Sport

CFR Cluj – Slavia Praga 2-0, în etapa a 4-a din Grupa G Conference League. Dan Petrescu e lider, primăvara europeană se vede la orizont

CFR Cluj a învins cu 2-0 pe Slavia Praga în etapa 4 a grupelor Conference League și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeană a acestei competiții.
13.10.2022 | 21:52
CFR Cluj  Slavia Praga 20 in etapa a 4a din Grupa G Conference League Dan Petrescu e lider primavara europeana se vede la orizont
Meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Slavia Praga, contand pentru Grupa G a Conference League, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, joi 13 octombrie 2022. © FOTO:Flavius Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
13-10-2022
18:59

FINAL: CFR Cluj – Slavia Praga 2-0. Victorie de senzație a clujenilor

Când nimeni nu le mai dădea nicio șansă în Grupa G a Conference League, iar apele se învolburaseră rău în Gruia, „campionii” lui Dan Petrescu au obținut o dublă victorie de senzație în fața sperietoarei Slavia Praga și sunt cotați acum ca principalii favoriții la ocuparea unuia dintre primele două locuri care duc în primăvara europeană.

CFR Cluj mai are de jucat în deplasare cu un Sivasspor în derivă și pe teren propriu cu Balkani, iar cel puțin 4 puncte obținute în aceste două partide ar ajuta-o chiar să termine pe primul loc al clasamentului.

grupa g
Clasament Grupa G Conference League
13-10-2022
18:44

LIVE Min. 85: CFR Cluj - Slavia Praga 2-0. Yuri dublează avantajul clujenilor

Cu 5 minute înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Yuri înscrie un gol extrem de important, care poate securiza victoria clujenilor contra Slaviei.

După o lovitură de colț executată de Roger, fundașul central al CFR-ului s-a înălțat peste toată apărarea cehilor și a trimis mingea cu capul în plasă.

13-10-2022
18:34

LIVE Min. 75: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Cehii forțează egalarea

Slavia continuă să preseze, are inițiativa, dar nu mai reușește să-și creeze așa de multe ocazii de gol ca în prima repriză.

Totuși, finalul este unul tensionat. Mai sunt 15 minute de „foc” pentru jucătorii lui Dan Petrescu, care încearcă să apere rezultatul cu disperare.

13-10-2022
18:21

LIVE Min. 58: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Traore ratează și el

Cehii revin în atac și trec din nou pe lângă gol la o acțiune colectivă.

Slavia are superioritate numerică în careul clujean, mingea ajunge la Traore, dar șutul acestuia din 14 metri trece peste poarta lui Scuffet.

13-10-2022
18:15

LIVE Min. 57: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Boateng e aproape de gol

CFR Cluj joacă mai sus față de cum a făcut-o în prima repriză și are o bună oportunitate de a înscrie.

În urma unei lovituri libere de la 25 de metri, mingea este aruncată în careu, ajunge la Boateng, care reia din foarfecă pe spate, însă pe lângă poartă.

13-10-2022
18:03

LIVE Min. 46: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. A început repriza secundă

A început partea a doua a meciului dintre CFR Cluj și Slavia Praga, în etapa a 4-a din Grupa G a Conference League.

În ciuda scorului de pe tabelă, favorabil clujenilor, Slavia a dominat cu autoritate prima repriză, având o posesie de peste 75%!!!

13-10-2022
17:53

LIVE PAUZĂ: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Clujenii intră în avantaj la cabine

După 16 minute de prelungire, arbitrul portughez Luis Godinho a fluierat finalul primei reprize.

Clujenii intră în avantaj la cabine, dar au nevoie de o evoluție mult mai bună în partea secundă pentru a putea păstra diferența de un gol pe tabela de marcaj.

13-10-2022
17:41

LIVE Min. 45+7: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Scuffet intervine din nou salvator

Slavia pune o presiune din ce în ce mai mare pe poarta CFR-ului și ratează ocazie după ocazie.

Tiehi șutează puternic din careu, dar Scuffet face din nou un meci mare, la fel ca la Praga, și îi salvează pe clujen de la primirea unui gol.

13-10-2022
17:36

LIVE Min. 45+3: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Jurasek ratează o ocazie rarisimă

Slavia Praga se află din nou foarte aproape de egalare.

Camora greșește pe stânga, mingea este centrată în față porții, Jurasek îi fața lui Manea, dar reia din 2 metri peste bară.

13-10-2022
17:26

LIVE Min. 41: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. S-a reluat partida

După o întrerupere de circa 15 minute, partida s-a reluat. Suporterul cu probleme a fost transportat cu ambulanța la spital, fiind conștient.

Clijenii conduc cu 1-0, datorită golului marcat de Deac din penalty în minutul 11.

13-10-2022
17:18

LIVE Min. 26: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Meciul este întrerupt

Momente de panică pe stadionul din Gruia.

Unui suporter i s-a făcut rău în tribune, a fost nevoie de intervenția ambulanței, iar jocul este întrerupt.

13-10-2022
17:16

LIVE Min. 21: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Scuffet îi salvează din nou pe clujeni

Jurasek este foarte aproape de egalare, dar Scuffet s-a opus din nou golului.

Jucătorul ceh a șutat în cross, din prima, la colțul lung, însă portarul italian al gazdelor a avut o intervenție de zile mari și a respins în corner.

13-10-2022
17:11

LIVE Min. 19: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Ocazie importantă a oaspeților

Slavia începe să devină din ce în ce mai periculoasă pe faza ofensivă.

Traore se distrează cu apărătorii CFR-ului, însă nu reușește să-l învingă pe Scuffet, care are o intervenție salvatoare.

13-10-2022
16:58

LIVE Min. 11: CFR Cluj - Slavia Praga 1-0. Deac marchează din penalty

Olayinka comite un fault în propriul careu asupra lui Muhar și se dictează penalty pentru CFR Cluj.

Deac transformă fără emoții lovitura de pedeapsă și campioana României conduce cu 1-0.

13-10-2022
16:55

LIVE Min. 8: CFR Cluj - Slavia Praga 0-0. Yuri trimite în bară

Clujenii au prima mare ocazie de gol a partidei.

La un corner de pe stânga, Yuri trimite cu capul în bară.

13-10-2022
16:44

LIVE Min. 1: CFR Cluj - Slavia Praga 0-0. A început meciul din Gruia

A început meciul dintre CFR Cluj – Slavia Praga.

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

13-10-2022
15:34

Echipele de start la CFR Cluj - Slavia Praga

Au apărut echipele de start la CFR Cluj – Slavia Praga, meci care va începe la ora 19:45 pe stadionul din Gruia. Accidentat în meciul cu UTA de la luni, Ciprian Deac s-a refăcut miraculos și este titular.

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Kolinger, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Roger – Yeboah, Janga. Rezerve: Gal, Bălgrădean – Brucic, Burcă, Billong, Malele, Petrila, Hoban, Bordeianu, Cvek, Braun, Buș. Antrenor: Dan Petrescu

Slavia Praga: Kolar – Dorley, Khacaraba, Ousou, D. Jurasek – Traore, Tiehi – Sor, Usor, Olayinka – Tecl. Rezerve: Dvorak, Sirotnik – Masopust, Ewerton, Lingr, M. Jurasek, Kricfalusi, Pudil, Konecny. Antrenor: Jindrich Trpisovsky

Meciul CFR Cluj – Slavia Praga are loc joi, 13 octombrie, cu începere de la ora 19:45, în etapa a 4-a a Grupei G din Conference League. Este o grupă incredibil de echilibrată, în care toate cele patru echipe, CFR Cluj, Slavia, Sivasspor și Ballkani, au câte patru puncte, golaveraj 0, dar pe baza numărului scăzut de goluri înscrise ardelenii sunt pe ultimul loc!

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Slavia Praga

Întâlnirea CFR Cluj – Slavia Praga se dispută joi, 13 octombrie, de la ora 19:45, pe stadionul “dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia al municipiului de pe Someș, unde tocmai a fost refăcut gazonul contra unei sume destul de consistente, astfel că după multă vreme suprafața de joc se va prezenta în condiții optime.

ADVERTISEMENT

După marea surpriză provocată în partida tur de la Praga, unde CFR s-a impus cu 1-0, există un interes destul de mare pentru jocul retur și oficialii campionilor României speră să aibă în tribune ca suport pentru echipă între 7.000-10.000 de spectatori, mai ales că Slavia Praga este o echipă apreciată în Europa pentru calitatea jocului practicat.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Slavia Praga

Partida CFR Cluj – Slavia Praga se joacă joi, 13 octombrie, de la ora 19:45, în etapa a 4-a din grupa G a Conference League, şi va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe un singur post și anume PRO Arena, pentru că numai televiziunile din cadrul trustului PRO au cumpărat drepturi de transmisiune din Europa League și Conference League.

ADVERTISEMENT

La Cluj joi nu este foarte cald, maxima din termometre de la orele amiezii nu va urca mai mult de 17 grade, iar la ora startului meciului sunt preconizate în jur de 13-14 grade, nu rău pentru fotbal și, ceea ce este foarte important, nu sunt anunțate precipitații. Va conduce acest meci extrem de important arbitrul portughez Luis Godinho, 36 ani, abia la al șaptelea meci din cupele europene din 2021. Nu a mai condus nici o formație din România.

Ce jucători lipsesc din confruntarea CFR Cluj – Slavia Praga

Antrenorul Dan Petrescu, în continuare superlaudativ la adresa cehilor, pe care îi vede jucând finala Conference League, îi are indisponibili pe atacantul Gabriel Debeljuh, mijlocașul Mihai Bordeianu și fundașul central Andrei Burcă, iar Ciprian Deac are șanse minime să intre după accidentarea suferită la Arad, în campionat, deși a participat la antrenamente.

ADVERTISEMENT

În schimb antrenorul de cinci ani al praghezilor, Jindrich Tripsovski, este pus efectiv în situația de a alcătui primul unsprezece din ce jucători are valizi, pentru că lista de indisponibilități este, fără exagerare, uriașă. Nu pot evolua Boril, Eduardo Santos, Holes, Hovorka, Hromada, Jurecka, Mandous, Provod, Schranz, Sevcik, iar Douder, Lingr și Olayinka au șanse sub 10 la sută să fie refăcuțI! În total 13 jucători, mai mult decât o echipă, dar Dan Petrescu spune că Slavia are un lot omogen și foarte valoros.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Slavia Praga

Spre deosebire de partida din tur, din capitala Cehiei, în care Slavia a fost mare favorită, la cota de 1,45, care a scăzut până la 1,35 în preajma partidei, acum cotele sunt foarte echilibrate. Tot Slavia e favorită, dar la cota de 1,95, iar CFR are 3,90 pentru a repeta minunea din primul joc. Șansă dublă 1X are cotă foarte bună, 1,80, iar un gol al clujenilor valorează 1,60.

ADVERTISEMENT

Va fi a patra întâlnire oficială dintre cele două echipe. CFR a spart gheața acum o săptămânâ prin victoria cu 1-0 de la Praga. În 2018, Slavia s-a impus în play-off-ul Champions League de două ori cu același scor, 1-0, iar la Cluj, Omrani a ratat pentru gazde un penalty. Antrenorul Slaviei declara că indiferent câți accidentați are de aceastâ dată echipa sa a venit decisă să ia cele trei puncte.

ADVERTISEMENT