Sport

CFR Cluj – Rapid 1-0 în SuperLiga. Bălgrădean apară penalty la ultima fază și îl scapă pe Petrescu de blestem! Campioana, prima victorie din sezon. Video

CFR Cluj a învins Rapid, scor 1-0, în prima etapă din SuperLiga, într-un meci în care giuleștenii au ratat penalty la ultima fază. Este prima victorie pentru Dan Petrescu în actualul sezon, în toate competițiile.
16.07.2022 | 18:38
CFR Cluj  Rapid 10 in SuperLiga Balgradean apara penalty la ultima faza si il scapa pe Petrescu de blestem Campioana prima victorie din sezon Video
ADVERTISEMENT
16-07-2022
16:58

CFR Cluj - Rapid 1-0 (Yuri 17)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – CFR Cluj debutează cu dreptul în noul sezon după o victorie la limită în fața Rapidului.

Min. 90+8 – Albu șutează de la punctul cu VAR, dar Bălgrădean reușește să pareze și aduce victoria clujenilor.

Min. 90+4 – Rapid cere penalty la o minge atinsă cu mâna de Hoban la o centrare a lui Ioniță. Colțescu a făcut semn ca jocul să continue, dar a fost chemat de arbitrii VAR să revadă faza. După o amplă analiză dictează penalty pentru giuleșteni.

Min 68 – Yuri reia periculos cu capul după un corner, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min 65 – Deac este aproape de gol, dar șutul său este scos de sub transversală de Moldovan.

Min. 45+1 – Ioniță prinde un șut superb de la 23 de metri, dar Bălgrădean reușește să respingă.

Min. 17 – GOOOL CFR Cluj!!! Primul gol al meciului vine după o fază fixă. Dugandzici reia cu capul un balon centrat din corner, Horațiu Moldova respinge în față și Yuri pe fază înscrie din apropiere.

Min. 17 – Petrila reia din voleu de la 9 metri, dar Horațiu Moldovan are o intervenție magnifică.

Min. 4 – Șutul lui Crepulja trece puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start:

CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean – Braun, Kolinger, Yuri, Camora – Deac, Muhar, Bordeianu – Betancor, Duganzic, Petrila. Antrenor Dan Petrescu

Rapid (4-4-2): Moldovan – Belu, Grigore, Iacob, Morais – Pănoiu, Crepulja, Albu, Costache – Ciobanu, Vojtus. Antrenor: Adrian Mutu

Meciul CFR Cluj – Rapid are loc sâmbătă, 16 iulie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul primei etape a noului sezon din SuperLiga. Dincolo de faptul că teoretic ar putea fi numit derbyul feroviarilor este primul meci tare al campionatului, între două echipe cu pretenţii declarate la podium, la titlu CFR în mod sigur.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Rapid

Întâlnirea CFR Cluj – Rapid se dispută sâmbătă, 16 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al Clujului, în etapa inaugurală din SuperLiga. Este primul meci tare al noului sezon, la care se aşteaptă o afluenţă de public mai mare decât de obicei, pentru că sigur va sosi un contigent important de fani ai Rapidului din capitală.

ADVERTISEMENT

Suporterii CFR-ului sunt foarte iritaţi de ruşinea suferită cu Pyunik Erevan şi au cerut vehement după meci plecarea antrenorului Dan Petrescu, a conducerii şi chiar a unei părţi dintre jucători.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Rapid

Partida CFR Cluj – Rapid se joacă sâmbătă, 16 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din oraşul de pe Someş, în etapa 1 din noua ediţie de campionat care poartă numele de Superliga şi va putea fi urmărită la TV pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1. Prima TV şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

O zi frumoasă la Cluj sâmbătă, 16 iulie, cu cerul senin aproape pe tot parcursul zilei şi cu şanse de minim 1-2 la sută de a picura vreun stop. Cu toate acestea nu va fi caniculă, maxima zilei urmând a se opri la 28 de grade iar la ora meciului va ajunge la o temperatură optimă,  de 22-23 de grade. Jocul a fost încredinţat pentru a fi condus arbitrului craiovean Sebastian Colţescu.

Îngrijorare la clujeni pentru starea patronului Neluţu Varga

S-a vorbit la cald după ruşinea suferită în faţa lui Pyunik Erevan de luarea unor decizii drastice din partea patronului Neluţu Varga, vizaţi pentru a fi daţi afară fiind antrenorul Dan Petrescu şi trei dintre membrii conducerii. Însă nu s-a mai întâmplat nimic, poate şi ca urmare a faptului că patronul CFR-ului s-a simţit rău după acel meci şi se află şi acum internat în spital într-o stare destul de îngrijorătoare.

ADVERTISEMENT

Culmea este că Neluţu Varga este un fan al lui Adrian Mutu, care actualmente stă pe banca Rapidului, dar nu mai este atât de sigur de scaunul său, după rezultatele proaste din meciurile amicale, mai ales cele şapte goluri încasate de la Slavia Praga. Cu Adrian Mutu ar vrea Varga să îl înlocuiască pe Dan Petrescu. Rapid vine la Cluj fără vedeta Rareş Ilie, vândut pe 5 milioane de euro echipei franceze Nice şi se pare că şi mijlocaşul estonian Kayt, indisponibil (strategic?) la acest joc va fi de asemeni cedat.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Rapid

Deşi CFR Cluj vine după şocul din turul 1 preliminar al Champions League casele de pariuri consideră că echipa campioană are şi lot bun şi puterea de a reveni şi a debuta cu o victorie în noua ediţie din SuperLiga. Motiv pentru care ardelenii sunt favoriţi la o cotă care variază între 1,80-1,90, în funcţie de agenţii iar Rapid are cotă de 4,40-4,50 pentru cele trei puncte şi de 1,85 pentru a marca un gol.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut, când Rapid a revenit în elită după şase ani, victoriile au fost împărţite. Clujenii au învins greu acasă, cu 2-1, gol decisiv Deac în minutul 84, după ce pierduseră la Bucureşti cu 2-0, ambele jocuri având loc în sezonul regulat, pentru că Rapid a pierdut incredibil calificarea în play-off. Rapid are trei victorii la Cluj, în 2006, 2011 şi 2012, dar ultimele două erau din perioada când CFR-ul slăbise foarte mult la toate capitolele.

Formaţii probabile

CFR Cluj (4-2-3-1): Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Boateng, Cvek (Bordeianu) – Deac, Hammershoy-Mistrati, Păun (Petrila) – Debeljuh. Antrenor: Dan Petrescu

RAPID (4-2-3-1): H. Moldovan – Bellu-Iordache, Iacob, Dr. Grigore, J. Morais – Albu, Crepulja – Sefer, Ciobanu, Costache – Vojtus. Antrenor: Adrian Mutu

Absenţe

CFR Cluj: Kolinger – accidentat

Rapid: Săpunaru – suspendat, Kayt – accidentat. Rareş Ilie a fost transferat la Nice.

ADVERTISEMENT