Fotbal intern

Cine i-a marcat cariera lui Dan Petrescu: “Mi-a fost ca un tată”

CFR Cluj joacă joi, de la ora 21:00, cu FCSB în etapa a 11-a din Liga 1 Betano. Partida dintrele cele două echipe este una dintre cele mai aşteptate din acest start de sezon. Formaţia antrenată...
20.09.2017 | 11:17
Cine ia marcat cariera lui Dan Petrescu Mia fost ca un tata

CFR Cluj joacă joi, de la ora 21:00, cu FCSB în etapa a 11-a din Liga 1 Betano. Partida dintrele cele două echipe este una dintre cele mai aşteptate din acest start de sezon. Formaţia antrenată de Dan Petrescu este liderul campionatului, în timp ce steliştii se află pe locul 3, la patru puncte în spatele adversarei de joi seară. 

Înainte partidei din Gruia, antrenorul lui CFR Cluj a oferit un interviu revistei Ligii Profesioniste de Fotbal. Tehnicianul de 49 de ani a vorbit despre antrenorii care i-au marcat cariera. “Bursucul” şi-a amintit de perioada petrecută în Serie A, unde a jucat la Foggia, şi în Premier League, unde, printre altele, a jucat timp de cinci ani la Chelsea. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Confesiunile lui Dan Petrescu înainte de CFR – Steaua

“Am învăţat foarte mult de la Ruud Gullit, chiar dacă n-a mai avut apoi o carieră de antrenor. Era ca un tată pentru mine. M-a ajutat foarte mult şi ţinea foarte mult la mine. Însă, antrenorul care poate m-a disciplinat cel mai mult a fost Zdenek Zeman. A făcut miracole prin Italia cu echipele pe care le-a antrenat. Un tip foarte dur, cu antrenamente fizice. Două ore pe zi era cel mai scurt antrenament şi totul era pe atac. Nu jucam pe apărare deloc. Am învăţat foarte mult de la dânsul. După ce am plecat de la Zeman toată cariera mea a fost uşoară, pentru că antrenamentele mi se păreau uşoare, peste tot pe unde am fost, în comparaţie cu ce făceam acolo”, a declarat Dan Petrescu pentru revista LPF.

Dan Petrescu a mai precizat că a avut multe de învăţat şi de la antrenorii români, Anghel Iordănescu fiind cel ales de tehnicianul lui CFR Cluj. “La seniori, cel mai mult am învăţat de la Anghel Iordănescu, antrenorul meu de la echipa naţională. Am avut foarte mulţi ani împreună şi m-a inspirat foarte mult”, a mai precizat antrenorul clujenilor.

Fostul fundaş al echipei naţionale şi-a amintit şi un moment în care l-a învins pe unul dintre antrenorii pe care i-a avut în perioada petrecută la Chelsea. Dan Petrescu a marcat golul victoriei în meciul România-Anglia 2-1 de la Campionatul Mondial din 1998. Pe banca englezilor se afla în acel moment Glenn Hoddle. “În străinătate au fost mai mulţi antrenori care m-au ajutat foarte mult. Primul a fost Glenn Hoddle, care, din păcate pentru el şi din fericire pentru mine, a pierdut meciul Anglia – România şi eu am marcat împotriva lui. Mi-a părut foarte rău, pentru că el a fost antrenorul care m-a ajutat foarte mult în Anglia. Mi-aduc aminte, când s-a suit în autocar după meci, mi-a dat mâna să mă felicite, iar mie îmi era ruşine, pentru că nu-mi plăcea că am bătut tocmai Anglia lui Hoddle chiar dacă eram fericit pentru echipa mea”.

Tags: