Fotbal international

Mulțumim, Roma! CFR Cluj încă mai păstrează șanse de calificare după 0-0 cu ȚSKA Sofia

03.12.2020 | 23:50
Multumim Roma CFR Cluj inca mai pastreaza sanse de calificare dupa 00 cu TSKA Sofia
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a făcut doar 0-0 pe teren propriu contra lui ȚSKA Sofia în etapa a 5-a din grupele Europa League, dar mai păstrează șanse de calificare în primăvara europeană datorită victoriei obținute de AS Roma în fața lui Young Boys Berna.

În aceste condiții, la trei lungimi în spatele elvețienilor, clujenii au nevoie de o victorie în meciul direct de joia viitoare, dacă vor să se califice pentru a doua oară consecutiv în 16-imilie competiției.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – ŢSKA Sofia 0-0 – VEZI VIDEO

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Chipciu, Djokovic, Păun (74 Carnat) – Rondon, Debeljuh (88 Vojtus), Pereira (60 Deac). Rezerve: Sandomierski, Deac, Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Vojtus, Itu, Joca, Carnat. Antrenor: Valeriu Bordeanu
  • ȚSKA Sofia: Busatto – Antov, Mattheij, Zanev – Vion, Youga, Geferson, Carey – Sankhare (78 Tiago Rodrigues) – Sowe, Yomov (78 Henrique). Rezerve: Iliev, Evtimov, Henrique, Beltrame, Keita, Penaranda, Mazikou, Turitsov, Tiago Rodrigues, Ahmedov, Galabov. Antrenor: Bruno Akrapovic

Min. 85: Chipciu vede al doilea cartonaș galben pentru o simulare și este eliminat.

Min. 76: Sowe ratează incredibili din 6 metri: lovitura sa de cap trece pe lângă poartă.

Min. 7o: Ocazie mare pentru oaspeți: Burcă deviază șutul lui Sowe, iar balonul trece milimetric pe lângă bară.

ADVERTISEMENT

Min. 60: Ciprian Deac îl înlocuiește pe Pereira, care a acuzat probleme musculare.

Min. 12: Șutul lui Debeljuh este respins greu de portarul Busatto.

Min. 4: Corner pentru ȚSKA Sofia, Antov deviază cu călcâiul, însă Camora reușește să respingă de pe linia porții și salvează un gol ca și făcut.

Min. 2: Prima mare ocazie de gol pentru Pereira, care reia cu capul în plasa laterală centrarea lui Chipciu.

ADVERTISEMENT

Meciul CFR Cluj – ŢSKA Sofia se joacă joi, 3 decembrie, cu începere de la ora 22:00, pe stadionul din Gruia, în cadrul etapei a 5-a din grupa A din Europa League. Înaintea acestei partide, clujenii ocupă locul 3, cu 4 puncte, bulgarii sunt ultimii, cu un singur punct şi nu mai au nici o şansă de calificare.

CFR Cluj este favorită, însă meciul vine într-un context cu totul nefavorabil campioanei României, care tocmai s-a despărţit de artizanul celor trei titluri consecutive şi al calificării ediţia trecută în primăvara Europa League, antrenorul Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Este, aşadar, un moment de răscruce pentru ardeleni, care încă mai păstrează şanse de calificare de pe locul 2, AS Roma fiind deja prezentă în 16-imile de finală în urma victoriei de la Cluj cu 2-0. Problema este că acum CFR trebuie să câştige ambele meciuri rămase, acasă cu ŢSKA şi apoi cel decisiv în Elveţia, la Berna.

CFR Cluj – ŢSKA Sofia Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida CFR Cluj – ŢSKA Sofia se joacă joi, 3 decembrie, de la ora 22:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia şi va fi condusă de arbitrul francez Amaury Delerue. Jocul este televizat în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Îl puteţi viziona în format LIVE VIDEO şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO

Marea problemă a clujenilor pentru acest meci o reprezintă banca tehnică. După despărțirea de Dan Petrescu, echipa va fi condusă de Valeriu Bordeanu și Costin Curelea, foștii colaboratori ai „Bursucului”. Cel mai probabil, aceasta va fi singura partidă în care vor conduce CFR-ul, fiind șanse foarte mari ca de vineri echipa să fie preluată de Edward Iordănescu.

Foarte probabil că interimarul va căuta să aplice din filosofia de joc a lui Dan Petrescu, neavând efectiv timp să încerce să schimbe sistemul de joc în doar câteva zile. Bordeanu va trebui să îşi facă selecţia inclusiv în funcţie de jucătorii valizi şi sănătoşi pe care îi are la dispoziţie şi care sunt eligibili pentru Europa League.

Din acest motiv, jucători precum mijlocaşul Soares şi fundaşii centrali Ben Youssuf şi Zunic nu sunt eligibili, ceea ce este foarte rău, pentru că vor fi din nou improvizaţii cu Manea sau Ciobotariu lângă Burcă, titularul Vinicius fiind în recuperare şi prima lui rezervă, Cestor, va putea reveni abia prin feburarie.

Ultim test pentru jucătorii CFR-ului infectaţi cu COVID

Rămâne apoi de văzut care este starea de sănătate a lui Ciprian Deac, Ovidiu Hoban şi Billel Omrani, jucători care au intrat în izolare încă înainte de meciul retur cu Roma, fiind pozitivi la testele COVID. Dacă vreunul dintre ei va ieşi negativ la ultimele testări, ar putea fi incluşi în lot.

Deşi sunt atât de multe probleme la echipa din Gruia, casele de pariuri continuă să acorde Clujului prima şansă la victorie, mizând şi pe faptul că ŢSKA nu mai are şanse şi că este foarte posibil, conform presei de la Sofia, să deplaseze un lot cu foarte multe rezerve şi să prefere să odihnească piesele grele pentru campionat. CFR are 1,70 la victorie, faţă de 5,00 cât au primit bulgarii.

ADVERTISEMENT