Sport

CFR Cluj ține steagul sus după victoria cu Slavia Praga: „Respectăm toate competițiile și ne dorim să facem cât mai mult puncte”

CFR Cluj a câștigat, scor 2-0 partida retur cu Slavia Praga din grupele UEFA Conference League. Ardelenii s-au impus și în meciul tur din Cehia, scor 1-0.
14.10.2022 | 15:57
CFR Cluj tine steagul sus dupa victoria cu Slavia Praga Respectam toate competitiile si ne dorim sa facem cat mai mult puncte
CFR Cluj ține steagul sus după victoria cu Slavia Praga din grupele UEFA Conference League. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a demonstrat că victoria din Cehia, cu Slavia Praga nu a fost o întâmplare. Formația pregătită de Dan Petrescu s-a impus, scor 2-0 în fața fostei echipe a lui Nicolae Stanciu și are șanse reale de calificare în primăvara europeană.

Cristi Balaj, după victoria CFR-ului cu Slavia Praga: „Încercăm să rămânem cu picioarele pe pământ”

Cristi Balaj a oferit primele declarații după victoria uriașă a CFR-ului cu Slavia Praga din etapa a 4-a a grupelor Conference League. Președintele campioanei României s-a declarat mulțumit, însă îi îndeamnă pe fotbaliști să rămână cu picioarele pe pământ.

ADVERTISEMENT

„Noi suntem aceiași care am fost și în sezonul precedent. Încercăm să rămânem cu picioarele pe pământ. Bucuria pe care am avut-o a fost de scurtă durată, deoarece urmează meciurile din campionat, din Cupă. Respectăm toate competițiile și ne dorim să facem cât mai mult puncte, să obținem, cât mai multe lucruri pozitive.

Oficialul ardelenilor i-a dedicat victoria lui „Pisică”, prietenul lui Dan Petrescu. Ilie Florian, poreclit și „Pisică”, a încetat din viață luni, 10 octombrie. Cristi Balaj a salutat prezența lui Neluțu Varga pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga, prezent în tribună la CFR Cluj – Slavia Praga

„Îi dedicăm victoria bunului nostru prieten, ”Pisică”, în special al lui Dan Petrescu. A știut să se bucure alături de noi, un om special.

„Am fost fericiți că a venit la stadion și patronul echipei (n.r. – Ioan Varga), după o lungă perioadă de timp și ne-a adus noroc. Am demonstrat că suntem o mare familie. Din ce știu, este în continuare un pacient care ascultă, foarte calculat. Este foarte important și pentru el și pentru noi, să respecte ceea ce spun medicii”, a mărturisit Cristi Balaj, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj, de acord cu stilul lui Dan Petrescu: „Nu am avut cel mai spectaculos joc, dar consider că a fost singura posibilitatea de a obține ceva”

Președintele CFR-ului susține stilul de joc al lui Dan Petrescu. „Bursucul” nu mizează pe spectacolul din teren, ci consideră esențiale cele 3 puncte.

„Nu am avut cel mai spectaculos joc, dar consider că a fost singura posibilitatea de a obține ceva, ținând cont de valoarea adversarului. Rămânem cu picioarele pe pământ. Dacă am fi obținut un rezultat de egalitate cu Sivasspor, meritat, am fi putut spune că suntem calificați. Ballkani, va spuneam ca este o echipă foarte bună, care a pierdut la limită cu Sivasspor. Până ieri, era pe primul loc. Veți vedea cum sunt jucătorii kosovari.

ADVERTISEMENT

Chiar și în Cupa României, dacă vor fi folosiți pe care nu i-a folosit mai mult în Liga 1 și Conference League, nu înseamnă că nu sunt jucători buni. Sunt jucători pe care i-am transferat și pe care dorim să-i ajutăm să se adapteze la fotbalul românesc”, a mai spus Cristi Balaj.

Cristi Balaj, despre echipele românești calificate în Conference League: „Ar fi trebuit să primească dreptul de a înregistra cu trei jucători mai mulți în campionat”

Cristi Balaj este de părere că FCSB și CFR Cluj ar fi trebuit să primească o mână de ajutor din partea LPF (Ligii Profesioniste de Fotbal). „Echipele calificate în grupele europene se știu încă dinainte de închiderea ferestrei de transferui.

Mi s-ar fi părut normal ca aceste echipe să primească dreptul de a înregistra cu trei jucători mai mulți în campionat, pentru a evita oboseala și eventualele accidentări”, a declarat Cristi Balaj.

CFR Cluj se află pe locul 2 în grupa G din UEFA Conference League. Ardelenii se află la egalitate de puncte cu Sivasspor, care se află pe prima poziție (7 puncte), însă turcii au avantajul meciului direct, scor 0-1 în Gruia.

ADVERTISEMENT