Sport

CFR Cluj, prima reacție oficială după ce a fost eliminată de Lazio din Conference League: „Trebuie să câștigăm campionatul!”

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a oferit prima reacție după ce Lazio s-a calificat mai departe în Conference League, fiind supărat pe ratarea unor ocazii.
23.02.2023 | 22:18
CFR Cluj prima reactie oficiala dupa ce a fost eliminata de Lazio din Conference League Trebuie sa castigam campionatul
CFR Cluj, prima reacție oficială după ce a fost eliminată de Lazio din Conference League. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Oficialul campioanei României i-a felicitat pe jucători pentru felul în care au evoluat împotriva lui Lazio, chiar și atunci când au rămas în inferioritate numerică, fiind de părere că la meciul tur s-a pierdut calificarea, când Ciro Immobile a marcat la ultima fază din prima repriză.

CFR Cluj, prima reacție oficială după ce a fost eliminată de Lazio din Conference League

CFR Cluj a oferit prima reacție oficială prin vocea lui Cristi Balaj, președintele clubului, care a simțit că echipa putea obține mai mult de la meciul retur: „Sunt supărat oarecum pentru că am primit un gol din fază fixă în Italia și pentru că am ratat azi câteva ocazii bune de a marca, chiar și în 10 oameni.

ADVERTISEMENT

Îi felicit pe băieți, au jucat foarte bine. Când ajunge Lazio să tragă de timp, înseamnă că ai pus ceva probleme. Le urăm succes, să câștige Conference League și noi ne vedem de campionat. Cred că într-adevăr calificarea s-a pierdut la Roma”.

„Am mai avut o fază bună, pe care arbitrul a oprit meciul când jucătorii lui Lazio s-au lovit la picior. Regulamentul spune să oprești meciul doar dacă s-au lovit la cap, nu degeaba jucătorul lui Lazio se ținea de picior.

ADVERTISEMENT

Am avut ocazii de a marca, vorbim și de fazele în care mingea a trecut pe lângă poartă, chiar dacă nu sunt contabilizate ca șuturi pe poartă”, a mai spus Cristi Balaj, la TV OrangeSport.

„Am redus substanțial pierderea financiară!”

„Am redus pierderea substanțial, dar nu suntem pe profit. Dacă transferul lui Yeboah se realiza și a fost ratat la mustață, atunci puteam vorbi despre o situație echilibrată. Nu ar fi fost plus-minus, eram acolo la cheltuieli și venituri. Am redus foarte mult pierderile de la minus 7 milioane de euro la minus 2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Bugetul salarial a scăzut și sperăm că jucătorii tineri din zona Africii și din România să intre bine în echipă în viitor. Atât am putut noi să facem, nu că ne-am fi dorit mai mult, dar situația financiară e mult mai bună acum decât a fost la început.

Tragem linie în momentul în care campania UEFA s-a încheiat, motiv pentru în care nu am făcut noi calculele. Urmează licențierea și vom afla datele foarte curând”, a continuat președintele campioanei României.

ADVERTISEMENT

„Hoban și Deac au jucat foarte, foarte bine. Sunt modele pentru ceilalți jucători, modul în care se pregătesc la antrenamente. Nu putem decât să-i felicităm, Deac a fost impecabil pe teren. Când a intrat Hoban la meciul tur, a reușit să-l anihileze ori de câte ori a avut ocazia pe Milinkovic-Savic.

Noi suntem în continuare în căutarea de a întineri lotul. Cei care au contract cu noi și sunt mai în vârstă vor rămâne, pentru că nu putem să desfacem așa oricum contractele.

Trebuie să câștigăm campionatul, noi am avut doar până în decembrie 39 de partide, comparativ cu alte echipe care joacă 40 de meciuri tot campionatul. Am încredere în băieți și rămâne să demonstreze de ce au câștigat campionatul în anii trecuți.

Ne pare rău că nu am putut să ducem coeficientul mai sus. Mă bucur că a mai crescut coeficientul în acest sezon, indiferent de echipele care vor beneficia de el”, a mai spus Cristi Balaj.

ADVERTISEMENT