Sport

CFR Cluj și-a adus un jucător crescut în Belgia. Fanii au reacționat vehement: ”Din ciclul Petrescu și cei 40 de fundași…”

După o perioadă extrem de zbuciumată, la CFR Cluj se încearcă liniștirea apelor, iar conducătorii au reușit transferul unui jucător format în Belgia.
04.10.2022 | 21:11
CFR Cluj sia adus un jucator crescut in Belgia Fanii au reactionat vehement Din ciclul Petrescu si cei 40 de fundasi
După o perioadă extrem de zbuciumată, la CFR Cluj se încearcă liniștirea apelor, iar conducătorii au reușit transferul unui jucător format în Belgia. Sursă foto: Facebook Fotbal Club CFR 1907 CLUJ
ADVERTISEMENT

Campioana României tocmai s-a despărțit de Adi Păun, care a plecat la Hapoel Beer Sheva, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Un jucător format în Belgia a semnat cu CFR Cluj

La nici o săptămână după cedarea lui Păun și a criticilor făcute de antrenorul Dan Petrescu, CFR Cluj a anunțat un nou transfer. Este vorba de fundașul central Japhet Emmanuel Muanza, jucător crescut în Belgia.

ADVERTISEMENT

”Suntem bucuroși să vă anunțăm că Muanza Japhet Emmanuel, fundaș central în vârstă de 21 ani, este noul fotbalist al echipei noastre secunde. Fotbalistul născut în Belgia a evoluat până acum la academia celor de la Royal Antwerp”, se arată pe pagina de Facebook a ardelenilor.

În ultima perioadă, CFR Cluj s-a specializat pe aducerea de jucători tineri de perspectivă, care să fie rodați la echipa a doua a clubului și mai apoi să fie promovați de Dan Petrescu în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun exemplu este cel al lui Emmanuel Yeboah, un atacant care a fost adus pentru satelit, însă a fost promovat la prima formație din cauza numeroaselor absențe din ofensivă și a impresionat în acest sezon.

Fanii au luat foc pe rețelele de socializare

Japhet Emmanuel Muanza este al 14-lea jucător transferat de CFR Cluj pentru acest sezon, după Vito Hammershoy-Mistrati, Jefte Betancor, Denis Kolinger, Christopher Braun, Simone Scuffet, Karlo Brucic, Karlo Muhar, Cephas Malele, Jean-Claude Billong, Rangelo Janga, Jose ”Ze” Gomes, Ibrahima Mandefu și Ibrahima Mbaye.

ADVERTISEMENT

Doar că aducerea tânărului fundaș belgian nu este tocmai pe placul fanilor campioanei României, aceștia fiind deranjați de faptul că sunt transferați foarte mulți fundași, poziție în care Dan Petrescu stă destul de bine.

”Da mijlocasi nu aduceți?”, ”Au deja 40 de fundași! Din ciclul Petrescu și cei 40 de fundași…”, ”Dane unde îi găsești, Doamne ajută! Ăștia sunt prin videourile cu muzică africană”, ”Ce junior român de calitate, super” sau ”Se mută murăturile din Africa la CFR…”, sunt câteva din reacțiile suporterilor.

ADVERTISEMENT

Deși scepticii sunt majoritari, sunt și fani care abia așteaptă să-l vadă pe Japhet Emmanuel Muanza la lucru. Aceștia i-au urat succes în aventura la CFR Cluj și au felicitat clubul pentru transferul unui fotbalist de perspectivă.

ADVERTISEMENT