Fotbal intern

CFR Cluj, susținută de presa din Elveția: „Penalty cadou. Arbitrul, cel mai slab de pe teren”

11.12.2020 | 00:48
CFR Cluj sustinuta de presa din Elvetia Penalty cadou Arbitrul cel mai slab de pe teren
ADVERTISEMENT

Presa din Eleveția consideră întemeiate protestele lui CFR Cluj din finalul și de după partida cu Young Boys. Jurnaliștii din „Țara cantoanelor” sunt de părere că Benoît Bastien a inventat un penalty pentru gazde, arbitrul francez fiind considerat cel mai slab om de pe teren.

Centralul de 37 de ani a fost eroul negativ al meciului Young Boys – CFR Cluj 2-1. După mai multe decizii ciudate luate pe parcursul jocului, arbitrul a pus bomboana pe colivă în minutul 90+3, atunci când a inventat un penalty pentru gazde, la scorul de 0-1. La o minge centrată în careul lui Bălgrădean, aceasta a fost boxată de portarul ardelenilor, iar pumnul său l-ar fi lovit și pe Zesiger, care s-a prăbușit în careu.

ADVERTISEMENT

Imediat, „Pufy” a fost eliminat după un conflict verbal cu Bastien, care a scăpat meciul total de sub control. Ulterior golului egalizator, francezul i-a dat afară și pe Nsame de la gazde și pe Djokovic de la oaspeți.

Jurnaliștii elvețieni sunt de partea lui CFR Cluj: „Haos total”

„Ce dramă! Young Boys se califică în „primăvara” Europa League după ce a primit cadou un penalty”, a fost titlul dat de site-ul watson.ch.

ADVERTISEMENT

Presa din „Țara Cantoanelor” consideră și că Benoît Bastien a fost cel mai slab om de pe teren în meciul dintre Young Boys și CFR Cluj.

„Ce fază de coșmar pentru arbitrul francez Benoît Bastien! Faptul că acordă gol pentru CFR Cluj dintr-un presupus offside nu este ceva pentru care trebuie arătat cu degetul, dar penaltyul și cartonașele roșii date lui Bălgrădean și Nsame sunt de neînțeles! Nici nu e de mirare că finalul a fost un haos total”, au scris jurnaliștii de la sport.ch.

ADVERTISEMENT

Până și jucătorii lui Young Boys știu că penaltyul, care practic a decis soarta meciului și a calificării, nu a fost cel mai corect din lume.

„Suntem foarte fericiți că ne-am calificat. Părea imposibil. La final am fost foarte norocoși. Nu am jucat bine deloc. Faza penaltyului a fost destul de haotică”, a declarat fundașul Silvan Hefti.

ADVERTISEMENT

„Nu a fost deloc un meci ușor. Noi am vrut să câștigăm, dar în mintea noastră era că ne vom califica și cu un egal. Probabil de aceea am jucat mai slab. Noroc cu acel penalty, pe care Nsame l-a transformat magistral”, a adăugat și mijlocașul Michel Aebischer.

Președintele lui Young Boys a mers să îi consoleze pe oficialii lui CFR Cluj

FANATIK a aflat că, la finalul partidei disputate pe stadionul Wankdorf, președintele lui Young Boys, Werner Muller, a mers la delegația oficială a lui CFR Cluj și a transmis că echipa sa a beneficiat de un penalty ușor acordat și că regretă evenimentele petrecute în ultimele minute de joc.

Conducătorul campioanei Elveției a vrut să fie sigur că românii nu pleacă cu impresia că gazdele au avut vreun amestec în stabilirea rezultatului final.

 

ADVERTISEMENT