Sport

Cristian Neguț, noul transfer pe care Dan Petrescu îl dorește la CFR Cluj. Pe cât va semna jucătorul Chindiei

CFR Cluj pregătește un nou transfer. Campioana en-titre îl vrea pe Cristian Neguț, de la Chindia Târgoviște, acolo urmează să dea la schimb doi fotbaliști.
17.01.2022 | 18:11
Cristian Negut noul transfer pe care Dan Petrescu il doreste la CFR Cluj Pe cat va semna jucatorul Chindiei
Cristian Daniel Negut si Valentin Ionut Costache in meciul de fotbal dintre Chindia Targoviste si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, sambata 4 decembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

CFR Cluj continuă să își întărească linia de atac. Campioana en-titre îl va achiziționa pe Cristian Neguț, de la Chindia Târgoviște.

Conform playsport.ro, în schimbul fotbalistului în vârstă de 26 de ani, echipa lui Dan Petrescu îi va trimite la Târgoviște pe Mihai Butean (25 de ani) și pe Denis Rusu (20 de ani), fotbaliști pe care „Bursucul” oricum nu mai avea de gând să se bazeze.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj vrea să îl transfere pe Cristian Neguț. Campioana trimite la Chindia Târgoviște doi jucători la schimb

Neguț va evolua deocamdată sub formă de împrumut în Gruia, până la finalul sezonului 2021-2022, CFR Cluj având opțiune definitivă la vară și posibilitatea de a îi oferi atacantului un contract valabil pe trei ani. La Cluj, Neguț va primi un salariu lunar de 8 mii de euro.

Neguț este probabil cel mai bun fotbalist din lotul echipei lui Emil Săndoi. În acest sezon, atacantul a jucat în 18 meciuri, 16 în campionat și două în Cupa României, perioadă în care a înscris trei goluri.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va dori ca de la vară să activeze clauza de transfer definitiv a lui Cristian Neguț, CFR Cluj ar trebui să îi achite Chindiei aproximativ 250 de mii de euro.

Neguț evoluează din 2016 la Târgoviște, perioadă în care a evoluat în 205 meciuri, a marcat 39 de goluri și a oferit 11 pase decisive. Născut la Ploiești, atacantul e cotat de transfermarkt.com la 450 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

„Sunt discuții avansate cu CFR, într-adevăr. În cazul lui Neguț, e vorba despre un împrumut până în vară plus opțiune de transfer definitiv.

Probabil că vom bate palma. Însă mâine dimineață vom ști sigur”, a declarat Marcel Ghergu, președintele Chindiei, conform GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Neguț, al patrulea transfer al iernii în Gruia

În cazul în care afacerea se va concretiza, Cristian Neguț va deveni al patrulea jucător pe care CFR Cluj îl transferă în această perioadă de mercată. Iarna aceasta, în Gruia au mai ajuns portarul Karlo Letica și alți doi atacanți, Sergiu Buș și Marko Dugandzic.

Nu e de mirare că CFR Cluj transferă pe bandă rulantă în atac, având în vedere că ardelenii nu mai au nevoie de serviciile lui Denis Alibec, desăre care FANATIK a anunțat în exclusivitate că va merge la echipa a doua, în cazul în care nu își găsește un alt angajament.

ADVERTISEMENT