Sport

CFR Cluj și FC Botoșani au dat-o la pace! Când vor achita ardelenii transferul lui Ulrich Meleke

CFR Cluj a ajuns la o înțelegere cu FC Botoșani pentru plata în mai multe tranșe a transferului lui Ulrich Meleke.
18.10.2021 | 14:00
CFR Cluj si FC Botosani au dato la pace Cand vor achita ardelenii transferul lui Ulrich Meleke
ADVERTISEMENT

Ulrich Meleke (22 de ani) a fost transferat de CFR Cluj, în vara acestui an, de la FC Botoșani, pentru 250.000 de euro. Fundașul ivorian nu a bifat nicio partidă oficială pentru CFR Cluj, fiind împrumutat, până la finalul sezonului, la FC Voluntari.

Însă, FC Botoșani a reclamat-o pe CFR Cluj la comisiile FRF, după ce formația ardeleană nu a achitat cei 250.000 de euro aferenți transferului lui Meleke. Potrivit contractului, campioana României trebuia să achite suma într-o singură tranșă până pe data de 14 iulie 2021.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj și FC Botoșani au dat-o la pace în cazul transferului lui Ulrich Meleke

Potrivit ProSport, CFR Cluj s-a înțeles cu FC Botoșani să achite transferul lui Meleke în trei rate și, astfel, să stingă litigiul. Mai exact, ardelenii au plătit deja o primă tranșă în valoare de 100.000 de euro. Urmând ca restul de 150.000 de euro să fie achitați în două tranșe: una în decembrie și cea de a doua în ianuarie 2022.

„Se sancționează clubul FC CFR 1907 Cluj cu penalitate sportivă de 3.000 lei și se acordă un termen de grație de cinci zile pentru efectuarea integrală a obligației de plată. Termen 03.11.2021”, este decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime: „Mi-a forțat mâna!”

Ulrich Meleke a fost adus de Marius Șumudică la CFR Cluj. Transferul fundașului ivorian era văzut ca o adevărată lovitură dată de campioana României, având în vedere că acesta a fost dorit și de FCSB. Însă, odată cu revenirea lui Dan Petrescu în Gruia, Meleke a fost împrumutat la Voluntari.

La acel moment, Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a dezvăluit modul în care Ulrich Meleke i-a „forțat mâna” pentru a-l lăsa să plece în Gruia.

ADVERTISEMENT

„FCSB m-a întrebat de jucător acum 2 luni când nu aveam nicio intenție sa-l vând, mai avea 3 ani de contract.

Pregăteam un export mult mai mare decât 250 de mii de euro. Doar dacă-mi dădea un milion de euro nu puteam să refuz.

ADVERTISEMENT

Dar impresarii lucrează. A întârziat 2 săptămâni la reunire, a venit apoi la Botoșani. Nu a făcut vizita medicală și mi-a zis sa-i dau drumul. Spunea că nu joacă dacă nu pleacă.

Mi-a forțat mâna. El a câștigat, dar echipa a pierdut. Cineva i-a spus clar, avea un contract mic, așa îl luasem din Finlanda, noi l-am descoperit.

L-am luat, era bun, credeam că dau lovitura. După două săptămâni de discuții i-am dat drumul. CFR mă întrebase de două săptămâni dacă e de vânzare. Nicio secundă nu m-am gândit că iau sub 500 de mii pe el.

Acum să nu creadă că fiecare poate să plece. Toți pleacă, dar să lase ceva în loc”, spunea Valeriu Iftime, în luna iulie, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT