Fotbal intern

CFR Cluj vrea să-i rezilieze contractul lui Julio Baptista. Brazilianul a jucat 20 de minute

05.09.2018 | 10:57
CFR Cluj vrea sai rezilieze contractul lui Julio Baptista Brazilianul a jucat 20 de minute

CFR Cluj vrea să-i rezilieze contractul lui Julio Baptista, fostul jucător care a evoluat la echipe precum Real Madrid, AS Roma şi Arsenal, anunţă prosport.ro. Brazilianul a bifat 20 de minute în tricoul campioanei României, dar oficialii din Gruia nu au fost impresionaţi.

Astfel, ardelenii sunt hotărâţi să-i rupă contractul atacantului brazilian în vârstă de36 de ani. Julio Baptista a ajuns la CFR Cluj cu probleme fizice evidente, informaţie anunţată în exclusivitate de FANATIK.RO, iar Neluţu Varga, patronul din Gruia, e hotărât să scape de el penbtru a reduce din cheltuieli.

CFR Cluj vrea să-i rezilieze contractul lui Julio Baptista

Transferul fotbalistului care a adunat 48 de selecţii şi cinci goluri la naţionala Braziliei nu a avut rezultatele aşteptate de către oficialii din Gruia, iar aceştia nu mai au răbdare să-l lase pe atacantul în vârstă de 36 de ani să îşi ducă până la final contractul care este valabil până în vara anului 2019.

Julio Baptista a ajuns în Europa în 2003, atunci când a semnat cu FC Sevilla. După doar doi ani a fost cumpărat de Real Madrid cu 20 de milioane de euro. Doi ani a jucat brazilianul la Real Madrid, timp în care a bifat 77 de prezenţe şi a înscris 13 goluri, trecându-şi în palmares un titlu de campion al Spaniei. Pe parcursul carierei, Julio Baptista a evoluat la echipe precum Arsenal, AS Roma, Malaga, Cruzeiro şi Orlando City. Înainte să ajungă la un acord cu CFR Cluj, atacantul a stat pe bară un an şi opt luni.

Iuliu Mureşan şi Julio Baptista
Julio Baptista s-a pozat alături de Iuliu Mureşan în momentul în care a semnat contractul cu CFR Cluj

Antonio Conceicao e la un pas de plecare

Pe lista plecărilor se află şi Antonio Conceicao. Antrenorul lusitan nu a reuşit să o califice pe CFR Cluj în grupele Europa League, iar ardelenii au suferit o înfrângere istorică în play-off. Campioana României a fost învinsă de F9 Dudelange cu 2-0 în Luxemburg, iar pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” a pierdut cu 3-2. Oficialii din Gruia s-au orientat către Juan Jose Maqueda, iar spanioniolul de află de aproape o săptămână în Cluj-Napoca şi aşteapt ca şefii CFR-ului să ajungă la un acord cu Antonio Conceicao pentru rezilierea contractului . Lusitanul nu doreşte să rupă contractul cu CFR Cluj până nu îşi primeşte banii pentru un an de contract, aşa cum e stipulat în angajamentul semnat cu clubul.

Juan Jose Maqueda e pe lista CFR-ului

Dacă Antonio Conceicao îşi va rupe contractul cu CFR Cluj, atunci Juan Jose Maqueda ar fi al treilea antrenor al campioanei României din sezonul 2018 – 2019. Edi Iordănescu i-a luat locul lui Dan Petrescu, antrenor care a acceptat o ofertă venită din China, de la Guizhou Zhiceng, dar fiul fostului selecţioner al echipei naţionale a României a rezistat pe banca ardelenilor doar trei meciuri. Edi Iordănescu a câştigat Supercupa României în faţa Craiovei, a remizat cu FC Botoşani şi a pierdut cu Malmo FF, scor 0-1, în prima manşă a turului 2 preliminar al Champions League.

După ce Edi Iordănescu a fost demis, locul acestuia a fost luat de Antonio Conceicao. Iuliu Mureşan, preşedintele formaţiei CFR Cluj, a recunoscut că există probleme la gruparea din Gruia, dar susţine că antrenorul portughez o va pregăti pe campioana României. “Jucătorii au liber până miercuri. Miercuri, la ora 16.30 se reuneşte lotul, de la 17.00 are antrenament şi va fi condus de Conceicao. Sunt nişte probleme la nivel de club şi la nivel de vestiar”.