CFR Cluj stă pe un butoi de pulbere: două salarii restante şi prime neplătite. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Andrei David   
în CFR Cluj
15/10/2020, 13:37
CFR Cluj stă pe un butoi de pulbere: două salarii restante şi prime neplătite. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
CFR Cluj stă pe un butoi de pulbere: două salarii restante şi prime neplătite. FOTO: sportpictures.eu

CFR Cluj a câştigat pentru a treia oară consecutiv campionatul intern şi s-a calificat în grupele Europa League, după ce a trecut de finlandezii de la KUPS în play-off.

Dar situaţia de la club nu este una tocmai liniştită. Chiar dacă fotbaliştii şi-au încasat o parte din salariile restante, aşa cum scria FANATIK în septembrie, primele de titlu au rămas neachitate.

De atunci însă, jucătorii lui Dan Petrescu nu au mai primit nimic, ajungându-se la două luni de restanţe la capitolul salarii, la care se adaugă prima de titlu, în jur de 50.000 de euro, dar şi primele pentru parcursul european din acest sezon.

Noi tensiuni la CFR Cluj. Prime neplătite, după alte prime neplătite

FANATIK a aflat că înaintea meciului de play-off din Europa League, contra finlandezilor de la KUPS, patronul Neluţu Varga le-a promis jucătorilor săi 15.000 de euro pentru calificarea în grupe. Deja păţiţi, oamenii importanţi, cu experienţă şi personalitate, din lotul lui Dan Petrescu au cerut garanţii.

Pentru a întări cele spuse, Varga le-a spus fotbaliştilor că, după un eventual succes contra finlandezilor, ei vor semna acte adiţionale, din care să reiasă faptul că formaţia din Gruia se obligă să plătească aceste noi prime, chiar dacă plata se va face la o dată ulterioară, când se vor încasa banii de la UEFA.

Au trecut două săptămâni şi nu s-a mai întâmplat nimic. Nu s-a mai vorbit despre acte adiţionale sau despre primele de calificare în grupele Europa League. Mai mult, din informaţiile FANATIK nu s-a mai plătit nimic jucătorilor, care au ajuns din nou la două salarii restante. Campioana stă pe un butoi cu pulbere, toată lumea din club fiind nemulţumită şi iritată, în frunte cu antrenorul Dan Petrescu.

Banii la CFR Cluj, o problemă în 2020

Probleme financiare, cel puţin ale jucătorilor de la CFR Cluj, nu sunt un subiect nou. În decursul anului 2020, ele s-au repetat cu regularitate la trupa din Ardeal. În aprilie, FANATIK dezvăluia că fotbaliştii campioanei nu şi-au primit banii care şi se cuveneau pentru evoluţia bună din sezonul precedent de Europa League.

Apoi, în august, antrenorul Dan Petrescu spunea că totul este lapte şi miere la echipă. „S-a tot vorbit despre problemele financiare de la CFR Cluj. În acest moment este liniște și nu mai avem scuze. Totul este bine la CFR Cluj. Suntem pe drumul cel bun. Problemele care erau s-au cam rezolvat“, declara „Bursucul“ într-o conferinţă de presă dinaintea startului noului sezon de Liga 1.

Spre finalul lui septembrie, înainte de meciurile decisive pentru accederea în grupele Europa League, conducerea CFR-ului le-a achitat salariile restante fotbaliştilor, dar nu şi primele de câştigarea campionatului. Au fost ultimii bani viraţi de CFR jucătorilor săi.

  • 15.000 de euro este prima pe care patronul Neluțu Varga a promis-o fiecărui titular pentru calificarea în grupele Europa League
  • 5.620.030 de euro este suma minimă pe care CFR Cluj o va primi de la UEFA pentru parcursul european din acest an
Închide ×