Sport

CFR Cluj – U Craiova 0-0 (2-4 după penalty-uri). Oltenii câştigă Supercupa României! Pigliacelli, eroul Ştiinţei

U Craiova a câştigat Supercupa României după executarea loviturilor de departajare.
10.07.2021 | 20:30
CFR Cluj  U Craiova 00 24 dupa penaltyuri Oltenii castiga Supercupa Romaniei Pigliacelli eroul Stiintei
ADVERTISEMENT
10-07-2021
19:17

Mirko Pigliacelli, omul finalei

La finalul meciului, Mirko Pigliacelli a primit trofeul de cel mai bun fotbalist al finalei. Portarul Universităţii Craiova a apărat două dintre loviturile de departajare ale lui CFR Cluj, la Păun şi la Omrani.

10-07-2021
17:01

CFR Cluj - U Craiova 0-0 (2-4 după penalty-uri). Oltenii au câştigat Supercupa României

U Craiova a câştigat Supercupa României după executarea loviturilor de departajare. Gustavo, Găman, Cicâldău şi Markovic au executat precis, în timp ce Pigliacelli a parat şuturile lui Păun şi Omrani.

2-4 – Pigliacelli a scos şi şutul lui Omrani şi U Craiova a câştigat Supercupa României

2-4 – Şansă uriaşă pentru Markovic. Mingea şutată de oltean a fost respinsă de Arlauskis, dar a ajuns în poartă

2-3 – Costache a înscris cu uşurinţă

1-3 – Cicâldău a executat în forţă, chiar dacă Arlauskis a ghicit colţul

1-2 – Pigliacelli a apărat execuţia lui Păun

1-2 – Găman a transformat bine

1-1 – Rodriguez a bătut, fără şansă pentru portarul oltenilor

0-1 – Gustavo a executat sigur penalty-ul

A început seria penalty-urilor

CFR Cluj şi U Craiova sunt la egalitate după 90 de minute, astfel că vom avea parte de lovituri de departajare.

Min. 53 / Omrani a şutat din mijlocul careului, însă Mateiu a blocat şutul atacantului francez.

Min. 26 / U Craiova a ratat cea mai mare ocazie, după ce Marius Constantin a reluat spre poartă şi Koljic nu a putut să devieze mingea în poartă.

Min. 20 / Deac a trimis în faţa porţii, însă Debeljuh nu a reuşit să ajungă la minge.

Min. 13 / Sigurjonsson a prins un şut din afara careului, însă mingea a trecut de puţin pe lângă poarta oltenilor.

Min. 1 / A început meciul CFR Cluj – U Craiova

10-07-2021
16:05

Echipele de start pentru CFR Cluj - U Craiova

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Graovac, Camora – Rodriguez, Sigurjonsson – Chipciu, Deac, Petrila – Debeljuh. Rezerve: Bălgrădean, Păun, Omrani, Latovlevici, Costache, Tahiri, Hoban, Gîdea, Cestor. Antrenor: Marius Șumudică.

U Craiova: Pigliacelli – Conte, M. Constantin, Bălașa, Vătăjelu – Nistor, Mateiu – Cîmpanu, Cicâldău, Ivan – Koljic. Rezerve: Lazar, Screciu, Bic, Vlădoiu, Markovic, Fedele, Gustavo, Găman, Mitran. Antrenor: Marinos Ouzounidis.

10-07-2021
15:58

Fanii lui U Craiova s-au înghesuit să-şi cumpere noul tricou

Fanii lui U Craiova au ajuns la Arena Naţională, de unde îşi pot achiziţiona noul tricou al favoriţilor de la un magazin mobil al oltenilor. Chiar dacă abia au sosit la stadion, suporterii s-au înghesuit să cumpere echipamentul pe care Elvir Koljic şi colegii lui îl vor purta în sezonul 2021-2022.

Sâmbătă, 10 iulie, cu începere de la ora 20:00 are loc primul meci din noul sezon al fotbalului nostru, Supercupa României. Pe teren se vor afla pentru trofeu campioana CFR Cluj şi câştigătoarea Cupei, U Craiova. Ardelenii joacă această Supercupă între două partide din turul 1 preliminar al Champions League, săptămâna viitoare urmând a merge în Bosnia şi Herţegovina pentru returul cu Borac Banja Luka.

Unde se joacă Supercupa României, CFR Cluj – U Craiova

Supercupa României se va disputa sâmbătă, 10 iulie, de la ora 20:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, fiind permis accesul a jumătate din numărul de locuri, dar nu se aşteaptă afluenţă multă de suporteri nici dintr-o parte nici din alta, fiind şi perioadă de concedii.

ADVERTISEMENT

Va fi primul meci din fotbalul românesc programat pe Arena Naţională, după ce aceasta a fost gazda a patru jocuri de la turneul final al EURO 2020, trei din grupa C şi un meci de neuitat, din optimi, Franţa – Elveţia 3-3 după prelungiri şi eliminare a campioanei mondiale la lovituri de departajare.

Cine transmite la TV Supercupa CFR Cluj – U Craiova

Partida CFR Cluj – U Craiova se joacă sâmbătă, 10 iulie, de la ora 20:00, pe Arena Naţională din Bucureşti şi va fi televizată în direct pe canalele Digi Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.
La Bucureşti e o vreme foarte călduroasă, iar la ora partidei vor fi în jur de minim 28 de grade, ceea ce va presupune existenţa unor pauze de hidratare în fiecare repriză. Nu există nici un pericol de precipitaţii. Jocul va fi condus la centru de arbitrul Adrian Cojocaru.

ADVERTISEMENT

Ce jucători importanţi lipsesc în Supercupa României

CFR Cluj nu îl va avea pe Andrei Burcă, unul dintre oamenii cheie din defensivă în sezonul trecut. Cum Vinicius a părăsit echipa în vară, campioana României nu se va baza pe cuplul de fundaşi centrali din stagiunea 2020-2021.

La craioveni problemele de lot sunt mai numeroase. Sunt accidentaţi Paul Papp, Ştefan Bairam şi Nicuşor Bancu, absenţa ultimului însemnând revenirea pe postul de fundaş stânga a lui Bogdan Vătăjelu, postul pe care este cel mai obişnuit să joace.

ADVERTISEMENT

Pe Şumi nu îl interesează Supercupa. Urmează returul din Bosnia

CFR Cluj va disputa marţi, 13 iulie, returul din Bosnia şi Herţegovina din turul 1 preliminar al Champions League şi din acest motiv antrenorul Marius Şumudică consideră că prioritate o are calificarea în turul 2 al cupelor europene. Motiv pentru care sunt mari şanse să vedem trimisă pe teren o echipă alcătuită din foarte mulţi jucători de rezervă.

U Craiova mai are o săptămână de aşteptat până va lua startul în Conference League în turul 2 şi antrenorul Marinos Ouzounidis e focusat pe câştigarea trofeului, care ar fi un important doping moral înainte de începerera campionatului.  Şi jucătorii vor să aducă trofeul în Bănie.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri pentru Supercupa CFR Cluj – U Craiova

La casele de pariuri Supercupa României este văzută ca o partidă extrem de echilibrată. CFR Cluj are o uşoară poziţie de echipă favorită, cu o cotă de 2,50, iar oltenii sunt pe aproape, cu cota de 2,90. Nu este perceput drept un meci în care se vor înscrie multe goluri, motiv pentru care varianta minim două goluri în meci are cota 1,35.

CFR Cluj domină la capitolul meciurilor directe, începând din 2014 şi până acum, având 15 victorii, faţă de 7 ale oltenilor. 12 meciuri s-au terminat la egalitate, semn că a existat în general un mare echilibru. În ultimele două ediţii, ardelenii s-au impus la Craiova şi oltenii în Gruia. Iar în 2018 istoria de acum s-a repetat, chiar la Craiova, CFR luând Supercupa chiar în casa duşmanului.

ADVERTISEMENT