Sport

CFR Cluj – U Craiova, în Supercupa României. Jucătorii olteni, petrecere cu fanii pe Arena Națională. Video

Primul trofeu al sezonului care se pune la bătaie este Supercupa României, iar învingătoarea se va alege din meciul CFR Cluj - U Craiova.
CFR Cluj  U Craiova in Supercupa Romaniei Jucatorii olteni petrecere cu fanii pe Arena Nationala Video
ADVERTISEMENT
10-07-2021
19:19

Mateiu, șef de galerie după câștigarea Supercupei

Jucătorii echipei Universitatea Craiova au sărbătorit alături de suporteri câștigarea Supercupei României la loviturile de departajare în fața campioanei CFR Cluj.

Mijlocașul Alexandru Mateiu a fost șef de galerie, preluând o portavoce prin care a dat startul cântecelor. Fotbaliștii lui Ouzounidis au scandat împreună cu fanii și s-au bucurat pentru primul trofeu al sezonului.

10-07-2021
17:37

Dinut Todoran a venit la Supercupa României

Noul antrenor al echipei FCSB, Dinu Todoran, a venit pe Arena Națională pentru a vedea meciul CFR Cluj – U Craiova din Supercupa României.

Tehnicianul ”roș-albaștrilor” vrea să aibă cât mai multe informații despre cele două mari rivale în lupta la titlu.

10-07-2021
16:11

Panică pe Arena Naţională înainte de CFR Cluj - U Craiova

Din cauza căldurii, un reflector de la Tribuna 1 de pe Arena Naţională a explodat. În acea zonă nu se aflau încă fani, astfel că a fost evitată rănirea acestora din cauza cioburilor sărite.

După 10 minute de la explozie, angajaţii Arenei Naţionale au venit să înlocuiască reflectorul distrus.

10-07-2021
14:38

Cum arată noile echipamente ale celor două echipe

Au fost stabilite culorile în care vor evolua cele două echipe. De altfel, Universitatea Craiova a decis să „fure startul”, astfel că noul echipament pe care îl vor purta elevii lui Marinos Ouzounidis a fost prezentat oficial încă de vineri, 9 iulie.

 

La ședința tehnică din dimineața jocului s-au stabilit culorile în care vor evolua cele două echipe. Atât CFR Cluj, cât și Universitatea Craiova au un nou echipament, oltenii prezentându-l pe al lor chiar în preziua Supercupei”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

09-07-2021
18:27

Marius Constantin, încrezător în șansele oltenilor

Fundașul echipei Universitatea Craiova, Marius Constantin, este încrezător că oltenii pot câștiga Supercupa României, mai ales că antrenorul Marinos Ouzounidis a făcut o pregătire bună.

”Suntem motivați și avem argumente să începem bine sezonul. E un singur meci, am avut și noi amicalele pe care le-am tratat serios, nu cred că CFR a avut un avantaj față de noi. Suntem aici să reușim să întoarcem balanța în favoarea noastră.

Cred că am făcut o pregătire bună, domnul Ouzounidis ne-a cunoscut mai bine, cred că suntem bine, dar rămâne să dovedim și pe teren. Fiind început de sezon, nu vorbim de oboseală. Nu va fi niciun avantaj, dar nici vreun dezavantaj”, a declarat Constantin într-o conferință de presă.

09-07-2021
16:45

Deac îl laudă pe Șumudică

Mijlocașul echipei CFR Cluj, Ciprian Deac, l-a lăudat pe antrenorul Marius Șumudiucă pentru metodele folosite la antrenament și a anunțat că meciulo cu Uniersitatea Craiova din Supercupa României nu va fi unul spectaculos.

”De când m-am apucat de fotbal, am schimbat foarte mulți antrenori. E o plăcere să lucrez cu fiecare. Mă bucur că lucrez cu Șumudică împreună. Știam foarte multe lucruri despre el, despre metodele de antrenament.

Îmi place foarte mult, ne simțim foarte bine și să sperăm că vom crește de la meci la meci, pentru că, jucând pentru CFR, e o presiune foarte mare, ținând cont că am câștigat ultimele patru campionate.

Cred că, în acest moment, locul 2 e un eșec pentru club. Dar ne gândim să câștigăm din nou campionatul, ne gândim, în primul rând, să intrăm într-o grupă europeană.

De obicei, meciurile cu trofeul pe masă nu sunt foarte spectaculoase. E normal să fie mai multă precauție când te gândești la faza defensivă. Eu cred că și în meciurile amicale, și în primul meci, am arătat o formă foarte bună și am avut un joc foarte plăcut ochiului. Probabil că e un avantaj, dar poate e și un dezavantaj pentru că ei s-au odihnit”, a declarat Deac.

Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 10 iulie, de la ora 20:00, pe Arena Națională, și le aduce față în față pe câștigătoarea titlului în Liga 1 și pe învingtoarea din Cupa României.

Cele două formații s-au mai luptat pentru trofeu în 2018, atunci când ardelenii s-au impus chiar pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie.

ADVERTISEMENT

Duel de vis în Supercupa României: CFR Cluj – U Craiova

Chiar dacă Supercupa României nu naște atâtea rivalitați precum celelalte două competiții interne, este totuși un trofeu ce poate da încredere în startul sezonului, astfel că întâlnirea CFR Cluj – U Craiova ar putea oferi un spectacol de înaltă clasă.

Acest meci îi prinde pe ardeleni între dubla cu Borac Banja Luka, din primul tur preliminar al Champions League, și antrenorul Marius Șumudică ar putea să-și menajeze o parte din tirulari pentru returul din Bosnia-Herțegovina.

ADVERTISEMENT

De altfel, tehnicianul din Gruia a și lăsat să se înțeleagă că performanțele europene sunt desupra acestei întâlniri, în ciuda faptului că la mijloca este vorba de un trofeu. Șumudică și-a argumentat spusele prin faptul că din Europa vin banii în club.

Oltenii fac totul pentru primul trofeu al sezonului

Așa cum ne-am obișnuit, Universitatea Craiova are parte de toate condițiile pentru performanță, iar patronul Mihai Rotaru nu se zgârcește atunci când vine vorba de bani pentru ca jucătorii echipei să aibă cele mai bune condiții.

ADVERTISEMENT

Delegația oltenilor a avut parte de o deplasare cu avionul pentru meciul din Supercupa României, asta deși distanța dintre orașul din Cetatea Băniei și București nu este atât de mare, în jur de 250 de kilometri.

Oltenii visează cu ochii deschiși la câștigarea în premieră a Supercupei României, după ce clujenii le-au spulberat acest vis în urmă cu trei ani. Partida de sâmbătă seară va fi arbitrată la centru de Adrain Cojocaru.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj e abonată la Supercupa României

Deși transferat de curând la Uniersitatea Craiova, portarul David Lazar este deja cu gândul la câștigarea de trofee: ”Va fi un meci important, chiar primul meci oficial al sezonului pentru noi și sperăm să aducem primul trofeu de Supercupă la Craiova.

În fiecare zi am muncit foarte mult nu numai acum, ci și în cantonamentul din Austria și cred că fiecare și-a fixat un obiectiv, acela de a câștiga trofeul. Ne bucurăm mult că o să fie din ce în ce mai mulți suporteri pe stadioane și eu îi aștept în număr cât mai mare și sper să-i facem fericiți și să ne bucurăm alături de ei la final”.

CFR Cluj este o obișnuită a acestei competiții, în ultimii 12 ani jucând de șapte ori cu trofeul pe masă. Ardelenii au câștigat de patru ori Supercupa României, ultima dată în aprilie, când au învins FCSB la loviturile de departajare în meciul contând pentru sezonul 2020-2021.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – U Craiova. 1,38 este cota pentru „total goluri CFR Cluj: peste 0,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT