Sport

CFR Cluj și FCSB, program infernal în luna octombrie! Rapid, Farul și U Craiova, avantajate în lupta la titlu

CFR Cluj și FCSB au parte de un program extrem de complicat, iar Rapid, Farul și Universitatea Craiova sunt avantajate de calendarul din SuperLiga.
01.10.2022 | 19:48
CFR Cluj si FCSB program infernal in luna octombrie Rapid Farul si U Craiova avantajate in lupta la titlu
FCSB și CFR Cluj vor avea de disputat nu mai puțin de 9 meciuri în luna octombrie. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CFR Cluj se află pe locul patru cu 18 puncte, în timp ce FCSB e abia pe 16, cu zece puncte mai puțin și două restanțe. Luna octombrie aduce însă un calendar plin pentru cele două echipe, cu meciuri în campionat, Conference League și Cupa României.

CFR Cluj și FCSB luptă pe trei fronturi! Meciuri importante în SuperLiga, grupele Conference League și Cupa României

CFR Cluj și FCSB vor fi nevoite să joace pe trei fronturi cel puțin în următoarele patru săptămâni, iar oboseala, accidentările și suspendările ar putea să le pună probleme mari lui Dan Petrescu și Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT

Ardelenii au anunțat pe oficială de Facebook programul de meciuri pentru luna octombrie, iar CFR Cluj are de disputat nu mai puțin de nouă partide

Cele 9 meciuri ale lui CFR Cluj în luna octombrie

CFR Cluj – Petrolul Ploiești: 1 octombrie, ora 21:30 la Mediaș

Slavia Praga – CFR Cluj: 6 octombrie, ora 22:00

UTA – CFR Cluj: 10 octombrie, ora 20:30

CFR Cluj – Slavia Praga: 13 octombrie, ora 19:45

CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe: 15/16 octombrie

Universitatea Cluj – CFR Cluj: 19/20 octombrie, în Cupa României

Universitatea Cluj – CFR Cluj: 22/23 octombrie, SuperLiga

Sivasspor – CFR Cluj: 27 octombrie, ora 22:00

Rapid – CFR Cluj: 29/30 octombrie 

Dan Petrescu s-a plâns cu fiecare ocazie de faptul că CFR Cluj a jucat cele mai multe meciuri, iar jucătorii săi acuză oboseala, uzura și problemele medicale. Aceasta a fost și explicația sa principală pentru rezultatele slabe ale campioanei. Campioana României a pierdut până acum două piese importante din angrenajul echipei, pe Andrei Burcă, accidentat la națională și Gabriel Debeljuh.

ADVERTISEMENT

FCSB va fi și mai afectată de programul încărcat. Echipa lui Dică are de recuperat 16 puncte față de Rapid și Farul

FCSB e cu siguranță echipa care va avea cel mai mult de tras, mai ales că se află la 16 puncte distanță de Rapid și Farul Constanța, care împart primul loc în SuperLiga cu 24 de puncte.

Spre deosebire de CFR Cluj, FCSB are șanse mai mari de calificare și în grupele Conference League, unde va juca dubla decisivă cu danezii de la Silkeborg.

ADVERTISEMENT

Cum arată calendarul FCSB în luna octombrie

FCSB – FC Argeș: 2 octombrie, ora 21:30

Silkeborg – FCSB: 6 octombrie, ora 19:45

Petrolul Ploiești – FCSB: 9 octombrie, ora 21:30

FCSB – Silkeborg: 13 octombrie, ora 22:00

FCSB – UTA: 15 octombrie

UTA – FCSB: 19 octombrie, Cupa României

Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB: 22/23 octombrie

Anderlecht – FCSB: 27 octombrie, ora 19:45

Universitatea Cluj – FCSB: 29/30 octombrie

Nicolae Dică are deja mai mulți jucători accidentați și va fi nevoit cu siguranță să facă mai multe modificări de la meci la meci pentru a evita oboseala și problemele medicale. Printre indisponibili se află Ionuț Panțîru, Iulian Cristea, Risto Radunovic, Ovidiu Popescu, Andrei Dumiter, Adrian Șut și Rachid Bouhenna.

Rapid, Farul și Universitatea Craiova pot beneficia de calendarul încărcat al lui CFR Cluj și FCSB

Rapid e pe val în Liga 1 și are doar o înfrângere în meciul cu cântec de la Târgu-Jiu cu FC U Craiova 1948. Echipa lui Adrian Mutu va disputa cu trei meciuri mai puțin decât FCSB și CFR Cluj, iar cu ardelenii vor disputa și un meci direct la finalul lui octombrie pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Programul Rapidului în luna octombrie: Chindia Târgoviște (3 octombrie, la Ploiești, ora 21:00), FC Botoșani ( 8 octombrie, ora 21:30), Hermannstadt (15 octombrie, la Mediaș), Dumbrăvița (19 octombrie, Cupa României, la Timișoara), Farul Constanța (22 ocrombrie, Giulești), CFR Cluj (29 octombrie).

Farul Constanța este una dintre surprizele acestui sezon, iar singura înfrângere a venit dramatic în Bănie, după ce „marinarii” au condus cu 2-0 și 3-1.

Astfel, echipa lui Gică Hagi ar putea să se mențină pe podium și are un program destul de accesibil: UTA (2 octombrie, ora 18:30), Sepsi Sfântu Gheorghe (9 octombrie, ora 15:30, în deplasare), Universitatea Cluj (15 octombrie), CSM Alexandria (19 octombrie, ora 18:00, în Cupa României), Rapid (22 octombrie, în deplasare), FC U Craiova 1948 (29 octombrie, în deplasare).

Universitatea Craiova a fost eliminată din Conference League și va avea de asemenea doar cinci meciuri în următoarele patru săptămâni, dintre care trei în deplasare: FC Argeș (7 octombrie, în deplasare, de la ora 21:00), Petrolul Ploiești (15 octombrie), Hermannstadt (19 octombrie, în deplasare în Cupa României), UTA (22 octombrie, în deplasare) și Sepsi Sfântu Gheorghe (29 octombrie, în deplasare).

Echipa lui Mirel Rădoi se află pe locul cinci în SuperLiga cu 18 puncte, la egalitate cu CFR Cluj, care are însă două meciuri mai puțin disputate cu Hermannstadt și FCSB.

  • 9 meciuri vor avea de disputat CFR Cluj și FCSB în luna octombrie, față de 5, câte va juca spre exemplu Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT