Fotbal intern

CFR Cluj, specialistă în golurile din faze fixe! Young Boys, ultima victimă a ardelenilor

30.10.2020 | 00:42
CFR Cluj specialista in golurile din faze fixe Young Boys ultima victima a ardelenilor
ADVERTISEMENT

CFR a fost aproape de o victorie după o nouă fază fixă marcă înregistrată a lui CFR Cluj, care i-a adus echipei lui Dan Petrescu patru puncte în grupă, toate cele trei goluri de până acum fiind înscrise din faze fixe.

Echipa lui Dan Petrescu păstrează în continuare șanse mari de calificare și CFR-ul merge la Roma cu un moral bun, unde poate produce o nouă minune, ca în 2009, când au câștigat cu 2-1 pe Olimpico, în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

De altfel, Roma pare că se axează mai mult pe campionat, iar TSKA Sofia a reușit să obțină în mod suprinzător un punct (0-0), după ce la Sofia a pierdut categoric în fața clujenilor și CFR Cluj rămâne pe primul loc în grupă

CFR Cluj are un procentaj incredibil la fazele fixe: nu a primit niciun gol în Europa League și a înscris nu mai puțin de 18 în ultimele două campanii europene!

Toate cele trei goluri înscrise de CFR Cluj în grupele Europa League în acest an, au fost înscrise din faze fixe, atât la Sofia cât și cu Young Boys.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a deschis scorul în deplasarea de la Floriana, tot după o fază fixă, în urma unui… corner! Ba mai mult, calificarea CFR-ului în Suedia cu Djugardens, s-a decis după un gol al lui Rondon dintr-0 fază fixă.

Cu finlandezii de la Kups Kuopio, istoria s-a scris din nou, după ce echipa lui Dan Petrescu a deschis scorul dintr-o fază fixă și a mai reușit un gol prin același procedeu.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu pregătește extrem de meticulos aceste momente de joc, care fac din CFR Cluj una dintre cele mai periculoase echipe din acest sezon de Europa League la fazele fixe, despre care antrenorul a vorbit după calificarea în grupe: ,,Cam o oră pe săptămână stăm la antrenamente pentru faze fixe”, declara antrenorul lui CFR după victoria cu Kups Kuopio.

În campania precendentă din Europa League, CFR Cluj a ieșit din grupe, după două victorii cu Rennes venite exclusiv în urma unor faze fixe

Golurile CFR-ului din lovituri libere, penalty-uri sau alte momente statistice nu sunt însă deloc o întâmplare, dacă ținem cont de faptul că anul trecut calificarea din grupele Europa League a fost decisă de dubla cu Rennes.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj câștiga în Franța cu 1-0, după o lovitură liberă a lui Deac, în timp ce la Cluj, Rondon a înscris cu capul după un corner, iar clujenii obțineau șase puncte decisive pentru calificarea în șaisprezecimile Europa League.

Ba mai mult, CFR a înscris și cu Lazio și cu Celtic Glasgow, atât acasă cât și în deplasare din momente statice, ceea s-a întâmplat și în șaisprezecimi cu FC Sevilla.

Și în sezonul trecut din Europa League, CFR a înscris încă patru goluri din faze, în meciurile cu Alashkert, dar a fost eliminată rușinos de luxemburgezii de la Dudelange, după 2-0 în deplasare și 2-3 la Cluj, dar băieții lui Dan Petrescu au avut extrem de multe ocazii în ambele meciuri și au lovit bara de mai multe ori după centrări din corner.

Cel mai frumos gol al CFR Cluj înscris dintr-o fază fixă, rămâne golul din foarfecă al lui Djokovic din preliminariile Champions League, în meciul cu suedezii de la Malmo, scor 1-1, dar CFR era eliminată după ce pierdea acasă cu 0-1.

Singurele două goluri primite de CFR Cluj din faze fixe, au fost în preliminariile Ligii Campionilor, în meciul cu Slavia Praga și Maccabi Tel Aviv, ceea ce reprezintă un procentaj incredibil pentru echipa lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT