregătesc un transfer surpriză. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
30-09-2021
16:20

Facundo Ferreyra face vizita medicală

Oficialul clubului CFR Cluj, Bogdan Mara, a confiormat faptul că ardelenii sunt foarte aproape de a ajunge la o înțelegere cu atacantul Facundo Ferreyra, care urmează să efectueze vizita medicală.

”Este un jucător pe care ni-l dorim, cu experiență, care ar putea să ne ajute foarte mult. Să vedem dacă vom reuși să ajungem la un acord cu el. A ajuns la Cluj. Va face vizita medicală și după aceea ne ocupăm de semnarea contractului. E un jucător valoros care ne va ajuta foarte mult”, a declarat Mara la Pro X.

Jucătorul așteptat să ajungă la campioana României este argentinianul Facundo Ferreyra, care a ajuns în Europa la recomandarea lui Mircea Lucescu.

Ar fi al doilea fotbalist care ajunge în Gruia de la întoarcerea lui Petrescu, după Hadi Sacko din Mali, care în ultimele două sezoane a jucat la Denizlispor.

ADVERTISEMENT

Facundo Ferreya, aproape de un transfer la CFR Cluj

De departe, Facundo Ferreyra ar însemna cel mai important transfer în fotbalul românesc, argentinianul având un CV absolut impresionant, iar Dan Petrescu nu ar mai avea nimic de comentat despre lotul celor de la CFR Cluj.

Conform prosport.ro, conducătorii ardelenilor ar fi ajuns la o înțelegere cu atacantul în vârstă de 30 de ani, iar acesta este așteptată să ajungă la Cluj în cursul zilei de marți penmtru a pune la punct ultimele detalii ale mutării.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu are mari probleme în ceea ce privește linia de atac, Denis Alibec, Billel Omrani și Gabriel Debeljuh fiind accidentați. În absența unui atacant de careu, tehnicianul CFR-ului l-a folosit în acea poziție pe Valentin Costache în partida câștigată la Arad.

Ferreyra a impresionat la Shakhtar

Facundo Ferreyra este un jucător crescut de Banfield, pentru care a jucat la seniori între 2008 și 2012. A urmat apoi un sezon de excepție la Velez Sarsfield, fiind remarcat de Mircea Lucescu. Tehnicianul român l-a convins imediat pe Rinat Ahmetov să-l aducă la Shakhtar Donetsk.

ADVERTISEMENT

La formația ucraineană a stat între 2013 și 2018, cu excepția sezonului 2014–2015 când a fost împrumutat la Newcastle United. Ferreyra a marcat 59 de goluri în 115 meciuri jucate pentru Shakhtar, iar în vara lui 2018 a plecat liber de contract la Benfica Lisabona.

A semnat un contract pe trei anu cu portughezii, dar nu a reușit să se impună, iar un sezon a fost împrumutat la Espanyol Barcelona. În februarie acest an a urmat a fost cedat la Celta Vigo, pentru care a dat un gol în 13 partide. Spaniolii au decis să nu-i prelungească înțelegerea și jucătorul cum nu și-a găsit o formație până la acest moment, pe fir a intrat CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu îl vrea pe Alexandru Albu la CFR Cluj

Pe de altă parte, FANATIK a aflat că Dan Petrescu îl vrea cu orice preț pe Alexandru Albu sub comanda sa la CFR Cluj. ”Bursucul” le-a transmis conducătorilor campioanei României că își dorește ca transferul închizătorului de la Rapid să se realizeze în această iarnă.

Albu s-a făcut remarcat în sezonul trecut, atunci când a evoluat pentru UTA Arad, sub formă de împrumut, de la Concordia Chiajna. Evoluțiile consistente i-au adus convocarea, în premieră, la echipa națională.

Acesta a fost chemat de Mirel Rădoi, în luna noiembrie a anului trecut, pentru meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord din Liga Națiunilor, dar și pentru partida amicală disputată contra Belarusului. Deși a fost convocat, Albu nu a bifat niciun minut în tricoul României.

ADVERTISEMENT