Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

CFR Cluj și FRF, contre pentru o schimbare importantă în SuperLiga: “Este o formă de discriminare!”. Video exclusiv

CFR Cluj vrea mai mulţi jucători pe banca de rezerve, însă FRF ar vrea ca o parte importantă dintre aceştia să fie români, ceea ce naşte o discuţie despre discriminare.
25.01.2023 | 00:00
CFR Cluj si FRF contre pentru o schimbare importanta in SuperLiga Este o forma de discriminare Video exclusiv
CFR Cluj și FRF, contre pentru o schimbare importantă în SuperLiga: “Este o formă de discriminare!”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CFR Cluj şi FRF se contrează pentru o schimbare importantă în SuperLiga. Este vorba de numărul jucătorilor care stau pe banca de rezerve. Dan Petrescu vrea ca numărul acestora să crească de la 8 la 12, iar FRF ar fi de acord cu schimbarea atâta timp cât o parte mai mare ar fi români.

CFR Cluj și FRF, contre pentru o schimbare importantă în SuperLiga

Cristi Balaj, preşedintele celor de la CFR Cluj a explicat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că cei de la CFR Cluj sunt într-o căutare continuă a tinerilor jucători români, dar ar vrea ca pe bancă să poată fi mai mulţi jucători, în condiţiile în care se pot întâmpla mai multe lucruri:

ADVERTISEMENT

“Căutăm jucători tineri care să fie de pretenţiile echipei CFR Cluj. Pentru că tineri jucători sunt foarte mulţi, dar nu vrem să tăiem aripile unui tânăr jucător care nu este introdus în teren. Gâdea a fost lăsat să plece la un alt club la care va juca. Itu a plecat la Iaşi.

Este important să ne gândim şi la jucători. Nu vrem să îi ţinem sub orice formă la Cluj, doar că au sub 21 de ani şi nu ne încurcă. Ce spunea Dan Petrescu de listă, că e şi domnul Stoichiţă acolo…

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

“Nu e corect să îi trimiţi în tribună. Le-ai tăiat tot elanul”

Dan Petrescu a solicitat, atât timp cât în cantonament înaintea jocurilor duci mai mulţi jucători, pentru că Doamne Fereşte unul poate avea probleme la stomac, să se accidenteze la antrenamentul dinaintea partidei, se pot întâmpla foarte multe lucruri. 

Nu este fair atâta timp cât pe plan internaţional poţi să pui 12 jucători de rezervă, nu e corect să îi trimiţi în tribună. Le-ai tăiat tot elanul. Avem voie 8 pe banca de rezerve. Sunt 20 în total acum, dar am vrea să fie ca la meciurile din competiţiile europene, fără să trimitem jucătorii în tribune.

ADVERTISEMENT

Există o unanimitate. Toate cluburile din SuperLiga au votat înainte de startul campionatului ca numărul jucătorilor de rezervă să fie acelaşi ca pe plan internaţional.  Este o solicitare a clubului CFR Cluj”, a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

Stoichiţă: “22 de jucători nu ar fi deranjant. Sunt detalii de discutat la toată treaba asta”

Replica a venit de la Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, care a declarat că nu schimbarea numărului de jucători pe banca de rezerve ar fi problema ci alte detalii, care ar ţine de naţionalitatea jucătorilor din lot:

ADVERTISEMENT

“Să se discute în cadrul Federaţiei şi în cadrul Comitetului Executiv pentru că este doar o hotărâre pe care o ia Comitetul Executiv. Sunt foarte multe lucruri de discutat. Din punctul meu de vedere, 22 de jucători nu ar fi deranjant. Sunt detalii de discutat la toată treaba asta”, a explicat “Lippi”.

“Dorinţa unor persoane din Federaţie sau din conducere de a limita numărul străinilor pe banca de rezerve. Dar este o formă de discriminare”

Cristi Balaj a atras atenţia asupra faptului că ar fi discriminare ca echipele din SuperLiga să fie obligate să limiteze numărul jucătorilor străini pe banca de rezerve, conform legislaţiei impuse de forurile internaţionale:

“Problema se pune… Dorinţa unor persoane din Federaţie sau din conducere de a limita numărul străinilor pe banca de rezerve. O parte să fie români. Doar că avem o mare parte aici. Este o formă de discriminare.

Cu noile legi existente la nivel naţional, impuse de forurile internaţionale, nu ai voie să spui că un jucător din Ungaria sau Germania nu are dreptul pentru că trebuie să stea unul din România. Dreptul la muncă nu poţi să îl iei.

“Nu putem să accesăm în judeţul Cluj bani exclusiv pentru copii şi juniori, chipurile că nu sunt de acord forurile internaţionale, legea. Dar în Ungaria se poate”

Au fost cazuri în care jucătorii au apelat la TAS şi au câştigat. Dacă dorim să facem o echipă naţională este şi visul nostru, mai ales că suntem într-o continuă căutare de jucători tineri cu care să câştigăm campionatul şi să ne batem pe plan european, atunci ar trebui să copiem să facem ceea ce face Ungaria.

Au venit cei de la MTK, un club privat dintr-o ţară europeană, care au spus că statul le dă 40% din bugetul pe care ei îl au exclusiv pentru copii şi juniori. Noi, de la CFR Cluj, tot dintr-o ţară europeană care participă la competiţii UEFA, nu putem să accesăm în judeţul Cluj bani exclusiv pentru copii şi juniori, chipurile că nu sunt de acord forurile internaţionale, legea. Dar în Ungaria se poate. 

Avem şi noi 300 de copii ale căror părinţi plătesc impozit în România şi noi nu putem să beneficiem comparativ cu un alt club din SuperLiga, dar care nu este privat şi doar pentru că joacă la nivelul primei ligi, poate să beneficieze”, a fost reacţia lui Cristi Balaj.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
Interviul care face înconjurul lumii: a dezvăluit că tatăl său a fost un...
Interviul care face înconjurul lumii: a dezvăluit că tatăl său a fost un spion care s-a sinucis! "Nu pot să spun mai multe!"
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de...
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de grade. Zonele lovite de ploi
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă