Fotbal intern

CFR Cluj a scăpat în ultima clipă de depunctare. Și-a plătit datoriile către Peteleu

23.10.2020 | 22:06
CFR Cluj a scapat in ultima clipa de depunctare Sia platit datoriile catre Peteleu
ADVERTISEMENT

Nu e linişte la CFR Cluj înaintea debutului în grupele Europa League contra lui ŢSKA Sofia în această seară, de la 22:00. Comisia de Disciplină a FRF i-a dat verdict favorabil lui Andrei Peteleu, în reclamaţia lui contra campioanei.

Mai exact, fundaşul dreapta, care a făcut parte din lotul lui CFR Cluj între iulie 2016 şi ianuarie 2020, trebuie să primească o datorie de 25.000 de euro din partea ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Dacă echipa din Gruia nu plăteşte în 15 zile, va fi penalizată în clasamentul Ligii 1 cu două puncte. Campioana are deja de achitat o amendă de 3.000 de lei în acest caz, stabilită de Comisia de disciplină.


UPDATE, 23 octombrie, ora 22:15 / CFR Cluj a evitat depunctarea în ultimul moment. Peteleu și-a primit restanța de 25.000 de euro, iar campioana nu mai este amenințată cu pierderea punctelor.

ADVERTISEMENT

„Azi, la club, am verificat. S-a plătit către Peteleu”, a declarat oficialul campioanei României, Marius Bilaşco.


Peteleu a avut câştig de cauză la CNSL şi Comisia de Disciplină

Problemele financiare de la CFR nu sunt un subiect nou. FANATIK a scris la jumătatea lunii că, la Cluj, campioana stă pe un butoi de pulbere, din cauza restanţelor către jucătorii din lot.

ADVERTISEMENT

Dar datoriile clubului patronat de Neluţu Varga se extind şi la foştii fotbalişti. Andrei Peteleu a părăsit gruparea antrenată de Dan Petrescu la începutul anului, transferându-se la Sheriff Tiraspol.

Fundaşul avea un acord scris cu fostul său club pentru amânarea unor restanţe, doar că termenul de plată era stabilit pentru luna februarie. Nu a primit nimic şi s-a adresat forurilor abilitate.

ADVERTISEMENT

Mai întâi a reclamat-o pe CFR la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor, unde a avut câştig de cauză, după care s-a adresat Comisiei de Disciplină a FRF.

CFR trebuie să plătească până la 11 noiembrie

Aceasta din urmă i-a dat dreptate lui Peteleu şi a amendat campioana cu suma de 3.000 de lei. Ardelenii trebuie îşi achite datoriile către fostul lor fundaş dreapta până la 11 noiembrie a.c. În caz contrar, Comisia de Disciplină va dicta o depunctare. Conform regulamentelor în vigoarea aceasta va fi de două puncte.

Andrei Peteleu are trei titluri de campion alături de CFR, pentru care a evoluat în 62 de meciuri, în toate competiţiile. A înscris o dată şi a oferit 3 pase decisive colegilor săi.

Într-o situație similară s-a aflat și clubul Dinamo, care avea o datorie de achitat către Dan Nistor, fostul căpitan al echipei, ajuns acum la Universitatea Craiova. Nistor și-a cerut drepturile, iar comisiile FRF i-au dat câștig de cauză. În cele din urmă, Dinamo și-a plătit datoria și a evitat depunctarea.

ADVERTISEMENT