Fotbal intern

CFR – FCSB, fără liderii din vestiar. Deac nu e recuperat, Culio la limită, Pintilii out!

15.09.2018 | 12:56
CFR  FCSB fara liderii din vestiar Deac nu e recuperat Culio la limita Pintilii out

CFR – FCSB, derby-ul de duminică din Gruia, nu-i va avea în teren pe cel puțin doi dintre liderii vestiarelor celor două echipe. Unul de la fiecare echipă. Pintilii s-a accidentat la echipa națională, la meciul cu Muntenegru, iar analizele făcute ulterior au confirmat vestea proastă: nu mai joacă în 2018!

La CFR Cluj existau speranțe mari că va fi recuperat Ciprian Deac, cel care s-a accidentat în partida retur cu Malmo din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Deac a ratat, între timp, mai multe meciuri ale clujenilor, dar și dubla naționalei, cu Muntenegru și Serbia. Se anticipa că va fi apt exact după aceste meciuri ale primei reprezentative, pentru derby-ul cu FCSB. Socoteala și prognosticul medicilor nu au fost corecte.

CFR – FCSB, fără Deac! Culio probabil va fi forțat

Ciprian Deac nu va juca împotriva roș-albaștrilor, mijlocașul determinant al campioanei mai având nevoie de circa două săptămâni pentru a reintra în angrenajul echipei. Este o pierdere foarte mare pentru CFR, iar la aceasta s-ar putea adăuga și cea a lui Culio, celălalt nume greu în jurul căruia se construiește toată strategia de joc a clujenilor.

În ceea ce-l privește pe Culio, acesta ar putea fi chiar și forțat. Este pe final de recuperare și își dorește foarte mult să joace. Informațiile FANATIK.RO sunt că argentinianul este la limită cu potențialul fizic, dar este foarte important pentru CFR să-l aibă în teren.

Conceicao merge pe cartea anti-stelistului Ioniță

În aceste condiții, este interesant cum va aborda Toni Conceicao acest meci care ar putea fi ultimul al său în acest nou mandat la CFR Cluj. Portughezul nu are niciun dubiu pe linia de fund, acolo unde vor juca Manea, Vinicius, Lang și căpitanul Camora, poarta rămânând în grija lui Collado.

Întrebările încep la mijlocul terenului, acolo unde portughezul, din ce a aflat FANATIK.RO, se gândește la tripleta Djokovic – Males – Culio, cu ultimul în dubiu până în ultima clipă. Nicio șansă probabil pentru Hoban, aflat în conflict atât cu conducerea, cât și cu antrenorul, la care a vrut să sară la meciul retur cu Dudelange!

Alex Ioniță nu a marcat încă pentru FCSB în acest sezon
Alex Ioniță ar putea fi cartea pe care Conceicao să o joace pentru a învinge FCSB

Detaliul cu care Toni Conceicao vrea să câștige derby-ul supraviețuirii cu FCSB este folosirea ca titular a anti-stelistului declarat Alex Ioniță, pe postul de extremă dreaptă, completând acel trio de atac alături de Țucudean, aflat într-o formă excelentă și de Omrani, și el om de bază la CFR. Clujul ar arăta destul de ofensiv duminică seara.

Collado – Manea, Vinicius, Lang, Camora – Djokovic, Males, Culio – Ioniță, Țucudean, Omrani.

Dică, mici dubii la banda dreaptă

În ceea ce-i privește pe oaspeți, vestea cea mai bună este revenirea lui Bălgrădean. Vestea proastă este Pintilii. Scoaterea din joc a acestuia pentru o perioadă mai lungă de timp îi oferă lui Dragoș Nedelcu șansa titularizării la mijlocul terenului, pe postul pe care se simte cel mai bine, cel de mijlocaș defensiv. Probabil că lângă el va juca Ovidiu Popescu, mult mai „recuperator” decât Lucian Filip.

Există mici dubii în ceea ce privește banda dreaptă. Man sau Mihai Roman? Ultimul a mai jucat recent pe „Dr. Constantin Rădulescu”, cu Botoșaniul, în prima etapă, cînd a remizat cu goluri. Man a evoluat bine la naționala de tineret, la fel ca și Florinel Coman, astfel că se poate discuta despre continuitate în cazul lor. Cum ar putea arăta FCSB la Cluj?

Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa, Al. Stan – Nedelcu, Popescu – Man, Tănase, Coman – Gnohere.

Tags: