Fotbal intern

CFR Cluj – Viitorul Constanța 2-1. Campioana, salvată în prelungiri de veteranul Hoban

04.02.2021 | 21:51
CFR Cluj  Viitorul Constanta 21 Campioana salvata in prelungiri de veteranul Hoban
ADVERTISEMENT

CFR Cluj obține o victorie chinuită cu Viitorul, datorită golului marcat în prelungiri de veteranul Ovidiu Hoban, și se aproprie din nou la doar un punct de liderul FCSB.

Gafa imensă comisă de Bălgrădean la golul egalizator marcat de constănțeni putea să o coste scump pe campioană, căreia i-a mai trecut o dată glonțul pe la ureche în minutul 65, când lovitura de cap a lui George Ganea a lovit bara.

ADVERTISEMENT

N-a fost să fie 1-2, dar s-a făcut 2-1 în minutul 90+2, la ultima fază a meciului, clujenii lovind și ei bara înainte de a marca golul victoriei. Una peste alta, o nouă victorie norocoasă a echipei antrenată de Edi Iordănesc, dar până la urmă ceea ce contează sunt cele trei puncte adăugate în clasament.

CFR Cluj – Viitorul 2-1 (Itu 30, Hoban 90+2 / Dobrosavlevici 51) – VEZI VIDEO

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (72 Carnat), Hoban, Păun – M. Pereira (72 L. Aurelio), Rondon (86 Chipciu), Costache (64 Debeljuh). Rezerve: Sandomierski, Susic, Latovlevici, Ciobotariu, William Da Silva, L. Aurelio, Carnat, Chipciu, Debeljuh. Antrenor: Edi Iordănescu
  • Viitorul: Căbuz – Benzar, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – C. Matei, Artean, Ciobanu (78 Babunski) – Grădinaru (54 Gaztanaga), G. Ganea (78 Andronache), Ely Fernandes (60 Pitu). Rezerve: Cojocaru, Sîrbu, Grosu, Pitu, Grameni, Babunski, Sabala, Gaztanaga, Andronache. Antrenor: Cătălin Anghel
ADVERTISEMENT

Min. 1: Lovitura de cap a lui Rondon din 6 metri trece puțin pe lângă poartă.

Min. 17: Camora dă pe lângă minge în jumătatea proprie, Benzar scapă singur cu Bălgrădean, dar nu îl poate învinge din 7-8 metri. Ocazie uluitoare ratată de constănțeni.

Min. 30: GOOOL CFR CLUJ! Camora centrează de pe stânga în fața porții și Itu reia cu capul, din 6 metri, în plasă. CFR Cluj – Viitorul 1-0

ADVERTISEMENT

Min. 51: GOOOL VIITORUL! Gafă incredibilă comisă de Cristian Bălgrădean. Portarul clujenilor scapă din mână o minge aruncată de Matei în careu, iar Dobrosavlevici înscrie în poarta goală. CFR Cluj – Viitorul 1-1

Min. 65: Boboc centrează în fața porții, Ganea reia cu capul, dar balonul lovește bara.

Min. 90+2: GOOOL CFR CLUJ! Chipciu reia din 6 metri în bară, mingea ajunge la Hoban, care o trimite în poarta goală. CFR Cluj – Viitorul 2-1

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Viitorul Constanța Live Stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida CFR Cluj – Viitorul se joacă joi, 4 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia și este televizată de posturile Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. O mai puteți viziona și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

CFR Cluj s-a trezit înaintea partidei cu Chindia cu o importantă problemă în centrul apărării, pentru că s-a accidentat Andrei Burcă, unul dintre titulari. Rămâne de văzut dacă el va fi recuperat până la meciul cu Viitorul, în caz contrar urmând a fi înlocuit, cel mai probabil, de tunisianul Ben Youssef.

Cu Edi Iordănescu pe bancă, CFR Cluj nu a cunoscut gustul înfrângerii în Liga 1

CFR Cluj nu a pierdut niciun meci în Liga 1 de la venirea pe bancă a lui Edi Iordănescu. Însă ultimele evoluții au arătat un oarecare recul al calității jocului, iar la Ploiești, la victoria cu 1-0 în fața Chindiei, clujenii au avut noroc și ajutor de la arbitru, care a dictat ușor penalty-ul celor trei puncte și nu a văzut un altul comis în careul ardelenilor.

De altfel, Edi Iordănescu a fost fair-playdupă meci și a recunoscut că echipa sa a făcut un meci sub potențial și că a câștigat norocos. Important a fost că a reușit să se impună, după ce Astra Giurgiu reușise să smulgă un punct meritat în Gruia tocmai la meciul care ar fi urcat CFR-ul pe primul loc, în fața FCSB.

Alarmă falsă pentru Ciprian Deac

Totodată, CFR Cluj este aproape de găsirea înlocuitorului croatului Damian Djokovic la centrul terenului. Cel identidicat a fi omul potrivit este belgianul Anas Tahiri de la echipa olandeză de primă divizie Waalwijk. Acesta devine liber de contract în vară și ar putea fi adus de acum pe o sumă convenabilă, în jur de 100.000 de euro.

Edi Iordănescu s-a temut că a pierdut în prima repriză a meciului de la Ploiești un jucător cheie, Ciprian Deac acuzând dureri la genunchi și fiind înlocuit cu Luis Alberto. Din fericire, RMN-ul efectuat nu a evidențiat probleme grave și nu ar fi deloc exclus să îl vedem pe teren joi seară.

Viitorul vine la Cluj după 5 egaluri consecutive

Viitorul a devenit o echipă italiană, după modelul Universității Craiova, pentru că ultimele cinci meciuri s-au terminat toate la egalitate. Venirea lui Mircea Rednic nu a adus saltul sperat, cifrele Puriului fiind chiar sub cele ale predecesorului Ruben della Barrera. În plus, Rednic a primit o importantă lovitură în atac, după ce Viitorul a acceptat să își vândă vârful, pe Kevin Luckassen.

O altă veste proastă pentru constănțeni a venit în preziua partidei de la Cluj: antrenorul Mircea Rednic și doi dintre secunzii săi au ieșit pozitiv la testul COVID, astfel că la joi seara echipa va fi condusă de pe bancă de fostul antrenor Cătălin Anghel.

Casele de pariuri merg pe mâna gazdelor și acordă o cotă de 1,50 la victorie pentru CFR Cluj, față de 5,80 cât a primit Viitorul. Însă tradiția meciurilor directe în Gruia nu e prea liniștitoare pentru ardeleni, care au pierdut până acum de 4 ori și au mai făcut 3 remize în compania dobrogenilor.

ADVERTISEMENT