Fotbal intern

CFR Cluj vrea să îi plătească lui Diego Fabbrini clauza de reziliere! Ce țeapă își poate lua FC Botoșani

21.11.2018 | 17:12
CFR Cluj vrea sa ii plateasca lui Diego Fabbrini clauza de reziliere Ce teapa isi poate lua FC Botosani

Atacantul italian în vârstă de 28 de ani este pe lista campioanei României. CFR Cluj vrea să îi plătească lui Diego Fabbrini clauza de reziliere pe care acesta o are în contractul cu FC Botoșani. Clubul din Moldova ar putea să se aleagă cu o sumă extrem de mică în schimbul jucătorului.

Fabbrini este una dintre revelațiile Ligii 1, iar evoluțiile sale nu au trecut neobservate. Ardelenii vor să profite de situația italianului și să îl “fure”. FANATIK vă prezinte culisele negocierilor dintre părți.

Botoșani i-a oferit prelungirea contractului, dar CFR Cluj vrea să îi plătească lui Diego Fabbrini clauza de reziliere!

În vara lui 2018, FC Botoșani îl semna pe Diego Fabbrini. Fost internațional Under 21 pentru Italia, Fabbrini venea după câțiva ani tumultuoși, cu numeroase echipe bifate sub formă de împrumut. Nici fizic nu era sută la sută în momentul când a bătut palma cu conducerea clubului moldovean. Încet, dar sigur italianul a început să își arate clasa pentru nivelul Ligii 1 și granzii au pus ochii pe el. Prima interesată: CFR Cluj! “Deja am oferte pentru Fabbrini, există interes din România, am primit oferte din Grecia, din Arabia. Şi CFR s-a interesat de el, m-a sunat Daniel Stanciu“, a spus impresarul Florin Manea.

FANATIK a aflat că oficialii celor de la Botoșani se află într-o situație dificilă. Pentru a-l convinge să semneze pentru un salariu destul de mic, moldovenii au fost de acord ca durata contractului lui Fabbrini să fie pe un singur sezon, până în vara lui 2019. Practic, de la 1 ianuarie, italianul poate semna cu orice club pentru că rămâne în ultimele șase luni. Cei de la Botoșani încearcă să îi prelungească acordul și i-au oferit o nouă înțelegere, dar șansele sunt infime. Asta pentru că în contractul actual Fabbrini are și o clauză de reziliere mică, de 200.000 de euro! “Da, este adevărat că Fabbrini are o clauză de reziliere. Nu vreau să vorbesc despre valoarea ei, cert este că e destul de mică pentru ce calități are el. Noi încercăm să îi prelungim contractul și din vară. Au existat tatonări cu mai multe cluburi, dar nicio ofertă concretă până acum”, a declarat Valeriu Iftime, patronul de la Botoșani, pentru FANATIK.

Diego Fabbrini se bucură după un gol marcat pentru FC Botoșani
Diego Fabbrini este una dintre revelațiile sezonului în Liga 1, dar FC Botoșani l-ar putea pierde pe o sumă infimă

A fost propus la FCSB, dar Dică l-a refuzat! La Dinamo l-a blocat Nistor!

Jucătorul de 28 de ani ar fi putut ajunge sub comanda lui Nicolae Dică în vara acestui an. Vârful a fost propus roș-albaștrilor, dar a fost respins de antrenorul Nicolae Dică și de directorul sportiv Mihai Stoica.

Am spus că va fi printre cei mai buni din Liga 1 și cred că se apropie de adevăr. Am avut o discuție cu Steaua pentru el. M-am întâlnit cu MM și Dică. Dică m-a întrebat câte goluri a dat în Italia și eu i-am spus ‘Nicolae, tu câte goluri ai dat în Italia?’. E o diferență mare între campionate. Ia-l pe Gnohere și du-l în Anglia, nici n-ar apuca să joace”, a declarat agentul acestuia, Florin Manea.

Diego Fabbrini trece de un adversar într-un meci al naționalei Italiei de tineret
Diego Fabbrini a jucat în naționala Under 21 a Italiei, dar a fost refuzat de FCSB și de Dinamo

Și Dinamo ar fi putut beneficia de serviciile italianului, care ar fi trebuit să îi ia locul lui Dan Nistor, dacă acesta din urmă ar fi fost vândut lui Gigi Becali.

Dacă FCSB ar da 750.00 de euro şi pe Qaka, eu l-aş da pe Nistor. Cu banii aceştia iei jucători foarte buni. Dacă şefii lui Dinamo mă caută, le aduc eu un jucător bun, pe Diego Fabbrini de la Birmingham. Are meciuri în Italia, Spania şi Anglia. Vine pe costuri mai mici decât Nistor, îi plăteşte Birmingham salariul. E de cinci ori mai bun ca Nistor. Call me!“, spunea, în august, Manea.