Sport

Champions League, etapa a 2-a. Barca, umilită la Lisabona, Dinamo Kiev, spulberată de Bayern. Ronaldo a salvat-o pe United. Video

FANATIK.RO vă prezintă informații despre partidele din cadrul etapei a 2-a din grupele Champions League, care s-au disputat marți, 28 septembrie și miercuri, 29 septembrie
Champions League etapa a 2a Barca umilita la Lisabona Dinamo Kiev spulberata de Bayern Ronaldo a salvato pe United Video
ADVERTISEMENT
29-09-2021
16:44

Miercuri, 28 septembrie, ora 22:00

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Bayern – Dinamo Kiev 5-0 (Lewandowski 12-pen., 27, Gnabry 68, Sane 74, Choupo-Moting 87)

Benfica – Barcelona 3-0 (Nunez 3, 79-pen. Silva 69)

Juventus – Chelsea 1-0 (Chiesa 46)

Man. United – Villarreal 2-1 (Telles 60, Ronaldo 90+5 / Alcacer 53)

Salzburg – Lille 2-1 (Adeyemi 31-pen., 53-pen. / Yilmaz 62)

Wolfsburg – Sevilla 1-1 (Steffen 49 / Rakitic 86-pen.)

Atalanta – Young Boys 1-0 (Pessina 68)

Zenit – Malmo 4-0 (Claudinho 9, Kuzyayev 49, Sutormin 80, Wendel 90+4)

29-09-2021
13:44

Toni Kroos, singurul jucător de la Real Madrid care își curăță singur ghetele

Deși este unul dintre cei mai bine plătiți jucători din lotul Realului, cu un salariu stagional de peste 12 milioane de euro, Toni Kroos nici nu concepe să-și schimbe ghetele cu care intră pe teren. Ba chiar și le curăță singur, spre deosebire de ceilalți fotbaliști de calibrul său.

Chiar este puțin special. Nu am văzut alt jucător de la Real Madrid să-și curățe ghetele în fiecare zi și să le pregătească în felul acesta. Cu ghetele mele, eu sunt un pic mai special, pentru că e cel mai important aspect pentru mine pe teren, față de alți jucători.

Pur și simplu mă simt confortabil cu acele ghete, nu știu de ce, probabil datorită materialului și culorii. Astăzi, o dată la o lună sau două, se schimbă culorile sau materialul.

Pentru mulți jucători, nu e o problemă, li se dau ghete noi și joacă a doua zi cu ele. Eu sunt puțin diferit, vreau să mă simt foarte, foarte confortabil. Am jucat prima dată cu aceste ghete acum 7 sau 8 ani și sunt perfecte pentru mine.

Sunt albe și îmi place albul, materialul este perfect și nu vreau altele. Verde, roșii… acele tipuri de ghete nu sunt favoritele mele. Le vreau pe astea și le mulțumesc celor de la Adidas, care încă le fac doar pentru mine, exclusiv.

Am mare grijă de ele, le pregătesc înainte de antrenament, le curăț după aceea, ca să fie pregătite pentru a doua zi. Nu am mai văzut alt jucător să facă asta”, a dezvăluit starul german în interviul acordat recent pentru goal.com.

29-09-2021
13:03

Bayern Munchen, favorită certă în duelul cu Dinamo Kiev

Unul dintre meciurile de miercuri, care se anunță extrem de atractive, în Liga Campionilor le va opune pe Bayern Munchen și Dinamo Kiev, echipa antrenorului român Mircea Lucescu.

Nemții sunt într-o formă de invidiat. Nu au mai pierdut nici un meci oficial de pe 24 aprilie, 1-2 cu Mainz în Bundesliga. În acest sezon, în cele nou partide, în toate competițiile, bavarezii au obținut 8 victorii și o singură remiză.

În etapa precedentă din Liga Campionilor, Bayern a făcut instrucție cu Barcelona, chiar pe Camp Nou, administrându-le un scor de neprezentare 3-0.

De partea cealaltă. Dinamo Kiev a pierdut cel mai important meci al începutului de sezon în Ucraina, 0-3 cu Șahtior în Supercupă, iar la debutul în actuala ediție a UCL a remizat, acasă, cu Benfica Lisabona 0-0.

28-09-2021
16:57

Marți, 28 septembrie, ora 22:00

Vezi video cele mai importante faze AICI!

PSG – Manchester City 2-0 (Gueye 8, Messi 74)

Ajax – Beșiktaș 2-0 (Berghuis 17, Haller 43)

Șahtior Donețk – Inter 0-0

 AC Milan – Atletico Madrid 1-1 (Leao 20 / Griezmann 84, Suarez 90+7-pen.)

Borussia Dortmund – Sporting Lisabona 1-0 (Malen 35)

FC Porto – Liverpool 1-5 (Taremi 75 / Salah 18, 60 Mane 45, Firmino 78, 83)

Leipzig – Club Brugge 1-2 (Nkunku 7 / Vanaken 24, Rits 41)

Real Madrid – Sheriff Tiraspol 1-2 (Benzema 65 / Jakhshibaev 25, Thill 90)

28-09-2021
16:43

Messi nu-i sperie pe fanii lui Manchester City

Chiar dacă Lionel Messi e complet refăcut după accidentare și poate intra pe teren încă din primul minut al partidei, cei mai optimiști dintre fanii lui Manchester City nu au nicio emoție. Ba chiar susțin că Pep Guardiola – care l-a avut sub comandă vreme de patru sezoane la Barcelona – va face în așa fel încât starul argentinian să nu reprezinte un pericol pentru poarta lui Ederson.

Nu avem de ce să ne temem. Guardiola îl va surclasa din nou pe Pochettino. Îl cunoaște foarte bine pe Messi”, este mesajul publicat pe Twitter de unul dintre suporterii „cetățenilor”. Și nu puțini îi împărtășesc această opinie.

Buzunarul’ briliantului Ruben Dias va fi și mai plin acum, cu Messi și Veratti. Ceea ce ne bucurăm tare mult să vedem”, a scris un alt fan înfocat al campioanei din Premier League, pe aceeași rețea de socializare.

28-09-2021
15:44

Echipele probabile pentru PSG - Manchester City

Lionel Messi are toate șansele să debuteze pentru PSG în Liga Campionilor. Superstarul argentinian a fost inclus în echipa probabilă a vicecampioanei Franței.

  • PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo – Herrera, Gueye, Verratti – Messi, Mbappe, Neymar
  • Manchester City: Ederson – K. Walker, Stones, R. Dias, Cancelo – Fernandinho, De Bruyne, Silva – Sterling, Mahrez, Jack Grealish
28-09-2021
10:05

Pep Guardiola, elogii pentru Leo Messi înainte de PSG - Manchester City. Ce i-a urat pentru meciul direct

Fostul manager al Barcelonei, Pep Guardiola, se va reîntâlni diseară cu Messi, în calitate de adversar, primul fiind pe banca tehnică a celor de la Manchester City, iar al doilea în lotul lui PSG.

Argentinianul nu mai are probleme după accientarea suferită și sunt șanse mari să joace. Partida contează pentru etapa a 2-a din Grupa A, are loc pe stadionul parc des Princes din Paris și începe la ora 22.00 a României.

Suntem norocoși că l-am văzut de-a lungul a 15 sau 16 ani, că nu știu când a devenit profesionist. Messi vorbește de la sine pe teren, nu trebuie să-l descriem. Ceea ce a făcut în carieră este mai mult decât excepțional și sperăm că în meciul de marți va putea juca în beneficiul jocului”, a declarat Guardiola la conferința de presă de ieri, de dinaintea partidei.

Messi și Guardiola au colaborat timp de patru ani la Barcelona, între 2008 și 2012, timp în care au câștigat șapte trofee majore, inclusiv tripla istorică din 2009 (titlul, Cupa Spaniei și Liga Campionilor).

„PSG este o echipă fantastică. Ce poți să spui spune despre jucătorii de acolo? Sunt un mare fan al lui Marquinhos. Achraf Hakimi, Leandro Paredes, Danilo Pereira și Ander Herrera sunt în formă foarte bună, la fel și Marco Verratti.

Iar atacanții pot face pe teren ce vor. Messi poate juca în dreapta, dar și în mijloc, Kylian Mbappe – în mijloc, pe stânga și pe dreapta. Deci, se înțeleg foarte bine între ei și au calitate. Iar talentul nu poate fi oprit, așa că noi trebuie să jucăm ca o echipă.

Nu putem pune presiune pe un jucător, pentru că abilitățile și talentul lui nu pot fi oprite. Noi trebuie să fim compacți, iar jucătorii să se ajute reciproc, știind de la bun început că va trebui să suferim”.

28-09-2021
06:23

UEFA a renunţat la toate procedurile împotriva cluburilor Barcelona, Juventus şi Real Madrid

UEFA a anunţat pe site-ul oficial că a renunţat la procedura disciplinară împotriva cluburilor FC Barcelona, Juventus şi Real Madrid, în cadrul proiectului de înfiinţare a Superligii Europene.

Juventus, FC Barcelona şi Real Madrid sunt ultimele din cele 12 cluburi înscrise în Superligă în aprilie, care încă nu au ieşit din acest proiect eşuat încă de la start. Decizia UEFA vizează şi celelalte nouă cluburi, care au părăsit proiectul: Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Atletico Madrid, Inter Milano şi AC Milan.

Această hotărâre a forului continental poate fi considerată un pas în spate în lupta cu cele mai puternice cluburi. Mai mult, faptul că Barcelona, Real Madrid și Juventus au scăpat nepedepsite ar putea să-i încurajeze pe alții să revină în proiectul Superligii.

În urmă cu două luni, justiția spaniolă le-a dat dreptate celor trei formații rămase în proiectul Superligii și a obligat UEFA să anuleze sancțiunile luate împotriva lor, precum și restricțiile primite de restul celor nouă formații fondatoare.

Din nou competiția bogaților își cheamă participantele la ediția 2021-2022 pentru desfășurarea etapei a 2-a din faza grupelor. Toate meciurile sunt interesante însă trei se ridică deasupra tuturor ca impact mediatic: PSG – Man. City, Juventus – Chelsea și Milan – Atletico Madrid.

Programul etapei a 2-a din grupele Ligii Campionilor

Marți, 28 septembrie, ora 22:00

ora 19:45 Ajax – Beșiktaș

ora 19:45 Șahtior Donețk – Inter

AC Milan – Atletico Madrid

Borussia Dortmund – Sporting Lisabona

FC Porto – Liverpool

PSG – Man. City

Leipzig – Club Brugge

Real Madrid – Sheriff Tiraspol

Miercuri, 28 septembrie, ora 22:00

ora 19:45 Atalanta – Young Boys

ora 19:45 Zenit – Malmo

Bayern – Dinamo Kiev

Benfica – Barcelona

Juventus – Chelsea

Man. United – Villarreal

Salzburg – Lille

Wolfsburg – Sevilla

Marți, 28 septembrie, au loc întâlnirile din cadrul primelor patru grupe, A, B, C și D iar o zi mai târziu e rândul pentru confruntările din ultimele patru grupe, E, F, G și H. Ca de obicei, primele două clasate merg în primăvară în optimi de finală, locul 3 se mută în primăvara Europa League și doar locurile 4 încheie aici aventura europeană.

ADVERTISEMENT

Marți, în grupa A avem Leipzig – Club Brugge și unul dintre cele mai așteptate meciuri, bătălia șeicilor din Golf, PSG – Man. City. Leipzig, învinsă în primul joc la Manchester la scor de set de tenis, 3-6, e teoretic favorită în fața belgienilor, care au reușit un remarcabil 1-1 pe teren propriu cu PSG.

PSG, cu probleme de lot și ruptura Mbappe – Neymar

La Paris va fi unul dintre cele mai tari meciuri ale etapei a 2-a, dar într-un moment total neprielnic pentru echipa lui Mauricio Pochettino. De la care va lipsi o piesă de bază, argentinianul Di Maria, pentru cartonaș roșu și posibil Verratti de la mijloc.

ADVERTISEMENT

Messi nu a jucat în ultima etapă de campionat, cu Montpellier pentru a fi menajat în vederea acestui duel de foc dar încă nu este confirmată sută la sută prezența lui. Problema majoră e ruptura dintre Neymar și Mbappe, ultimul fiind acuzat că ar fi spus lui Gueye pe banca lui PSG despre brazilian că este un vagabond care nu vrea să îi paseze!

Atletico Madrid, învinsă de ultima clasată în La Liga!

În aceste condiții va fi greu pentru PSG să aibă omogenitate, pentru că dacă aceste două vedete nu se vor ajuta va avea de suferit jocul întregii echipe și sarcina lui City va fi mult ușurată, mai ales că și-a recuperat fundașii accidentați.

ADVERTISEMENT

În grupa B este un alt meci socotit cap de afiș. Milan, după eșecul de pe Anfield Road, 2-3 cu Liverpool, dar după ce a avut 2-1 la pauză, primește un Atletico Madrid în evidentă criză, după neașteptatul eșec din La Liga pe terenul codașei Alaves.

Grupa C, dominată clar de Ajax și Dortmund

Milan trebuie să forțeze victoria, dar va fi greu în fața unei echipe care știe bine să facă faza defensivă și să caute breșe pe contraatac. Tinerii lui Milan trebuie să aibă multă răbdare și să aștepte momentul pentru a da lovitura. Liverpool merge pe Dragao din Porto, după un neașteptat 3-3 în campionat, la Londra, cu nou promovata Brentford.

ADVERTISEMENT

În grupa C ar trebui să avem, în mod normal, două succese facile pentru echipele gazdă, care și conduc grupa: Ajax contra Beșiktaș și Borussia Dortmund împotriva lui Sporting Lisabona, important fiind însă să revină Haaland în echipă.

Mircea Lucescu, deplasare imposibilă în Bavaria

Grupa D conferă o partidă inedită, între învingătoarele din prima rundă, pe Santiago Bernabeu sosind revelația competiției, Sheriff Tiraspol. Pe viață și pe moarte se va juca la Harkov, unde susține Șahtior Donețk partidele de acasă, ucrainenii fiind umiliți, incredibil, în Moldova, cu 2-0, dar și Inter, echipa vizitatoare, a pierdut acasă primul meci din grupă, cu Real Madrid. La Inter va reveni atacantul Correa.

În grupa E Bayern Munchen a făcut tăcere pe Nou Camp, victorie cu 3-0 în fața Barcelonei și acum se pregătește să execute formația lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, în capitala Bavariei. Benfica și Barcelona vor desfășura la Lisabona un incendiar derby iberic, oaspeții având și foarte multe absențe în atac.

Reeditarea finalei Europa League pe Old Trafford

În grupa F avem pe Old Trafford reeditarea finalei Europa League, Manchester United – Villarreal, într-un moment delicat pentru diavolii roșii care vin după trei rezultate dezastruoase: 0-1 acasă cu West Ham, out din Cupa Ligii, 1-2 la Berna în Champions League și 0-1 acasă cu Aston Villa, în Premier League.

Grupa G e cea mai echilibrată, cu toate cele patru echipe având câte un punct după prima etapă. Acum Salzburg va juca acasă cu Lille și Wolfsburg cu Sevilla și nu ar fi deloc exclus să fie în continuare egalitate, dar cu câte două puncte!

Juve, fără Morata și Dybala

În grupa H după prima rundă Chelsea și Juventus au câte trei puncte, Malmo și Zenit zero. Ultimele două se întâlnesc în Rusia iar la Torino vine campioana Europei. Moment dificil pentru bianconeri, pentru că în ultima etapă au pierdut doi oameni cheie din atac, Morata și Dybala și au rămas doar în Chiesa și Kean.

Chelsea a fost învinsă acasă în Premier League de Man. City, primul triumf pentru Pep Guardiola în fața lui Thomas Tuchel după trei eșecuri, problema pentru Torino fiind să se vadă exact în ce stare de sănătate sunt Mount, Jorginho și James, accidentați.

ADVERTISEMENT