Sport

CFR Cluj, primă imensă la Botoșani! Câți bani vor lua jucătorii pentru victoria care le-a adus titlul. Exclusiv

Jucătorii lui CFR Cluj vor primi din partea conducerii o primă imensă pentru victoria de la Botoșani, care a adus titlul în Gruia.
18.05.2021 | 10:25
CFR Cluj prima imensa la Botosani Cati bani vor lua jucatorii pentru victoria care lea adus titlul Exclusiv
ADVERTISEMENT
19-05-2021
05:29

Jucătorii lui CFR Cluj vor primi câte 10.000 de euro pentru victoria de la Botoșani

Jucătorii lui CFR Cluj au dat lovitura din punct de vedere financiar după victoria de la Botoșani, care a adus în vitrina clubului cel de-al patrulea titlu de campioană consecutiv. Pentru acest succes, băieții lui Edi Iordănescu vor fi recompensați cu câte 10.000 de euro, o sumă semnificativă pentru fotbalul din Liga 1.

În plus, jucătorii noii (și vechii) campioane își vor încasa și bonusul de titlu, cifrat tot la 10.000 de euro de căciulă, la care se adaugă și prima pentru victoria de la Craiova, de 3.000 de euro. La un calcul simplu, rezultă că în doar patru zile, un fotbalist de bază al clujenilor s-a îmbogățit cu nu mai puțin de 23.000 de euro. Pe lângă aceste sume, fotbaliștii mai au stipulate în contracte bonusuri de performanțe, care pot ajunge în cazul unora și la 40.000 de euro.

O victorie la Botoșani îi aduce CFR-ului al patrulea titlu de campioană consecutiv, iar pentru obținerea ei conducerea clubului le-a promis jucătorilor o primă imensă, de 10.000 de euro de căciulă.

Partida FC Botoșani – CFR Cluj se dispută marți, începând cu ora 20:30, în cadrul etapei a 9-a a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1. Înaintea acestei runde, clujenii sunt pe primul loc în clasament, cu un avans de 3 puncte față de FCSB, în timp ce moldovenii ocupă poziția a cincea.

ADVERTISEMENT

Pentru a câștiga titlul încă din această etapă, CFR Cluj trebuie să obțină la Botoșani toate cele trei puncte puse în joc sau să înregistreze același rezultat ca FCSB în partida de miercuri cu Universitatea Craiova. În cazul în care clujenii nu se impun la Botoșani, iar echipa lui Gigi Becali va bate Craiova, soarta campioanei se va decide săptămâna viitoare, în meciul direct programat în Gruia.

Jucătorii lui CFR Cluj, primă de 10.000 de euro pentru o victorie la Botoșani

Victoria de la Craiova și egalul înregistrat de FCSB pe terenul lui Sespsi în ultima etapă i-au adus pe clujeni cu un pas mai aproape de titlu în Liga 1. Ar fi al patrulea consecutiv, performanță neegalată de nicio altă echipă în ultimii 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Cu 3 puncte avans în clasament și având avantajul față de FCSB că nu a benefeciat de rotunjirea de 0,5 puncte după sezonul regulat, clujenii pot deveni matematic campioni ai României marți seara, în cazul în care vor câștiga meciul din deplasare cu FC Botoșani.

Tocmai de aceea, pentru a risipi orice emoții și a nu fi nevoiți să joace cu titlul pe masă în ultima etapă contra FCSB-ului, când se poate întâmpla orice, conducerea clubului clujean a hotărât să le ofere o primă imensă jucătorilor pentru o victorie în Moldova. Concret, este vorba de un bonus de 10.000 de euro pe care fiecare fotbalist al liderului  îl va primi dacă se vor obține toate cele trei puncte în meciul de marți seara. Suma este una consistentă pentru prima ligă din România, puține fiind formațiile care pot oferi salarii lunare care să se apropie de această valoare. Iar de astfel de prime, nici nu poate fi vorba.

ADVERTISEMENT

Pentru victoria de la Craiova, fotbaliștii lui CFR Cluj vor primi câte 3.000 de euro

Nu este pentru prima dată în acest sezon când jucătorii CFR-ului joacă pe prime mari în Liga 1. Nu departe de etapa trecută, când au câștigat la Craiova, ei au avut promis un bonus de 3.000 de euro de căciulă pentru victorie.

Pe lângă primele oferite punctual la partidele din Liga 1, fotbaliștii clujeni mai au promisă o sumă consistentă în cazul cuceririi titlului. Aceasta este de 10.000 de euro de căciulă și se adaugă celorlalte prime încasate în acest sezon.

ADVERTISEMENT

În plus, majoritatea jucătorilor din lot au trecute în contract clauze speciale, prin care sunt recompensați suplimentar în cazul cuceririi titlului. Sumele diferă de la caz la caz, dar jucătorii de bază, care au evoluat în cel puțin 60% dintre meciuri, vor primi bonusuri ce pot ajunge și până la 40.000 de euro.

„Numai o minune ne poate face campioni. Dacă stăm bine să ne gândim, anul trecut sau acum doi ani, noi trebuia să scoatem doar un egal la Iași și ne-au bătut. Nu e exclus ca Botoșani să scoată un egal, dar tot minune e. Eu nu o văd pe CFR când știe că joacă cu titlul pe masa… eu minune zic că trebuie. Și o minune de două ori. Pentru că pe CFR nu avem cum să îi batem”Gigi Becali

Jucătorii lui Sepsi au ratat 5.000 de euro în meciul cu FCSB. Oltenii iau 20.000 de euro dacă termină pe 3 în Liga 1

Finalul încins de campionat, cu obiective de îndeplinit la majoritatea echipelor, a deschis larg buzunarele patronilor. Unul dintre cei mai darnici s-a dovedit a fi Laszlo Dioszegi, finanțatorul celor de Sepsi, echipă care trage tare să termine campionatul pe locul 3.

Tocmai de aceea, Dioszegi și-a motivat financiar foarte tare jucătorii înaintea ultimelor partide, suplimentând serios primele obișnuite de 900 de euro oferite la victorie. Astfel, la meciul din deplasare cu CFR Cluj, câștigat cu 1-0, covăsnenii au evoluat pe o primă de 2.000 de euro, care a fost însă dublată la final. Așadar, 4.000 de euro dintr-un foc pentru succesul din Gruia. Patronul lui Sepsi a repetat rețeta și la jocul din ultima etapă cu FCSB, când le-a promis fotbaliștilor săi câte 5.000 de euro în caz de victorie. O primă imensă pentru un club de talia lui Sepsi, pe care însă băieții lui Leo Grozavu au ratat-o incredibil în minutele de prelungire, deși au condus cu 2-0 până spre finalul jocului.

Și la Universitatea Craiova se oferă prime mari, însă doar în cazul îndeplinirii obiectivului. Dacă vor termina pe locul 3 la finalul campionatului, jucătorii olteni vor  primi câte 300 de euro pentru fiecare  punct obținut de-a lungul întregului sezon, iar suma pe care o va încasa un jucător de bază va trece de 20.000 de euro.

ADVERTISEMENT