Sport

CFR Cluj și U Craiova, în perioada de mercato. Ce transferuri au făcut Neluțu Varga și Mihai Rotaru

CFR Cluj și U Craiova au făcut câteva mișcări interesante în perioada de mercato înainte de Supercupa României. Rămâne de văzut dacă experiența clujenilor își va spune cuvântul.
10.07.2021 | 14:30
CFR Cluj si U Craiova in perioada de mercato Ce transferuri au facut Nelutu Varga si Mihai Rotaru
CFR Cluj și U Craiova în perioada de mercato. Pe cine au adus Neluțu Varga și Mihai Rotaru
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și Universitatea Craiova se pregătesc de meciul care deschide sezonul fotbalistic în România. Supercupa României are loc sâmbătă, de la ora 20:00, pe „Arena Națională” din Capitală. Stadionul este deschis în proporție de 50 la sută, însă se anunță o asistență destul de scăzută, având în vedere că partida se va disputa într-un moment în care oamenii se află în concediu.

Înainte de meciul de la București, trupa lui Marius Șumudică a debutat deja în competițiile oficiale în noul sezon. A jucat prima manșă a primului tur preliminar al Ligii Campionilor, iar campioana României s-a descurcat foarte bine. CFR Cluj a câștigat cu 3-1 în fața campioanei Bosniei, Borac Banja Luka, și are prima șansă la calificarea mai departe.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj și U Craiova, mișcări interesante în perioada de mercato. Trupa lui Marius Șumudică, transfer chiar înainte de Supercupa României

CFR Cluj și-a câștigat statutul de cea mai importantă echipă din fotbalul românesc, mai ales după prestațiile din cupele europene din sezoanele trecute, dar și prin prisma faptului că a câștigat patru campionate la rând. Ardelenii nu se lasă mai prejos nici în actuala stagiune, iar patronul Neluțu Varga a încercat să găsească cele mai bune soluții pentru a întări echipa.

Astfel, până în acest moment, Clujul a reușit să aducă o serie foarte interesantă de fotbaliști. Daniel Graovac (fundaș, Astra Giurgiu), Rachid Bouhenna (fundaș, Sepsi OSK), Jonathan Rodríguez (mijlocaș, FC Botoșani), Anas Tahiri (mijlocaș, RKC Waalwijk), Cristiano Figueiredo (portar, FC Hermannstadt) sunt fotbaliștii cu un oarecare nume care au ajuns în „Gruia”. „Feroviarii” l-au legitimat și pe Guessouma Fofana, un mijlocaș născut în Franța, cu origini din Mali. A evoluat ultima dată la Guingamp, în liga a doua din Franța.

ADVERTISEMENT

De asemenea, CFR i-a adus și pe tinerii Denis Rusu (mijlocaș, Șoimii Lipova) și Daniel Paraschiv (atacant, Viitorul Pandurii). Ultimul a fost și cedat sub formă de împrumut la Voluntari. Înainte de jocul din Supercupa României, campioana l-a legitimat și pe Ulrich Meleke, fotbalist care vine de la FC Botoșani.

La capitolul „achizițiilor” i-am putea trece și pe Giedrius Arlauskis, jucător care a devenit deja un sinonim cu succesul la CFR Cluj, dar și pe Claudiu Petrila, unul dintre cei mai interesanți fotbaliști de viitor din campionatul României, având doar 20 de ani. Goalkeeper-ul lituanian și-a dat acordul să continue la CFR, în timp ce Petrila a revenit după împrumutul la Sepsi, acolo unde a lăsat o impresie foarte bună.

ADVERTISEMENT

Antoine Conte, Valerică Găman și David Lazar, cele mai interesante achiziții ale Universității Craiova. Elvir Koljic și Jovan Markovic își pregătesc „gloanțele” pentru noul sezon

Cu un sezon de Liga 1 foarte interesant care bate la usă, Universitatea Craiova s-a întărit, aducând câțiva fotbaliști care au confirmat acolo unde au evoluat. Cel mai intersant nume adus este cel al fostului internațional francez de tineret, Antoine Conte. Acesta vine în Bănie pentru a-și relansa cariera. El poate acoperi toate posturile din defensivă, fiind un fotbalist polivalent.

Valerică Găman (fundaș) și David Lazar (portar) au fost transferați de la retrogradata Astra Giurgiu. Doi jucători cu experiență care au cochetat și cu echipa națională. De asemenea, tehnicianul Marinos Ouzounidis se bucură și de aportul lui Alexandru Mărieș, în vârstă de doar 20 de ani. Fotbalistul sosit de la Comuna Recea a venit cu gânduri mari la Universitatea Craiova, așa cum a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK. Portarul Denis Rusu a fost adus pentru a fi a treia soluție de portar în lot.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a arătat că poate încă să facă diferența, Elvir Koljic este un real câștig pentru olteni. Atacantul bosniac este privit constant ca un „transfer”, din păcate. „Dragonul” se accidentează des, deși este un atacant cu mult peste nivelul României. În vara anului trecut, Dinamo Kiev era gata să ofere 10 milioane de euro pentru bosniacul Elvir Koljic.

În amicalele din Austria, Koljic nu a marcat, dar oficialii grupării din Bănie speră ca acesta să-și fi păstrat „gloanțele” pentru meciurile oficiale. Jovan Markovic a revenit la Universitatea Craiova și poate fi și el o soluție în atac pentru Marinos Ouzounidis.

Campioana României a fost afectată de plecările unor fotbaliști. Craiova a pierdut doi jucători care nu aveau un statut de titulari. Cine va face diferența în Supercupă?

CFR Cluj s-a despărțit în această vară și de câțiva jucători importanți. Michael Pereira, Paulo Vinicius, Syam Ben Youssef, Wiliam Soares sau Luis Aurelio sunt câteva nume care au părăsit campioana României în această vară. Nu-l putem omite nici pe Mario Rondon, fotbalist cu care Marius Șumudică a avut un conflict, luându-se decizia unei rezilieri a contractului. Așa cum am prezentat mai sus, Daniel Paraschiv va juca sub formă de împrumut la Voluntari.

La Craiova nu regăsim o listă lungă de plecări. Cele mai răsunătoare sunt cele ale lui Stephane Acka, fotbalist care a și semnat cu o echipă din Israel, și Cristi Bărbuț. Ultimul a ajuns la Sepsi OSK. Cei doi jucători nu aveau un statut de titulari cerți, astfel că nu reprezintă o pierdere foarte mare pentru Marinos Ouzounidis.

E clar că CFR Cluj a făcut mișcări mai multe și mai interesante în perioada de mercato, înainte de Supercupa României. De asemenea, clujenii și-au păstrat și nucleul de bază, avându-l în frunte pe „conducătorul” Ciprian Deac. Nici Universitatea Craiova nu se poate plânge că i-a fost destabilizată forța de grup, astfel că sâmbătă seara vom avea parte de un meci interesant, cu două echipe care vor fi în bătălia pentru titlu și în sezonul ce urmează.

  • 6.500.000 de euro valorează Alexandru Cicâldău, jucătorul cu cea mai bună cotă de piață din Liga 1
  • 3.300.000 de euro este cota lui Andrei Burcă, cea mai bună din lotul CFR-ului

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – U Craiova. 3,05 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT