Fotbal intern

Ce greșeală! CFR Cluj ar fi pierdut la masa verde, 0-3, meciul cu Botoșani, dacă Hoban intra pe teren în minutul 90+3! Arbitrul de rezervă i-a salvat pe ardeleni

29.07.2020 | 12:33
Ce greseala CFR Cluj ar fi pierdut la masa verde 03 meciul cu Botosani daca Hoban intra pe teren in minutul 903 Arbitrul de rezerva ia salvat pe ardeleni
ADVERTISEMENT

CFR Cluj rămâne în cursa pentru titlu după ce s-a impus cu 1-0 în fața celor de la FC Botoșani. Însă, campioana României a fost la un pas să facă o gafă de proporții în prelungirile meciului care o putea costa cele trei puncte. Totul a pornit de la schimbările pe care ardelenii le-au făcut în prelungiri. 

În minutul 90+2 Golofca și Hoban erau la marginea terenului, pregătiți să intre în teren. A intrat Golofca în locul lui Bordeianu, moment în care arbitrul a permis reluarea jocului. Hoban a mai așteptat până la următoarea întrerupere, când trebuia să intre.

ADVERTISEMENT

Însă, chiar dacă Hoban era a cincea schimbare și era permisă de regulament, asta ar fi fost a patra întrerupere a jocului realizată de CFR Cluj, regulamentele prevăzând maximum trei întreruperi ale jocului.

CFR Cluj risca să piardă cu 0-3 meciul cu FC Botoșani dacă intra Hoban în teren!

Norocul celor de la CFR Cluj este că arbitrul de rezervă i-a atenționat în ultimul moment și l-au chemat pe Hoban înapoi pe bancă. Arbitrul de rezervă, Andrei Florin, din Târgu Mureș, le-a sesizat și el ardelenilor că fac a patra întrerupere și riscă să piardă meciul cu 0-3. Panin i-a transmis apoi lui Bordeianu să îl cheme pe bancă pe jucător.

ADVERTISEMENT

Clujenii au protestat la adresa centralului Marius Avram care a permis reluarea jocului prea rapid, fără să apuce și Ovidiu Hoban să fie trimis în teren. Astfel, cei de la CFR Cluj au încheiat meciul cu patru schimbări și nu cu cinci cum și-ar fi dorit.

VEZI VIDEO FAZA:

Ce spune regulamentul: “Echipa vinovată pierde meciul, arbitri sunt și ei sancționați”

Conform regulamentului, dacă dispozițiile privind schimbările nu sunt respectate, echipa în cauză va pierde meciul cu 0-3 și arbitrii vor fi și ei sancționați de forurile competente. Astfel, arbitrul de rezervă, Andrei Florin, a evitat o situație care putea fi neplăcută și pentru cavalerii fluierului.

ADVERTISEMENT

Articolul din ROAF care reglementează această speță este 46, alineatul 5 unde se arată următoarele: “În cazul în care dispoziţiile privind numărul maxim al înlocuirilor permise nu sunt respectate, echipa vinovată va fi sancţionată cu pierderea jocului respectiv prin forfait, arbitrii urmând să fie, de asemenea, sancţionaţi de forul competent”

CFR Cluj și U Craiova, în lupta pentru titlu

CFR Cluj rămâne cu această victorie în lupta pentru titlu înainte de ultimele două etape. Universitatea Craiova are un punct avans față de ardeleni și sunt mari șanse ca meciul direct din ultima etapă să se joace cu titlul pe masă.

ADVERTISEMENT

Până atunci, CFR Cluj va avea o misiune dificilă împotriva celor de la FCSB, în meciul programat vineri, de la 20:30. Universitatea Craiova joacă miercuri, de la 21:30, împotriva Astrei Giurgiu, în penultima etapă.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: