Sport

CFR Cluj – Pyunik Erevan 2-2, 3-4 după pen., în turul 1 preliminar al Champions League. Rușine istorică în Gruia. Campioana României își ia „adio” de la Ligă

CFR Cluj s-a făcut de rușine încă de la primul examen european al acestui sezon. Campioana României a fost eliminată la penalty-uri de modesta Pyunik Erevan și va continua în turul 2 preliminar al Conference League
13.07.2022 | 23:59
CFR Cluj  Pyunik Erevan 22 34 dupa pen in turul 1 preliminar al Champions League Rusine istorica in Gruia Campioana Romaniei isi ia adio de la Liga
Meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Pyunik Erevan, contand pentru turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, marti 13 iulie 2022. © FOTO:Flavius Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
13-07-2022
18:30

CFR Cluj - Pyunik Erevan 2-2, 3-4 după penalty-uri (Boateng 6, Petrila 94 / Gajic 89, 119)

A început executarea loviturilor de departajare. Primii bat clujenii.

3-4: Camora ratează și CFR este eliminată de Pyunik la oviturile de departajare.

3-4: Pyunik trece din nou ăn avantaj.

3-3: Muhar marchează pentru CFR Cluj.

2-3: Harutyunyan marchează la vinclu.

2-2: Burcă înscrie.

1-2: Armenii trec în avantaj prin Dashyan

1-1: Petrila trimite în bara transversală.

1-1: Cociuc egalează.

1-0: Dugandzic înscrie cu mari emoții.


Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 120+2: S-au terminat și cele două reprize de prelungiri cu scorul de 2-2. Calificarea se va decide la penalty-uri.

Min. 119: GOOOL PYUNIK! Gajic face dubla, după două respingeri eronate la rând ale lui Bălgrădean.

Min. 111: CFR Cluj este dominată categoric, reușește cu greu să iasă din propria jumătate. Bălgrădean se remarcă la o nouă ocazie a armenilor, dar este foarte aproape de a comite un nou penalty.

Min. 108: Penalty pentru Pyunik după un fault comis în careu de Burcă. Execută Harutyunyanm, dar Bălgrădean reușește să apere.

Min. 104: Manea este la un pas să facă fault în postură de ultim apărător în duelul cu Davydyan, armenaul cade în careu, dar nu se acordă nimic. Antrenorul Iegishe Melikian protestează violent și este eliminat.

Min. 94: GOOOL CFR CLUJ! Singur pe 6 metri, după o pasă de geniu a lui Deac, Petrila înscrie cu un șut plasat, la colțul lung.

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri.

Min. 90+5: Fluier final. S-a terminat 1-1 și, după 0-0 în tur, calificarea se va decide în prelungiri sau, dacă va fi cazul, după executarea loviturilor de departajare.

Min. 89: GOOOL PYUNIK! Corner pentru armeni și Gajic reia cu capul în plasă din 6 metri, cu toată opoziția lui Camora.

Min. 80: CFR Cluj joacă economicos, fără a-și mai crea ocazii de gol la poarta lui Pyunik. Echipa lui Dan Petrescu încearcă să păstreze rezultatul, care îi asigură calificarea în turul următor, însă armenii încep să-și facă din ce în ce mai mult prezența în ofensivă.

Min. 60: Deac execută pe scurt o lovitură liberă de la 20 de metri, Yurchenko respinge de lângă bară, Roger recentrează pe 6 metri, dar reluarea cu capul a lui Debeljuh este apărată din nou de portarul armenilor.

Min. 26: Corner pentru CFR Cluj, mingea este trimisă în bară de Manea, urmează câteva ocazii uriașe în aceeași fază, după care Păun reușește să înscrie, însă golul este anulat pe motiv de offside.

Min. 16: Păun șutează în cross din colțul careului mare, Yurchenko respinge spectaculos de sub bară în corner.

Min. 6: GOOOL CFR CLUJ! Deac execută perfect o lovitură liberă pe 6 metri, de unde Boateng reia cu capul în plasă.

Min. 2: Șutul lui Păun din afara careului este respins de Yurchenko în corner.

Min. 1: A început partida.

13-07-2022
17:13

Echipele de start la CFR Cluj - Pyunik Erevan

Echipele de start la meciul CFR Cluj – Pyunik Erevan, din manșa secundă a turului 1 preliminar al Champions League.

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Deac, Boateng, Cvek – Păun, Debeljuh, Roger. Rezerve: Gal, Sava – Brucic, Dugandzic, Petrila, Yeboah, Betancor, Hammershoj-Mistrati, Bordeianu, Matias, Braun. Muhar. Antrenor: Dan Petrescu.
  • Pyunik Erevan: Yurchenko – Juninho, Vakulenko, Gajic, Kovalenko – Cociuc, Renzo Jose, Gonzalez – Dashyan, Otubanjo, Nenadovic. Rezerve: Mikayelyan, Buchnev – Juricic, Andre Luiz, Harutyunyan, Najaryan, Mladenovic, A. Avagyan, Gareginyan, Davidyan. Antrenor: Iegishe Melikian.

Meciul CFR Cluj – Pyunik Erevan are loc miercuri, 13 iulie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul manșei secunde a turului 1 preliminar din Champions League. În tur, în capitala Armeniei, cele două echipe nu au reușit să se departajeze, partida încheindu-se cu scorul de 0-0.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Pyunik Erevan, manșa secundă din turul 1 preliminar al Champions League

Întâlnirea CFR Cluj – Pyunik Erevan se dispută miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul „dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia al municipiului de pe Someș, în manșa secundă a turului 1 preliminar din Champions League. Pentru a trece mi departe, CFR Cluj are nevoie de victorie, un rezultat care, în mod normal, ar fi la îndemâna campionilor României.

ADVERTISEMENT

Care însă nu se așteaptă la o afluență de public la acest meci, deși suportul fanilor este deosebit de important. Pe de o parte pentru că este perioadă de concedii și multă lume este plecată, pe de alta pentru că, deși e campioana ultimilor cinci ani, CFR este departe de a avea numărul de susținători ai concitadinei U, recent revenită în primul eșalon.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Pyunik Erevan

Partida CFR Cluj – Pyunik Erevan se joacă miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul „dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia, în manșa secundă a turului 1 preliminar al Champions League și este transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Dacă marți, 12 iulie, clujenii au avut parte de o prognoză mai cu năbădăi. în sensul în care aversele de ploaie nu au ocolit orașul, lucrurile se anunță a fi mult mai bune pentru miercuri, 13 iulie. Va fi o zi cu cer senin și o temperatură maximă de 26 de grade, în jur de 22 la ora jocului.

Care va fi condus de italianul Michael Fabbri, 38 ani, din Ravenna, care a mai arbitrat meciul României, 0-2 acasă, cu Suedia din preliminariile EURO 2020 și partida Viitorul Constanța – Vitesse Arnhem 2-2 din cupele europene. Dar și un Pyunik Erevan – Wolverhampton, tot în Europa.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, îngrijorat după eșecul din Supercupa României

La CFR Cluj, nu prea domnește o stare de voie bună înaintea returului cu Pyunik. Este mare nevoie, ca aerul, ca ardelenii să ajungă în grupele unei cupe europene, ca urmare a faptului că problemele financiare nu și-au găsit încă rezolvarea deplină și o ratare a calificării în turul 2 preliminar al Champions League ar fi un dezastru de proporții pentru clujeni.

CFR a pornit cu stângul noul sezon intern, pierzând cu 1-2 Supercupa României, jucată la Arad, după ce marcase foarte repede, în minutul 2. Sepsi Sf. Gheorghe nu s-a pierdut cu firea, a egalat înainte de pauză și a dat lovitura decisivă în ultimele 10 minute prin fostul vârf al CFR-ului, venezueleanul Mario Rondon. Motiv de îngrijorare pentru Dan Petrescu, acesta intenționând să repete miercuri formula de start din partida tur, de la Erevan.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Pyunik Erevan

Dacă lui Dan Petrescu orice adversar i se pare că este superior echipei sale, bookmakerii nu sunt de aceeași părere, din punctul lor de vedere acesta fiind un meci ușor pentru gazde. Prin urmare, cota la victorie a clujenilor este foarte joasă, între 1,20 și 1,25. Armenii au primit o fabuloasă cotă de 12,40-12,50 pentru a exploda bomba în Gruia. Un gol marcat de ei ajunge la cota de 2,70.

Nu mai există nici un precedent între cele două echipe, dar CFR Cluj a mai întâlnit în 2018 tot în turul 1 preliminar pe Alashkert Martuni, din Armenia, de care a dispus cu 2-0 în deplasare și 5-0 pe teren propriu. Și FCSB s-a confruntat de două ori cu armeni: 3-0 în 2020 cu Shirak, iar cu un an înainte a avut mari emoții: 3-0 în deplasare cu Alashkert dar apoi 2-3 la retur, cu armenii având 3-1 și ratând două imense ocazii de a face 4-1!

ADVERTISEMENT