Sport

CFR Cluj – Rapid 2-1. Campioana merge la 8 puncte față de FCSB, după golul marcat de Deac, pe final. Video

CFR Cluj a învins Rapidul și s-a distanțat la opt puncte de rivala FCSB. Golurile campioanei au fost înscrise de Graovac și Deac, în vreme ce giuleștenii au punctat prin Morais.
20.02.2022 | 17:10
CFR Cluj  Rapid 21 Campioana merge la 8 puncte fata de FCSB dupa golul marcat de Deac pe final Video
ADVERTISEMENT
20-02-2022
16:42

CFR Cluj - Rapid 2-1 (Graovac 43, Deac 84/ Morais 69)

CFR Cluj obține o victorie extrem de prețioasă pe teren propriu, în fața Rapidului, scor 2-1, la capătul unui duel cu două reprize diametral opuse. Dacă prima i-a aparținut campioanei, care a și intrat în avantaj la cabine, grație golului înscris de Graovac, la reluare giuleștenii au fost cei care au avut inițiativa și au reușit să egaleze în minutul 69, prin Morais, la capătul unei acțiuni personale de zile mari.

Cu doar șase minute înaintea fluierului final, Ciprian Deac a adus, însă, victoria echipei sale și a refăcut ecartul de opt puncte față de principala contracandidată la titlu, FCSB. În schimb, alb-vișiniii rămân pe poziția a opta și nu mai au motive să spere la play-off.

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 88: Kait șutează năprasnic, din afara careului, dar mingea ocolește buturile campioanei.

Min. 84: Goool CFR Cluj! Buș șutează din interiorul careului, Moldovan respinge în bara transversală, apoi mingea sare la Deac, iar acesta îndeplinește, practic, o simplă formalitate.

Min. 80:Dublă schimbare la Rapid. Săpunaru îi lasă locul în teren lui Pănoiu, iar Goge îl înlocuiește pe Ilie.

Min. 75: Încă o schimbare la CFR Cluj. Yuri intră în locul lui Susic.

Min. 71: Continuă asaltul giuleștenilor. Ilie șutează puternic, din interiorul careului, dar Hindrich se opune.

Min. 69: Gooool Rapid! Junior Morais ia o acțiune pe cont propriu, combină mai întâi cu Ilie, după care finalizează elegant, cu un șut din întoarcere, la colțul lung.

Min. 66: Dublă schimbare la CFR Cluj: Buș intră în locul lui Debeljuh, iar Roger este înlocuit cu Bordeianu.

Min. 63: Vojtus e servit excelent în careu de Ioniță, dar nu-l poate învinge pe Hindrich.

Min. 60: Vojtus centrează în fața porții, Hindrich era bătut, dar fundașii campioanei reușesc să respingă.

Min. 59: Mută și Dan Petrescu. Omrani și Petrila părăsesc terenul de joc, fiind înlocuiți cu Neguț, respectiv Păun.

Min. 54: Ocazie Rapid. Ioniță recepționează o centrare din flancul stâng a lui Ilie, dar nu reușește să finalizeze.   

Min. 49: Omrani șutează la vinclu, din lovitură liberă de la marginea careului, dar Moldovan are un reflex de zile mari.

Min. 45: Dublă schimbare la Rapid. Moise și Stahl părăsesc terenul de joc, fiind înlocuiți cu Ioniță, respectiv Sefer. Începe repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe arena din Gruia.

Min. 43: Goool CFR Cluj! Deac centrează în fața porții, mingea deviată de Dragoș Grigore este respinsă de Moldovan și ajunge apoi la Graovac, care trimite în plasă, din câțiva metri.

Min. 40: Deac își încearcă norocul cu un șut de la distanță, dar mingea poposește în brațele goalkeeperului rapidist, după mai multe devieri.

Min. 36: Debeljuh îl lansează în adâncime pe Omrani, dar Moldovan iese la timp din poartă și îndepărtează pericolul.

Min. 31: Forțat de accidentarea lui Onea, Mihai Iosif operează prima modificare. Intră Belu Iordache.

Min. 30: Susic centrează pentru Boateng, acesta preia și șutează pe centrul porții, dar Moldovan e din nou la post.

Min. 20: Ocazie uriașă pentru CFR Cluj. Petrila șutează din apropiere, după o așezare elegantă a lui Debeljuh, însă mingea trece mult peste poarta oaspeților.

Min. 12: Omrani șutează năprasnic de la distanță, dar nici de această dată nu-l poate învinge pe Moldovan.

Min. 9: Ocazie Rapid. Morais sprintează pe banda stângă și centrează în fața porții, dar atacanții giuleștenilor ratează întâlnirea cu mingea.

Min. 7: Petrila pătrunde în careu, însă este talonat de Onea și șutează dezamăgitor.

Min. 5: Ocazie CFR Cluj. Omrani șutează pe jos, de la marginea careului, dar Moldovan reține fără emoții.

Min. 1: Începe meciul.

Vezi aici cele mai importante faze

CFR Cluj: Hindrich – Susic, Graovac, Burcă, Camora – Deac, Boateng, Roger – Omrani, Debeljuh, Petrila. Rezerve: Sava, Fl. Ștefan, Yuri, Bordeianu, Chipciu, Neguț, Păun, Sacko, Buș. Antrenor: Dan Petrescu.

Rapid: Moldovan – Săpunaru, Dandea, Dr. Grigore – Onea, Moise, Kait, Ilie, Jr. Morais – Stahl, Vojtus. Rezerve: Drăghia, Belu, Goge, Pănoiu, Ioniță Acuna, Bălan, Marzouk, Sefer. Antrenor: Mihai Iosif.

Meciul CFR Cluj – Rapid are loc duminică, 20 februarie, cu începere de la ora 19:55, în cadrul etapei a 27-a din Casa Pariurilor Liga 1. Clujenii au ocazia, dacă vor lua cele trei puncte, să se distanţeze în fruntea clasamentului la şapte lungimi de FCSB, care s-a împiedicat sâmbătă seară la Mioveni, făcând doar 1-1.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Rapid

Întâlnirea CFR Cluj – Rapid se dispută duminică, 20 februarie, de la ora 19:55, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al municipiului de pe Someş. Este o cofruntare între două echipe cu aceleaşi culori de echipament, alb-vişiniu şi care în istoria lor au avut ambele puternice tradiţii feroviare.

ADVERTISEMENT

Un meci cu Rapid a fost întotdeauna prilej de interes pentru fanii CFR-ului sau pur şi simplu pentru clujenii dornici să asite la un spectacol fotbalistic de calitate. Toţi spectatorii, inclusiv suporterii giuleşteni care vor face deplasarea trebuie să prezinte la intrare fie certificatul COVID fie rezultatul unui test negativ PCR de 72 de ore fie antigen, valabil doar 24 de ore.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Rapid

Partida CFR Cluj – Rapid se joacă duminică, 20 februarie, de la ora 19:55, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia, în etapa a 27-a din Casa Pariurilor Liga 1 şi va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj-Napoca, spre deosebire de sudul ţării unde este înnorat şi plouă este o vreme frumoasă, cer senin, temperatură maximă de 10 grade, îm jur de 3-4 grade la ora startului partidei, fără ameninţări de precipitaţii. A fost desemnat să conducă acest meci arbitrul Marian Barbu din Făgăraş.

Ce jucători lipsesc din confruntarea CFR Cluj – Rapid

CFR Cluj are o situaţie excelentă în privinţa lotului de jucători. Singurul fotbalist care încă reprezintă un semn de întrebare pentru Dan Petrescu este mijlocaşul islandez Sigurjonsson, de care Bursucul a avut intenţia serioasă în iarnă de a se despărţi, dar nordicul, aflat la o recuperare într-o clinică din Germania, a dat asigurări că va reveni la parametri maximi.

ADVERTISEMENT

La Rapid există doi jucători suspendaţi şi unul accidentat. Dacă suspendarea lui Nicolae Carnat, fost jucător al Clujului, nu are foarte mare importanţă în schimb cea a mijlocaşului la închidere Alexandru Albu e o pierdere mare la fel ca şi accidentarea croatului Crepulja din acelaşi compartiment, slăbind mult acolo forţa defensivă a echipei.

La CFR continuă tensiunile cu banii, la Rapid cele cu neîndeplinirea obiectivului

CFR Cluj e lider, e campioana ultimelor patru ediţii şi cu şanse bune să bifeze pe al cincilea în acest sezon, însă butoiul cu pulbere rămâne în vestiarul feroviarilor, cu jucători extrem de nemulţumiţi pentru faptul că promisiunile conducerii privind achitarea restanţelor salariale au rămas doar în acest stadiu, nimic concret.

ADVERTISEMENT

La Rapid supărarea nu e de natură financiară, jucătorii primidu-şi banii la termenele stabilite fără excepţie. Problema este că distanţa faţă de ultimul loc de play-off este insurmontabilă şi giuleştenii vor juca în play-out, ratând astfel principalul obiectiv al sezonului. Despre eventuala demitere a antrenorului Mihai Iosif patronul Victor Angelescu se fereşte încă să vorbească.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Rapid

Casele de pariuri s-au repliat imediat după ce FCSB nu a reuşit decât un egal la Mioveni şi acordă acum o cotă de 1,45-1,55 la victorie pentru echipa lui Dan Petrescu. Deşi Rapid nu mai are speranţe la un loc în play-off o victorie bombă a oaspeţilor are cotă de 7,60-7,70. Şansă dublă X2 ajunge la cota de 2,90 iar un gol înscris de echipa lui Mihai Iosif ajunge lo cota de 2,30.

În tur Rapid a reuşit o victorie clară la Bucureşti, un 2-0 marca Adrian Bălan, autorul unei duble. Cele două echipe nu se mai întâlniseră din 2015, anul în care începe prăbuşirea Rapidului până în liga a patra. Foarte interesant este că în 2014 la Cluj giuleştenii surclasau pe CFR cu 5-0 iar unul dintre goluri, ultimul, a fost opera lui Ciprian Deac, astăzi supravieţuitor al acelui meci, dar acum în tricoul lui CFR Cluj!

ADVERTISEMENT