Sport

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 1-2, în Supercupa României. Covăsnenii, la al doilea trofeu din istorie. Campioana a terminat în zece oameni

FANATIK vă oferă detalii despre meciul CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe, programat sâmbătă, 9 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul Francisc Neumann din Arad, în Supercupa României.
09.07.2022 | 08:40
CFR Cluj  Sepsi Sf Gheorghe 12 in Supercupa Romaniei Covasnenii la al doilea trofeu din istorie Campioana a terminat in zece oameni
Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat Supercupa României (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT
09-07-2022
17:29

CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe 1-2 (Păun 1 / C. Matei 45+3, Rondon 85)

Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat Supercupa României, după 2-1 cu CFR Cluj. Golurile echipei lui Cristiano Bergodi au fost marcate de Cosmin Matei (45+3) şi Mario Rondo (85). Clujenii au înscris primii, după 70 de secunde, prin Adrian Păun. Sepsi este la al doilea trofeu intern din istorie. Covăsnenii au câştigat, în luna mai, Cupa României.

Min. 90+1: CFR Cluj a rămas în 10, după ce Roger a văzut un cartonaş roşu direct pentru un cot aplicat în figură adversarului.

Min. 85: GOOOL Sepsi! Mario Rondon marchează cu o lovitură cu capul, după ce a fost găsit perfect în careu.

45+3: GOOOL Sepsi! Cosmin Matei a apărut foarte bine în faţa porţii CFR-ului şi l-a învins pe Bălgrădean.

Min. 28: Păun a pasat când se afla într-o poziţie foarte bună de şut, iar mingea nu a mai ajuns la Dugandzic.

Min. 1: GOOOL CFR Cluj! Adrian Păun a marcat cu un şut, din poziţie laterală, după o minge venită de la Dugandzic.

A început meciul CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe.

09-07-2022
16:21

Formaţiile de start pentru CFR Cluj - Sepsi Sfântu Gheorghe

CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri, Camora – Bordeianu, Muhar – C. Deac, A. Păun, Petrila – Dugandzic. Rezerve: Sava – Brucic, Roger, Yeboah, Jefte, R. Bălan, Hoban, Gîdea, Itu. Antrenor: Dan Petrescu.

Sepsi Sfântu Gheorghe: Niczuly – R. Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – Bărbuț, Aganovic, N. Păun, C. Matei – M. Ștefănescu, Tudorie. Rezerve: Began – I. Gheorghe, F. Santos, R. Ispas, Damașcan, D. Ciobotariu, Golofca, Rondon. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Meciul CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe are loc sâmbătă, 9 iulie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul Supercupei României și este primul joc oficial din noua stagiune 2022-2023. Și, lucrul cel mai important, prima partidă din istoria fotbalului românesc la care se va utiliza arbitraj video (VAR). În sfârșit, România se va alinia și ea tehnologiei deja folosită de mult în mai toate competițiile interne de pe continent.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe, în Supercupa României 2022

Întâlnirea CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe se dispută în Supercupa României sâmbătă, 9 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul „Francisc Neumann” din Arad, fieful echipei de primă divizie UTA. Un bilet la Supercupă costă 50 de lei la tribună, 25 lei la peluze, iar copiii până în 14 ani vor avea accesul gratuit. Fiecare persoană va putea intra doar dacă are asupra sa actul de identitate.

ADVERTISEMENT

Se speră ca fiind vorba de o confruntare între două echipe din Ardeal, care va fi găzduită tot de un stadion din aceeași zonă, interesul publicului să fie unul mai mare, în sensul în care, în primul rând, de la Cluj și de la Sfântu Gheorghe să vină suporteri ai celor două echipe. Despre covăsneni se știe că sigur vor fi în numâr destul de mare, în grupuri organizate, dar e posibil ca dinspre Cluj să nu existe la fel de mult interes și numărul fanilor din Gruia să fie mai mic decât al celor de la Sepsi.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă sâmbătă, 9 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul „Francisc Neumann” din Arad, în Supercupa României și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona în format LIVE VIDEO dacă veți alege să intrați pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 9 iulie, la Arad nu va fi o vreme caniculară. Dimpotrivă, o zi cu cer noros, cu posibilități de ploaie ușoară cel puțin o dată pe parcursul zilei, maxima ajungând la 26 grade. Arbitru a fost desemnat Adrian Cojocaru, iar în cabina VAR se vor afla Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, fostul central din Arad fiind la prima acțiune după ce a suferit cu luni în urmă un infarct.

Dan Petrescu e cu gândul la returul din Champions League

Sepsi ar putea avea o șansă importantă să câștige un al doilea trofeu după Cupa României, în care s-a impus în finala cu FC Voluntari, pentru că antrenorul campioanei, Dan Petrescu, este concentrat pe calificarea în turul 2 al Champions League. După 0-0 în tur, la Eerevan, cu Pyunik, trebuie să câștige jocul de acasă, programat miercuri, 13 iulie.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, este mai mult ca sigur că Bursucul va trimite pe teren multe rezerve, odihnind majoritatea titularilor pentru Champions League. Cum Sepsi mai are de așteptat până va intra în competiție în turul 2 preliminar al Conference League, tehnicianul Cristiano Bergodi a anunțat că va trimite pe teren cel mai bun unsprezece pe care îl poate alcătui.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe

Cu toate că toată lumea așteaptă să vadă un CFR Cluj varianta de rezervă în Supercupă, casele de pariuri continuă să acorde credit echipei campioane, care a primit cote între 1,85-1,90 la victorie. Covăsnenii au 4,25-4,30 pentru a ridica ei trofeul, ceea ce nu ar fi deloc exclus. Un gol marcat de Sepsi are cotă 1,70 și este destul de probabil.

ADVERTISEMENT

Istoricul meciurilor directe din prima divizie aratâ o netă superioritate clujeană, Sepsi obținând rar o victorie sau un rezultat de egalitate. Ambele echipe au renunțat la un număr de jucători, CFR la 14, Sepsi la 5, dar au și făcut achiziiții de top.

Covăsnenii au acum în lot doi foști clujeni și al treilea va semna curând. Sunt deja veniți Denis Ispas și Denis Ciobotariu, iar mijlocașul Jonathan Rodriguez este la un pas de a semna cu „alb-roșiii”.

ADVERTISEMENT