Sport

CFR Cluj, şansa revanşei cu Young Boys! Ardelenii, eliminaţi din Europa după un scandal monstru cu elveţienii

CFR Cluj are șansa unei revanșe nesperate în fața elvețienilor de la Young Boys Berna, după ce sezonul trecut părăsea Europa League în urma unui ”furt”.
19.07.2021 | 13:42
CFR Cluj sansa revansei cu Young Boys Ardelenii eliminati din Europa dupa un scandal monstru cu elvetienii
ADVERTISEMENT

Ardelenii au șanse foarte mari să dea din nou peste campioana Elveției, cele două formații urmând să fie adversare în turul 3 preliminar al Champions League dacă trec de actuala fază a competiției.

În turul doi preliminar, campioana din Liga 1 va avea o misiune ușoară în fața formației Lincoln Red Imps din Gibraltar, în timp ce Young Boys va da piept cu slovacii de la Slovan Bratislava.

ADVERTISEMENT

Momentul revanșei pentru CFR Cluj, după eliminarea scandaloasă cu Young Boys

Pentru CFR Cluj este un bun prilej de a-și lua revanșa în fața celor de la Young Boys, după ce în sezonul trecut au fost eliminați scandalos din Europa League. Mai precis, ardelenii aveau nevoie de o victorie în Elveția, în ultima etapă a grupelor, pentru a ajunge în 16-imile de finală, dar arbitrul s-a opus unei noi calificări.

În minutul 90+1, la scorul de 1-0 pentru campioana noastră, arbitrul francez Benoît Bastien a dat penalty inexistent la un duel pentru balon între Bălgrădean și Zesiger. Elvețienii au centrat în careul de șase metri al CFR-ului, Bălgrădean a ieșit să boxeze, dar centralul a acordat lovitură de pedeapsă, motivul invocat fiind acela că ”Pufi” a lovit capul adversarului și nu mingea.

ADVERTISEMENT

Pe reluările TV s-a văzut însă foarte clar cum goalkeeperul de la CFR Cluj a jucat mingea și nu merita să fie sancționat. Mai mult, arbitrul francez l-a dat și afară pe Bălgrădean pentru protestele vehemente ulterioare deciziei. Elvețienii au mai marcat o dată pe finalul jocului și s-au calificat în primăvară după victoria cu 2-1.

Imediat după acel meci, FANATIK a stat de vorbă cu patronul ardelenilor, Neluțu Varga, care era extrem de abătut. Acesta a acuzat maniera de arbitraj a lui Bastien și și-a felicitat jucătorii pentru felul cum au evoluat.

ADVERTISEMENT

Când se joacă CFR Cluj – Young Boys Berna, în turul trei preliminar din Champions League

La opt luni după acel meci scandalos, CFR Cluj poate visa la o revanșă binemeritată în fața formației care a câștigat extrem de autoritar titlul de campioană în Elveția, încheind cu 31 de puncte peste următoarea clasată, FC Basel.

CFR Cluj și Young Boys Berna vor da piept în turul 3 preliminar al Champions League, meciul tur urmând să aibă loc în Gruia la 3 sau 4 august, returul fiind programat o săptămână mai târziu în Elveția.

ADVERTISEMENT

În cazul nefericit în care ardelenii nu vor reuși să treacă de modesta Lincoln Red Imps din Gibraltar, în turul doi preliminar din Champions League, atunci vor ajunge în turul turul trei preliminar al Europa League, iar adversarul îl vor afla după tragerea la sorți care va avea loc la ora 14:00.

Young Boys și-a schimbat antrenorul

Față de sezonul precedent, Young Boys l-a pierdut pe antrenorul Gerardo Seoane Castro, plecat la Bayer Leverkusen, iar în locul său l-a adus pe David Wagner (49 de ani), un american născut în Germania, care a pregătit grupele de juniori de la Hoffenheim, a trecut pe la echipa a doua a Borussiei Dortmund, iar apoi le-a pregătit pe Huddersfield și Schalke 04.

Elvețienii au avut o vară liniștită la capitolul transferuri, achiziționându-l definitiv pe Jordan Siebatcheu de la Rennes pentru 2,5 milioane de euro și aducând câțiva jucători liberi de contract, cel mai important nume fiind francezul Wilfried Kanga Aka, care a jucat ultima dată la Kayserispor.

Young Boys are un lot care valorează 61,8 milioane de euro, dublu față de cel al campioanei României, cei mai bine cotați fotbaliști fiind atacanții Jean-Pierre Nsame – 7.000.000 de euro, Jordan Siebatcheu și Felix Mambimbi – ambii 5.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT