Fotbal intern

CFR regretă plecarea lui Nistor. Mureșan îl înțeapă pe Mara: „A fost cedat foarte ușor”

20.08.2018 | 11:24
CFR regreta plecarea lui Nistor Muresan il inteapa pe Mara A fost cedat foarte usor

Chiar dacă au reușit să câștige titlul în Liga 1 Betano în sezonul precedent, oficialii celor de la CFR Cluj au un of. Președintele clubului, Iuliu Mureșan, regretă și acum plecarea mijlocașului Dan Nistor.

Mijlocașul de 30 de ani a fost transferat de CFR Cluj de la Dinamo, în vara anului 2017, după un sezon foarte bun făcut în Ștefan cel Mare. Fostul internațional român nu și-a găsit însă locul în echipa lui Dan Petrescu, motiv pentru care a fost folosit destul de rar. În ianuarie Nistor a insistat să fie lăsat să plece din Gruia, mai ales că relația cu Dan Petrescu era una rece. Chiar dacă Dinamo nu a reușit să prindă play-off-ul Ligii 1 Betano în sezonul precedent, Dan Nistor a reușit evoluții excelent în tricoul „câinilor”, motiv pentru care a redevenit unul dintre cei mai bine cotați mijlocași din prima divizie.

Acum, președintele grupării feroviare, Iuliu Mureșan, regretă despărțirea de Dan Nistor: „Mie mi-a plăcut foarte mult de Nistor, l-am vrut de mai multe ori, n-am putut să-l aducem şi după ce l-am adus a fost cedat foarte uşor. N-a fost alegerea mea şi este un subiect închis, dar ne era foarte util Nistor acum”, a declarat Mureșan, pentru Telekom Sport.

La cine s-a referit Mureșan, cu privire la plecarea lui Nistor

Se pare că Iuliu Mureșan s-ar referi la fostul director sportiv al lui CFR Cluj, Bogdan Mara. Fostul internațional român a fost cel care a luat toate deciziile în sezonul precedent, când Dan Petrescu a reușit să aducă titlul în Gruia. Tot Mara a fost cel care l-a adus și pe Edi Iordănescu, după ce „Bursucul” a preferat să meargă în China. Însă fostul antrenor de la Astra nu a prins decât trei meciuri la CFR Cluj, fiind prins în vâltoarea luptelor interne din Gruia, dintre grupul lui Mara și cel al lui Mureșan. În locul său a fost adus Toni Conceicao, iar după această decizie mare parte din conducerea clubului și-a dat demisia. Este vorba atât despre Bogdan Mara, cât și despre Marius Bilaşco şi Marian Copilu. Noi am plecat pe un drum, aveam nişte concepţii. Nu există o parte sau alta. Nu putea Edi să nu fie dorit de patron dacă a fost numit. Noi am luat hotărârea să ne retragem de la club. Nu este ceva normal. Nu poţi să tragi concluzii după trei meciuri. Patronul şi-a dorit altceva şi noi nu credem în acest proiect”, a declarat Mara, imediat după demiterea lui Edi Iordănescu.

Revenind la Dan Nistor, fostul căpitan al celor de la Pandurii a evoluat în stagiunea precedentă în 21 de partide pentru cei de la CFR Cluj, în prima parte a sezonului. La finalul stagiunii 2017/2018, Nistor a oferit încă o reacție în stilul său caracteristic, cu privire la aprecierea celor din Gruia față de aportul său la titlu: „De la CFR nu a venit niciun tricou de campion, niciun telefon, nimic. Am plecat de la CFR de pe primul loc, am jucat 21 de meciuri pentru ei, meritam și eu măcar o mânecă de la tricou. Dar asta este, nu s-a putut” , a spus Dan Nistor, în luna mai.