Sport

CFR Cluj și FCSB au câte 3 jucători în echipa sezonului din Liga 1. ”Perla” lui Gigi Becali, marele absent

CFR Cluj și FCSB au fost echipele care s-au luptat pentru titlu în Casa Pariurilor Liga 1 și ambele au câte 3 jucători incluși în echipa sezonului întocmită de LPF.
04.06.2022 | 13:58
CFR Cluj si FCSB au cate 3 jucatori in echipa sezonului din Liga 1 Perla lui Gigi Becali marele absent
CFR Cluj și FCSB au fost echipele care s-au luptat pentru titlu în Casa Pariurilor Liga 1 și ambele au câte 3 jucători incluși în echipa sezonului întocmită de LPF. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ardelenii și-au trecut în palmares al optulea titlu de campioni din istorie și al cincilea consecutiv, lăsând din nou trupa lui Gigi Becali fără mult râvnitul trofeu.

Ce jucători de la CFR Cluj și FCSB au prins echipa sezonului

Așa cum era de așteptat, CFR Cluj și FCSB domină echipa ideală a sezonului 2021-2022 din Casa Pariurilor Liga 1, ambele formații fiind reprezentate de 3 jucători. Universitatea Craiova a terminat pe podium și dă doi fotbaliști, la fel ca și revelația FC Voluntari. Ultimul post în această formație a mers către un jucător de la Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Campioana din Ardeal îi propune pentru această formulă nemaipomenită pe fundașul Andrei Burcă, mijlocașul Bismarck Boateng și atacantul Ciprian Deac, veteranul pe care antrenorul Dan Petrescu l-a lăudat de fiecare dată.

FCSB este echipa care a avut cel mai spectaculos fotbal, cel puțin în play-off, iar din formula lui Toni Petrea au fost selectați fundașul Iulian Cristea și mijlocașii Darius Olaru și Florin Tănase.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală a acestui sezon arată astfel: Mihai Popa (FC Voluntari) – Ricardinho (FC Voluntari), Andrei Burcă (CFR Cluj), Iulian Cristea (FCSB), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova) – Darius Olaru (FCSB), Bismarck Boateng (CFR Cluj), Florin Tănase (FCSB) – Ciprian Deac (CFR Cluj), Jefte Betancor (Farul Constanţa), Andrei Ivan (Universitatea Craiova).

Octavian Popescu, marele absent

Cel mai bun antrenor al sezonului de campionat din România a fost desemnat Dan Petrescu, supranumit și omul trofeu, chiar dacă au fost momente în care fostul mare internațional a fost pus la zid pentru jocul anost al ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, a decis să nu-și însoțească echipa la ultimul meci de campionat, pierdut de feroviari, scor 1-3, în fața vicecampioanei FCSB. Gestul tehnicianul a fost criticat de un fost coleg din ”Generația de Aur”.

Una dintre cele mai neașteptate absențe din echipa ideală a sezonului 2021-2022 este cea a puștiului minune de la FCSB, Octavian Popescu. ”Nouarul” lui Gigi Becali este inclus pe lista fotbaliștilor sub 20 de ani care au acumulat cea mai multă experiență în prima parte a anului.

ADVERTISEMENT

Cotat de latifundiarul din Pipera la 50.000.000 de euro, tânărul jucător de 19 ani se află pe lista lui Davide Vagnati, directorul sportiv al lui Torino. Impresarul Victor Becali a recunoscut că un reprezentant al clubului din Serie A a fost prezent la partida cu Universitatea Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,00 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT