Sport

CFR Cluj – Șahtior Soligorsk 1-0, în turul 3 preliminar Conference League. Calificare chinuită, în stilul Dan Petrescu

După 0-0 în tur, CFR Cluj a câștigat cu 1-0 manșa secundă a dublei cu Șahtior Soligorsk și s-a calificat în play-off-ul Conference League. Acolo, campioana României va juca împotriva slovenilor de la Maribor
11.08.2022 | 11:39
CFR Cluj  Sahtior Soligorsk 10 in turul 3 preliminar Conference League Calificare chinuita in stilul Dan Petrescu
Meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Sahtior Soligorsk, contand pentru turul 3 preliminar al Conference League, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, joi 11 august 2022. © FOTO:Flavius Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
11-08-2022
16:59

CFR Cluj - Șahtior Soligorsk 1-0 (Jefte 37)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. CFR Cluj câștigă la limită și se califică în play-off-ul Conference League.

Min. 90: Șutul lui Manea la colțul lung trece pe lângă poartă.

Min. 85: CFR Cluj trăiește cu emoții finalul de meci. Oaspeții încep să preseze, în căutarea golului egalizator.

Min. 79: Podstrelov șutează pe colțul scurt, SCuffet respinge în corner.

Min. 73: Petrila pătrunde în careu, șutează plasat, dar portarul Plotnikov reține cu siguranță.

Min. 62: Liber la marginea careului, Jefte șutează din vole peste poartă.

Min. 52: Antic pătrunde în careu pe stânga, șutează la colțul lung, dar mingea se duce puțin pe lângă bară.

Min. 47: Scuffet respinge greu, de la rădăcina barei, șutul lui Korzun de la marginea careului.

Min. 42: Korzun reia cu capul peste poarta lui Scuffet.

Min. 37: GOOOL CFR CLUJ! Petrila îl lansează excelent pe Debeljuh în careu, întâmpinat de portarul Plotnikov acesta reușește să-i trimită lui Jefte, care reia din 6 metri în poarta goală.

Min. 33: Petrila execută peste poartă o lovitură liberă de la 16 metri.

Min. 28: Petrila driblează doi adversari și șutează pe lung, din marginea careului mare, puțin pe lângă poartă.

Min. 15: Ușoară dominare a clujenilor, însă până în acest moment meciul este lipsit de ocazii de gol.

Min, 1: A început partida.

11-08-2022
15:50

Echipele de start la CFR Cluj - Șahtior Soligorsk

Au apărut echipele de start la CFR Cluj – Șahtior Soligorsk, meciul decisiv pentru calificarea în play-off-ul Conference League. Ora de start este 20:00.

  • CFR Cluj: Scuffet – Manea, Burcă, Yuri, Camora – Cvek, Boateng – Deac, Jefte, Petrila – Debeljuh. Rezerve: Bălgrădean, Brucic, Graovac, Păun, Roger, Yeboah, Mistrati, Hoban, Kolinger, Braun, Muhar, Buș. Antrenor: Dan Petrescu
  • Șahtior: Plotnikov – Simunovic, Filipenko, Satara, Antic – Divanovic, Krymi, Korzun – Correira Da Silva, Placca, Ahmedi. Rezerve: Stepanov, Chernik – Ivanovic, Skavysh, Davyskiba, Podstrelov, Yuzepchuk, Zabelin, Charniak, Karpitski, Shauchenka. Antrenor: Serghei Tașuev

Meciul CFR Cluj – Șahtior Soligorsk are loc joi, 11 august, de la ora 20:00, în cadrul manșei a doua din turul 3 preliminar al Conference League. În primul joc, disputat pe teren neutru, în Turcia, nu s-a înscris nici un gol, astfel încât rezultatul de 0-0 lasă deschise porțile calificării în play-off ambelor echipe, evident cu un procent mai ridicat pentru ardeleni, pentru că evoluează pe teren propriu.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Șahtior Soligorsk

Confruntarea CFR Cluj – Șahtior Soligorsk se desfășoară joi, 11 august, de la ora 20:00, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia al orașului de pe Someș în a doua manșă a turului 3 preliminar din Conference League. Oficialii campioanei României speră ca în tribune să fie cel puțin 7000 de oameni, așa cum s-a întâmplat la partida cu Pyunik Erevan, din turul 1 preliminar al Champions League, încheiată cu eliminarea dramatică a clujenilor la lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

Meciul este extrem de important pentru echipa lui Dan Petrescu, al cărei obiectiv este calificarea în grupele Conference League. Există serioase probleme financiare și întârzieri la plata salariilor jucătorilor și o prezență în grupele europene ar salva clubul dintr-o situație foarte periculoasă, altminteri riscul de a intra pentru a doua oară în insolvență devine mare.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Șahtior Soligorsk

Partida CFR Cluj – Șahtior Soligorsk se joacă joi, 11 august, de la ora 20:00, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, în manșa a doua a turului 3 preliminar din Conference League și va fi televizată în direct pe canalele Digi Sport 2 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj joi, 11 august, nu vor fi probleme din pricina precipitațiilor. Cerul va fi variabil, dar fără risc de ploaie. Temperatura maximă va urca până la 26 de grade, la ora partidei urmând a fi în jur de 22-23 de grade, optim pentru fotbal. Va arbitra acest meci danezul Morten Krogh, 34 ani, pentru prima dată la centru la un joc al unei echipe românești.

Petrila, noua bijuterie a Clujului, pe piața de mercato

CFR se află în lupta pentru calificarea în play-off-ul Conference League, țintind un loc în grupe, dar conducerea clubului, aflată în această situație delicată din punct de vedere financiar, se gândește mai mult ce jucători să mai vândă și ce bani să mai poată scoate. Noua perlă poate fi tânărul atacant Claudiu Petrila, pe care îl vor patru cluburi din Europa din campionate de bună valoare. 5 milioane euro vor ardelenii.

ADVERTISEMENT

Și doi dintre noii veniți în vară, golgeterul fostei ediții, spaniolul Jefte Betancor și fundașul central brazilian Yuri au mari șanse să nu mai cotinue în Gruia. Ambii sunt doriți la pachet, în Giulești, de Adrian Mutu, și negocierile au demarat cu șanse mari de reușită, ceea ce ar însemna ca nu mai puțin de cinci jucători de la CFR să ajungă la Rapid, pentru că deja sunt aici Florin Ștefan, Vali Costache și Dugandzic!

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Șahtior Soligorsk

După un 0-0 deloc glorios obținut în deplasare, CFR Cluj a devenit marea favorită la calificarea în play-off. Cota pentru succesul ardelenilor este de 1,50 în timp ce o surpriză pe care ar produce-o bieolorușii ajunge la valoarea de 6,50. Și un simplu gol marcat de Șahtior are cotă peste victoria echipei lui Dan Petrescu, adică 1,90.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a făcut doar egal, 2-2 după prelungiri, și apoi a pierdut la lovituri de departajare la primul meci susținut acasă în cupele europene în actuala stagiune, cu armenii de la Pyunik Erevan, după care au primit vizita lui Inter Escaldes din Andorra, victorie cu 3-0, dar nici în acest meci Deac și colegii lui nu au arătat foarte bine, pentru că un gol a venit din penalty, altul autogol, ambele provocate de românul oaspeților, Raul Feher.

ADVERTISEMENT