Fotbal intern

CFR îl vrea pe fostul selecționer al Italiei în locul lui Dan Petrescu! Anunțul presei din Italia

12.11.2020 | 11:26
CFR il vrea pe fostul selectioner al Italiei in locul lui Dan Petrescu Anuntul presei din Italia
ADVERTISEMENT

Campioana României ar putea aduce pe banca tehnică un fost selecționer al Italiei dacă Dan Petrescu va pleca. Italia nu a reușit să meargă la Campionatul Mondial când a fost antrenată de el. 

Jurnaliștii italieni scriu că la CFR Cluj ar putea veni antrenor fostul selecționer al naționalei Italiei, Gian Piero Ventura (72 de ani). Asta în condițiile în care Dan Petrescu va pleca de la echipa din Gruia.

ADVERTISEMENT

Gian Piero Ventura a fost la cârma naționalei Italiei între 2016 și 2017, însă nu este prea bine văzut în Serie A. El a rămas în istorie cu faptul că Italia nu a reușit să ajungă la Cupa Mondială din 2018 sub conducerea sa. Italienii au fost eliminați după barajul cu Suedia.

Ventura ar putea semna cu CFR

Informația legată de faptul că  fostul selecționer ar putea ajunge la campioana României a fost lansată de cei de la Calcio Today. Ventura a rămas fără contract după ce a plecat de la Salernitana. El le-a mai antrenat pe Venezia, Lecce, Cagliari, Sampdoria, Udinese, Napoli și Torino. Italienii notează că echipa din Ardeal îl va aduce pe Ventura doar dacă Dan Petrescu va pleca de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Șefii ardelenilor fac totul pentru a-l mulțumi pe antrenorul clubului. Ei l-au adus pe vârful Tim Vayrynen, jucător care a evoluat în trecut și pentru Borussia Dortmund. În ianuarie vor veni la campioana României și jucătorii Sale și Boateng de la KuPS, echipă scoasă de CFR Cluj din preliminariile Europa League.

Șefii CFR-ului fac aceste achiziții pentru a-l determina pe antrenorul Dan Petrescu să continue la campioana României și să nu accepte oferta uriașă de la formația din zona arabă. CFR Cluj și-a aflat adversara din Cupa României. Ardelenii vor juca cu Poli Iași.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu va lua o decizie după pauză

„Urmează o pauză de patru, cinci zile, mă gândesc la ce e bine pentru CFR şi pentru mine. La un moment dat ceva s-a întâmplat. Urmează o pauză patru zile şi trebuie să iau o decizie bună şi pentru mine, şi pentru club.

Sunt multe oferte. Nu contează de unde sunt. Nu aş vrea să plec de la CFR Cluj cu scandal sau cu ceartă, ci ca ultima oară, ca amici. Că nu poţi pleca aşa după trei campionate luate şi cu prezenţele în Europa League. Chiar am nevoie de o pauză să mă relaxez şi să mă gândesc la ce e bine pentru mine”, a spus după partida contra lui FC Argeș, tehnicianul CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este la CFR Cluj din martie 2019 și mai are contract cu ardelenii până în iunie 2022. Tehnicianul a mai antrenat la formații ca FC Național, Sportul Studențesc, Rapid București, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Al-Arabi, ASA Târgu Mureș, Al-Nasr.

Șefii lui CFR Cluj au reacționat după amenințările antrenorului legate de plecarea de la club: “Am fost lângă el zilele astea. Nu mi-a spus nicio secundă că ar vrea să plece mâine, poimâine sau în iarnă. A avut o perioadă foarte grea, s-au întâmplat foarte multe lucruri la club, a fost și lipsa lui Marian Copilu la ultimele 6 meciuri, care este legătura dintre patron și el”, a spus Marius Bilașco.

 

ADVERTISEMENT